Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
ALINA BAIKOVA

Τα απίθανα μυστικά ομορφιάς της Alina Baikova -To μοντέλο που ενυδατώνεται κάθε 20 λεπτά


«Μην τα παρατάς ακόμα κι όταν νιώθεις ότι κανείς δεν πιστεύει σε σένα».

Η Alina Baikova εργαζόταν ως σερβιτόρα στην πόλη που μεγάλωσε, το Kirovograd της Ουκρανίας, όταν συνάντησε έναν ατζέντη που της είπε ότι το μέλλον της είναι άλλου: στο χώρο του μόντελινγκ.

«Ηταν ένας τρόπος διαφυγής. Επρεπε να μάθω πολλά μέσα σε σύντομο διάστημα». Ηταν μόλις 17 ετών όταν άνοιξε τα φτερά της στο Παρίσι και προσγειώθηκε στις πασαρέλες.

Μια μεγάλη καριέρα είχε μόλις αρχίσει. Η ίδια δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα της και υποστηρίζει πάντα τους Ουκρανούς σχεδιαστές. Στα 27 της χρόνια ξέρει πολύ καλά τι θέλει από τη ζωή της και το διεκδικεί. Περιποιείται τον εαυτό της με σχολαστικότητα και τηρεί ευλαβικά τους κανόνες ομορφιάς που της χαρίζουν αλαβάστρινη επιδερμίδα και υπέροχες αναλογίες. Αlina, γιατί ενυδατώνεσαι κάθε 20 λεπτά;

«Πάντα πλένω το πρόσωπό μου, όσο κουρασμένη κι αν είμαι. Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει από τη μητέρα μου είναι να κοιμάμαι περισσότερο. To tea tree oil θεωρώ ότι κάνει θαύματα (σσ είναι το έλαιο του τεϊόδεντρου). Είναι εκπληκτικό για τα φλεγμονές του δέρματος και τα κόκκινα στίγματα. Το χρησιμοποιώ ακόμα κι όταν έχω έγκαυμα από τον ήλιο και το καταπραΰνει.

Ως προς το θέμα του στιλ, είμαι ανοιχτή σε όλα. Μπορώ να φορώ από T-Shirts και jeans όταν είμαι με τους φίλους μου και να είμαι elegant πάνω σε τακούνια όταν είμαι σε ένα καλό εστιατόριο.

Το μυστικό μου για απαλό δέρμα είναι η συνεχής ενυδάτωση. Βάζω κρέμα στα χέρια και στο πρόσωπό μου κάθε 20 λεπτά.

Πίνω απίστευτα μεγάλες πόσοτητες νερού και όσο πιο λίγο αλκοόλ μπορώ. Κάνω πολλή γυμναστική και πίνω τσάι matcha χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά».