apimages
apimages
07|09|2017 10:47
SHARE
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Κίνηση ανθρωπιάς: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ φιλοξενούν στο σπίτι τους Ιρακινό πρόσφυγα


Γνωστοί για την ακτιβιστική τους δράση, δείχνουν για άλλη μια φορά, την έμπρακτη υποστήριξή τους στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας.

Εδώ και λίγο καιρό ένας πρόσφυγας από το Ιράκ ζει στο σπίτι του Τζορτζ Κλούνει και της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αουγκούστα του Κεντάκι. Πρόκειται για έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

«Όπως μας είπε ήταν σε ένα λεωφορείο για τη Μοσούλη και οι ISIS, αφού πυροβόλησαν τους δύο οδηγούς, απείλησαν ότι θα σκοτώσουν όποιον θέλει να πάει στο πανεπιστήμιο», αποκαλύπτει ο 57χρονος ηθοποιός στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό The Hollywood Reporter .  

Συνεχίζοντας την ιστορία είπε: «Επέζησε και ήρθε στην Αμερική. Πέρασε από τους ελέγχους και όταν πέρασε από μπροστά τους το ζευγάρι τον είδε και του μίλησαν: «Λοιπόν, άκου. Θέλεις να σπουδάσεις; Θέλεις να συνεχίσεις τη ζωή σου; Μπορούμε να κάνουμε κάτι», αναφέρει ο 57χρονος ηθοποιός για τον πρόφυγα του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε.

Το ζευγάρι Κλούνει-Αλαμουντίν είναι γνωστοί για την ακτιβιστική τους δράση σε προσφυγικά θέματα. Τον Ιούλιο που μας πέρασε μάλιστα ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Google, η HP και η Unicef και ο οργανισμός The Clooney Foundation for Justice, άνοιξαν τα σχολεία για 3.000 παιδιά στο Λίβανο. 
«Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά των Σύρων προσφύγων να μορφωθούν και να τους στρώσουμε το δρόμο να γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες μιας γενιά που τους έχει μεγάλη ανάγκη», έγραφε στην επίσημη ανακοίνωση. 

Στη συνέντευξη που έδωσε o ηθοποιός και σκηνοθέτης, μίλησε και για ένα από τα πιο σημαντικά, αυτή τη στιγμή, κεφάλαια της ζωής του, την Αμάλ Αλαμουντίν. Συγκεκριμένα αποκάλυψε τη στιγμή που κατάλαβε ότι η 39χρονη, σήμερα, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι όντως η γυναίκα της ζωής του.  

 

«Εννοείται πως την έβρισκα όμορφη, αστεία και προφανώς έξυπνη», δήλωσε αναφερόμενος στην περίοδο που είχε γνωρίσει την Λιβανέζα δικηγόρο, στη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας, τον Ιούλιο του 2013

«Μου είχε στείλει κάποιες φωτογραφίες από την παραμονή της εκεί και μιλούσαμε με μέιλ, συζητώντας για τις ζωές μας και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα έγινε σαφές ότι ήμασταν κάτι παραπάνω από φίλοι». 

Το πρώτο τους ραντεβού ήταν στο Λονδίνο. «Είχαμε βγει για δείπνο και είχαμε περάσει όμορφα», θυμάται ο σταρ. «Μάλιστα το εστιατόριο ήταν επιλογή της Αμάλ "Ας πάμε εδώ μου είπε" δείχνοντας μου ένα απίστευτα hip εστιατόριο. Όταν βγήκαμε έξω υπήρχαν περίπου 50 παπαράτσι, αλλά το χειρίστηκε άψογα. Μετά από αυτό, τα πράγματα προχώρησαν ακόμα περισσότερο μεταξύ μας».

Μετά από μια περίοδο έντονου πάθους και αυθόρμητων διακοπών, επέστρεψαν στο Λος Άντζελες.

«Είχα μια φωτογραφία της στην οποία κοιτούσε χαμογελαστή κάτι καμηλοπαρδάλεις», δήλωσε ο Τζ. Κλούνει για μια φωτογραφία της που είχε από ένα σαφάρι που είχαν πάει στην Κένυα.
«Και τότε σκέφτηκα ότι μάλλον θα τη ζητήσω σε γάμο». 

Πως ήταν η στιγμή της πρότασης γάμου;

«Είχα γονατίσει και ήμουν σε αυτή τη στάση για περίπου 20 λεπτά, περιμένοντας τη να μου πει το "ναι", αφού είχε σοκαριστεί». «Η μόνη μου αμφιβολία ήταν μήπως πίστευε ότι ήταν πολύ νωρίς. Ήμασταν όμως το σωστό ζευγάρι», δήλωσε ο ευτυχής, πλέον, μπαμπάς των διδύμων Ella και Alexander. 

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια κλειστή τελετή το Σεπτέμβριο του 2014. «Ο γάμος σε αλλάζει με κάθε τρόπο που και η αγάπη αλλάζει έναν άνθρωπο που ερωτεύεται σφόδρα. Ξαφνικά η ζωή του άλλου γίνεται πιο σημαντική από τη δική σου», αναφέρει.

«Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι ήμουν 50κάτι όταν συνέβησαν όλα αυτά, απλώς και μόνο επειδή θα μπορούσα να είχα περάσει πολύ περισσότερο χρόνο μαζί της».