Η οργισμένη ανάρτηση της Νίκης Κάρτσωνα για το bullying των προπονητών σε ανήλικα παιδιά | 0 bovary.gr
Η οργισμένη ανάρτηση της Νίκης Κάρτσωνα για το bullying των προπονητών σε ανήλικα παιδιά | 0 bovary.gr
ΣΤΟ FACEBOOK

Η οργισμένη ανάρτηση της Νίκης Κάρτσωνα για το bullying των προπονητών σε ανήλικα παιδιά


Με μια οργισμένη ανάρτηση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η Νίκη Κάρτσωνα θέλησε να μοιραστεί δημόσια ένα περιστατικό που προκάλεσε στην ίδια θυμό και αγανάκτηση.

Ενα περιστατικό που αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα ενός φαινομένου που κρύβεται καλά πίσω από υψηλές επιδόσεις και μετάλλια. Για το bullying στον αθλητισμό δεν έχουν τολμήσει να μιλήσουν πολλοί ανοιχτά: για τις βάναυσες και αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές που έχουν δεχτεί κατά τη διάρκεια προπονήσεων, για τα -ανεπανόρθωτα- ψυχικά τραύματα που τους προκάλεσαν βρισιές, προσβολές και απειλές από προπονητές και συναθλητές.

Ο (πρωτ)αθλητισμός μπορεί να σου δώσει φτερά ή μπορεί και να σου τα κόψει.

Η Νίκη Κάρτσωνα έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού που καθρεπτίζει τον αντιπαιδαγωγικό τρόπο που προπονητές επιλέγουν για να μάθουν στο παιδί τι θα πει «πειθαρχία» για να πετύχουν το στόχο τους. Μόνο που καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια νοσηρή ατμόσφαιρα που προκαλεί στο παιδί έντονο φόβο και έλλειψη αυτοσεβασμού και αυτοπεποίθησης.

Η ανάρτησή της στο Facebook:

«Προπονητές που κακοποιούν ψυχές... 

Έναν τέτοιο μόλις συνάντησα στο διάδρομο πηγαίνοντας το γιο μου για προπόνηση. Eνας προπονητής ξιφασκίας τα έχωνε σε έναν 15χρονο μπροστά στα μάτια μας. Λογία απαράδεκτα, βρισιές και απειλές. Ναι έμαθα το όνομα του. Ναι ήθελα να πάρω αυτό το πλάσμα αγκαλιά και να του πω πως «Όσα σου είπε αυτός ο αδύναμος ανθρωπάκος ήταν για τα δικά του μούτρα. Ναι, ήθελα να μάθω αν οι γονείς του ξέρουν. Ναι, ήθελα πολλά να κάνω! Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και μέσα από δικά μου βιώματα, να είστε κοντά στα παιδιά σας! Να αφουγκράζεστε αυτά που θα σας πουν! Γιατί κανένας προπονητής δεν σημαίνει πως το παιδί σας θα το πάει παρακάτω! Πιστέψτε το παιδί σας, παρατηρήστε το παιδί σας και αν στο δρόμο σας εμφανιστεί κάποιος προπονητής που έχει εμμονές με πρωταθλητές και απωθημένα, απλά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ».