Ο Ντέιβιντ Μπόουι πάνω στη σκηνή, Φωτογραφία: Αpimages
Ο Ντέιβιντ Μπόουι πάνω στη σκηνή, Φωτογραφία: Αpimages
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ

O λόγος που ο Ντέιβιντ Μπόουι έφτασε σε σημείο να κρύβεται για να αποφύγει τον Ρότζερ Μουρ


Άγνωστες πτυχές της φιλίας μεταξύ του Ρότζερ Μουρ και του Ντέιβιντ Μπόουι έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μια φιλία που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '70 στην Ελβετία και έληξε άδοξα. 

Ο διάσημος μουσικός και ο θρυλικός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Τζέιμς Μποντ είχαν μια σύντομη φιλία που τελείωσε κάπως απρόσμενα με αρκετή δόση αμηχανίας.

Την ιστορία αυτή αποκάλυψε ο Χολιγουντιανός σεναριογράφος Χάνιφ Κουρέσι, ο οποίος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη μεταξύ τους και πως κατέληξε ο Ντέιβιντ Μπόουι να κρύβεται κάτω από το τραπέζι του σπιτιού του για να αποφύγει τον Ρότζερ Μουρ. 

Ο συγγραφέας Ντύλαν Τζόουνς, όμως, ήταν εκείνος που συμπεριέλαβε την ιστορία του Χάνιφ Κουρέσι στο νέο του βιογραφικό βιβλίο με τίτλο «David Bowie: A Life», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «ένας από τους πιο περίεργους ανθρώπους που βρέθηκαν ποτέ στον δρόμο του Μπόουι ήταν ο Ρότζερ Μουρ».

«Ο Κουρέσι μου είπε μια ιστορία για το διάστημα που είχε μετακομίσει ο Ντέιβιντ Μπόουι στην Ελβετία στα τέλη της δεκαετίας του '70  για να γλιτώσει τους φόρους και τους εμπόρους ναρκωτικών. Έμενε σε ένα μεγάλο σπίτι στα προάστια της Γενεύης και δεν γνώριζε κανέναν. Μια μέρα, περίπου στις πεντέμισι το απόγευμα, χτύπησε το κουδούνι της πόρτας και ήταν ο Ρότζερ Μουρ. Μπήκε μέσα και ήπιαν ένα φλιτζάνι τσάι. Ύστερα έκατσε και για ποτό, μετά δείπνο και άρχισε να του αφηγείται πολλές ιστορίες από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Πέρασαν πολύ ωραία εκείνη την νύχτα», αναφέρει στο βιβλίο του ο Τζόουνς.

«Αλλά, την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα ήταν πάλι στην πόρτα του διάσημου μουσικού ο Ρότζερ Μουρ. Αυτοπροσκαλέστηκε και ζήτησε να πιει ένα τζιν τόνικ. Άρχισε να του λέει και πάλι τις ίδιες ιστορίες».

Κι έτσι ξεκίνησε η αρχή του τέλους μιας σύντομης φιλίας.

«Μετά από δύο εβδομάδες, με τον Ρότζερ Μουρ να εμφανίζεται κάθε μέρα στις 5.30 το απόγευμα, ο Μπόουι είχε φτάσει στο σημείο να κρύβεται κάτω από το τραπέζι της κουζίνας και να προσποιείται πως δεν είναι μέσα», καταλήγει ο συγγραφέας Ντύλαν Τζόουνς.  

Πάντως, ακόμα και σήμερα, κανείς δεν ξέρει αν ο Ρότζερ Μουρ ήταν ο λόγος που ο Ντέιβιντ Μπόουι απέρριψε ένα ρόλο στο «A View to a Kill» της σειράς ταινιών Τζέιμς Μποντ, το 1985.