Getty Images
Getty Images
27|09|2017 15:05
SHARE
ΑΜΑΛ ΚΛΟΥΝΕΙ

Αμάλ Κλούνεϊ: Πώς τo κορίτσι από τη Βηρυτό που τρώει πάντα μισή μερίδα έγινε η σύγχρονη Τζάκι Κένεντι


Είναι κομψή, εξαιρετικά ταλαντούχα δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ένα εκπληκτικό βιογραφικό σημείωμα, που καταφέρνει να προκαλεί πανικό σε κάθε της εμφάνιση στο κόκκινο χαλί.

Είναι μεγάλη υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρόλο που η ίδια ζει μια πολυτελή ζωή. Λατρεύει τα φορέματα διάσημων σχεδιαστών, παραδίδει εξαιρετικές ομιλίες, έχει μια αβίαστη χάρη και μια αυτοπεποίθηση που αντλεί το είδος της προσοχής που σπάνια συναντά κανείς στους δικηγόρους.

Ο λόγος για την Αμάλ Κλούνεϊ.

Η 38χρονη δικηγόρος είναι η σύζυγος του πιο περιζήτητου, μέχρι πρότινος, γαμπρού στον κόσμο, Τζορτζ Κλούνεϊ. Η Αμάλ Κλούνεϊ έχοντας ασκήσει το δίκαιο για περισσότερα από 15 χρόνια και με μια λατρεία για την υψηλή ραπτική, αποδεικνύει πως έχει τα κότσια και το μυαλό για να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει, έστω και λίγο, καλύτερο. Μεγάλωσε με όνειρα για το μέλλον της.

Ηταν μόλις δύο ετών το 1980, όταν η οικογένειά της έφυγε από τη Βηρυτό για να ξεφύγει από τον εμφύλιο πόλεμο, επιλέγοντας μιας σταθερή ζωή στο Buckinghamshire του Λονδίνου. Η Αμάλ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1978 και είναι παιδί του καθηγητή πανεπιστημίου Ράμζι και της πρώην Miss Beauty και δημοσιογράφου, Μπάρια. Και τώρα, σε ηλικία 38 ετών, είναι μια ξακουστή δικηγόρος της οποίας το απαράμιλλο στυλ μπορεί μόνο να συγκριθεί με την εξέχουσα καριέρα της.

Κατέκτησε την καρδιά του πιο περιζήτητου εργένη. Η ιστορία του ζευγαριού μοιάζει βγαλμένη από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Η Αμάλ και ο Τζορτζ γνωρίστηκαν στην Ιταλία όταν αυτή ήταν 36 ετών και ο ηθοποιός 53. Και ήταν αυτός που την ερωτεύτηκε πρώτος.

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στην Ellen DeGeneres η γνωριμία τους ήταν μοιραία: «Από τη στιγμή που γνωριστήκαμε, νιώσαμε ότι θα έπρεπε να είμαστε μαζί». Το λαμπερό ζευγάρι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο μετά από διακοπές στο Μεξικό. Ο Κλούνεϊ αποκάλυψε στο ET γιατί την ερωτεύτηκε: «Είναι εκπληκτική και τυγχάνει να είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Να λοιπόν, πολλοί λόγοι για να την αγαπήσει κανείς».

Παραλίγο να καταστρέψει την πρόταση γάμου του Κλούνεϊ

Εξι μήνες μετά την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ως ζευγάρι, ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποφάσισε να της κάνει πρόταση γάμου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον ίδιο «Είχα σχεδιάσει τα πάντα... Είχα κρύψει το δαχτυλίδι, είχα βάλει τη μουσική να παίζει και μάλιστα το τραγούδι ‘Why Shouldn't I’, είχα μαγειρέψει μέχρι και δείπνο.

Μόλις είχα τελειώσει με το φαγητό όταν έφτασε η Αμάλ από το Λονδίνο και μου λέει να παραγγείλουμε. Της φωνάζω αμέσως, "όχι,όχι, έχω μαγειρέψει". Έχω τα πάντα έτοιμα, το τραγούδι να παίζει και η Αμάλ σηκώνεται να πλύνει τα πιάτα, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ. Και τότε της λέω: ‘Τι πας να κάνεις;’ και έρχεται πάλι μέσα. Και συνεχίζω: ‘Έσβησε το κερί και νομίζω πως ο αναπτήρας είναι στο κουτί πίσω σου. Και τότε βγάζει το δαχτυλίδι, το βλέπει και λέει ‘Ωωω, ένα δαχτυλίδι’ σαν να το είχε ξεχάσει κάποιος άλλος εκεί. Περιττό να πώ πως είπε το ναι».

Όσο για το δαχτυλίδι; Έχει ένα σμαραγδένιο διαμάντι 7 καρατίων, σύμφωνα με το περιοδικό People. 

Ήταν ένας παραμυθένιος γάμος

«Είναι ο άνδρας που κάθε γυναίκα θέλει στην αγκαλιά της» είχε δηλώσει η Αμάλ σε συνέντευξή της στη Vogue το 2014. Η φράση όμως αυτή δεν ήταν για τον σύζυγό της, αλλά για τον σχεδιαστή του νυφικού της Oscar de la Renta! Και συνέχισε λέγοντας: «Ο Τζορτζ κι εγώ θέλαμε ο γάμος μας να είναι ρομαντικός και κομψός και δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν άλλο πιο ικανό από τον Oscar για να αποτυπώσει αυτή την αίσθηση σε ένα φόρεμα... είναι τόσο τζέντλεμαν». 

Η ρομαντική τελετή πραγματοποιήθηκε στη Βενετία τον Σεπτέμβριο του 2014. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο ξενοδοχείο Aman Canal Grande Venice, παρουσία 100 στενών φίλων και συγγενών, όπως ο Μπιλ Μουράι, ο Ματ Ντέιμον, η Σίντι Κρόφορντ, η πολύ καλή φίλη της Αμάλ Άννα Γουίντουρ αλλά και πολλών άλλων. Το πάρτι κράτησε τρεις ημέρες με αποκορύφωμα τον πολιτικό γάμο. Ο Κλούνεϊ είπε στο περιοδικό people: «Γνωριστήκαμε στην Ιταλία, έχουμε σπίτι εκεί, ξέραμε ότι εκεί θέλαμε να παντρευτούμε». 

Είναι μια σκληρή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών

«Ντρέπομαι ως γυναίκα που υπάρχουν σήμερα κορίτσια, των οποίων τα σώματα πωλούνται και χρησιμοποιούνται ως πεδία μάχης και ντρέπομαι ως γυναίκα που αγνοούμε τις φωνές τους για βοήθεια» υπογράμμισε η Αμάλ παρουσία μεγάλου ακροατηρίου στη Διάσκεψη για τις γυναίκες τον Νοέμβριο του 2016. 

Προσέχει την κάθε της εμφάνιση


«Σε αυτό τον κόσμο που οι γυναίκες πρέπει να φορούν τα κατάλληλα ρούχα για μια σωστή επαγγελματική εμφάνιση που θα ολοκληρωθεί με ένα δείπνο στο τέλος της ημέρας, η Αμάλ κάνει κάτι πραγματικά ασυνήθιστο: είναι η τελευταία, ίσως, γυναίκα που ντύνεται ανάλογα με την περίσταση» έγραψε το Vanity Fair το 2015.

Από τα φεστιβάλ κινηματογράφου, τις παγκόσμιες Συνόδους κορυφής, ένα απλό δείπνο, η 38χρονη Αμάλ ξέρει πάντα τι πρέπει να φορέσει – χάρη στη διαχρονική έμπνευση από την μητέρα της Μπάρια. «Νομίζω ότι μεγαλώνοντας η μητέρα μου ήταν σίγουρα ένα πρότυπο – ήταν πάντα μια εργαζόμενη μητέρα, που νοιαζόταν για την καριέρα της και ήθελε να είναι ανεξάρτητη αλλά να έχει και μια ισορροπία» είχε δηλώσει η Αμάλ.

«Δεν έχασε ποτέ τη θηλυκότητά της και πίστευε πως η ισορροπία ήταν πολύ σημαντική και αυτό είναι κάτι που μου έμεινε».  «Η Αμάλ δεν απέχει πολύ από το να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα style icons της εποχής μας» έγραψε η Λίντα Φάργκο της Bergdorf Goodman. «Και όχι μόνο από αυτά που επιλέγει να φορέσει, αλλά επειδή πέρα από τα ρουα της, θαυμάζουμε την εξυπνάδα της, τον ακτιβισμό της και την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό της». 

Νοιάζεται και για τις ζωές των ζώων 


Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει καρδιά χρυσού τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Το 2015, η ίδια και ο Τζορτζ Κλούνεϊ υιοθέτησαν ένα 4χρονο σκύλο με το όνομα Μίλι από την Humane Society του San Gabriel Valley στην Καλιφόρνια. 

Μάλιστα, η Μίλι ήρθε να προστεθεί στα άλλα δύο σκυλιά που είχαν οι δυο τους από προηγούμενες διασώσεις. Και οι υιοθεσίες τους δεν σταμάτησαν εκεί. Τα χριστούγεννα του 2015, οι Κλούνεϊ διέσωσαν άλλο ένα κουτάβι από το Luv Fur Mutts στο Σινσινάτι. Αυτή τη φορά όμως το έδωσαν στους γονείς του Τζορτζ που μόλις είχαν χάσει το 10χρονο τεριέ τους. 

Φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Κέιτ Μίντλετον

Η ντουλάπα της Αμάλ Κλούνεϊ μπορεί να έχει ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ωστόσο η ίδια εμπνέεται από άλλες κομψές γυναίκες. Μετά την κομψή εμφάνιση της δούκισσας Κέιτ Μίντλετον που εμφανίστηκε με φόρεμα Alexander McQueen στο Wimbledon, η Αμάλ Κλούνεϊ μίλησε στην Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες στην Νέα Υόρκη, φορώντας ένα εντυπωσιακό παρόμοιο φόρεμα McQueen, το οποίο φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο. 

 

Τρώει ό,τι θέλει αλλά τη μισή μερίδα

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων συχνάζει σε μερικά από τα πιο hot εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Βενετία και το Λος Άντζελες – αλλά δεν θα την δείτε να προσποιείται ότι τρώει μόνο μια σαλάτα όταν βγαίνει έξω. Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Πάολο Κουαραντότο δήλωσε στο περιοδικό People: «Η Αμάλ παραγγέλνει ότι θέλει, ακόμη κι αν είναι ένα ορεκτικό, ένα πιάτο από σπιτικά ζυμαρικά και ένα επιδόρπιο. Αν έχουν κάποιο ειδικό πιάτο, τόσο η Αμάλ όσο και ο Τζορτζ θα το δοκιμάσουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα που θα παραγγείλουν». 

Ο σεφ του εστιατορίου Patsy, στην Νέα Υόρκη, ανέφερε στην New York Post πως η Αμαλ παραγγέλνει συνήθως τη μισή μερίδα επειδή «οι αμερικάνικες μερίδες είναι πολύ μεγάλες». 

Στηρίζει κορίτσια με πρόγραμμα υποτροφιών

Λες και χρειαζόμαστε περισσότερες αποδείξεις για το ότι η Αμάλ δε σταματά να μεγαλουργεί, βοηθά τις νέες γυναίκες να ξεκινήσουν τη δική τους σταδιοδρομία. Στα τέλη του 2015, ξεκίνησε την υποτροφία Amal Clooney Scholarship για τα κορίτσια του Λιβάνου, ένα βραβείο που αναγνωρίζει «υποδειγματικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και εμφανές ενδιαφέρον για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών θεμάτων». 


Ξεχωρίζει πάντα στο κόκκινο χαλί

Μπορεί να μην επιζητά να βρίσκεται στο προσκήνιο, ωστόσο κάθε φορά που εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί, ξεχωρίζει από το πλήθος. Αν και δεν έχει στυλίστα και δέχεται μόνο τις συμβουλές της διευθύντριας της Vogue, Άννα Γουίντουρ για το τι θα φορέσει, η Αμάλ έχει ένα στυλ που ο Τζορτζ περιγράφει ως «εκπληκτικό διότι έχει πάντα κάτι το παράλογο.. είναι εκκεντρικό αλλά ακολουθώντας τη μόδα. Πώς το κάνει ενώ δουλεύει πάνω σε 11 υποθέσεις ταυτόχρονα και γυρίζει και λέει ‘θέλω να φορέσω αυτό το φόρεμα’ δεν το καταλαβαίνω. Είναι τρελό. Είναι συναρπαστικό να την παρακολουθείς γιατί έχει μια πολύ καλή αίσθηση του στυλ». 

Οπως έχει αποκαλύψει ο Giambattista Valli : «Είναι πολύ αυθόρμητη. Δεν είναι το είδος της γυναίκας που προγραμματίζει». Σύμφωνα με τον Κλούνεϊ στην εμφάνισή της στο πλευρό του στις Χρυσές Σφαίρες προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση με το μήκος των γαντιών της, καθώς δεν της άρεσαν και το πρωινό λίγο πριν την τελετή, αποφάσισε η ίδια να τα κόψει και να τα ράψει στο επιθυμητό μήκος. 


Γνωριμία, πάντα με στυλ, με τον Πάπα

Την άνοιξη του 2016 το ζευγάρι είχε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό και φυσικά η άφιξή τους ήταν μεγάλο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Προς τέρψιν των κριτικών, τόσο η Αμάλ όσο και ο Κλούνεϊ ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι γι’ αυτή τη συνάντηση. Και η Αμάλ εντυπωσίασε τους πάντες φορώντας ένα κομψό μαύρο φόρεμα Atelier Versace, ένα καπέλο turban-esque και τακούνια Jimmy Choo, με πολλούς να την σχολιάζουν ως την Τζάκι Κένεντι της εποχής.

Φωτογραφίες: AP Images