Το μοντέλο Κλόντια Σίφερ, Φωτογραφία: Αpimages
Το μοντέλο Κλόντια Σίφερ, Φωτογραφία: Αpimages
ΣΟΥΠΕΡ ΜΟΝΤΕΛ

H Kλόντια Σίφερ στο Vanity Fair: «Προσπαθούσα να είμαι o σούπερμαν, ενώ ήμουν ο Κλαρκ Κεντ»


Ηταν μια 17χρονη εσωστρεφής και ντροπαλή κόρη δικηγόρου όταν την ανακάλυψαν σε μια ντισκοτέκ και κανείς δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε να κάνει καριέρα μοντέλου.

Ξεσήκωσε τον ανδρικό πληθυσμό τη δεκαετία του 1990 με την ομορφιά της και μεσουρανούσε στις πασαρέλες. Υπήρξε μια από τις 5 κορυφαίες μαζί με τις Ναόμι Κάμπελ, Σίντυ Κρόφορντ, Ελ Μακφέρσον και Λίντα Εβανγκελίστα.

Η Κλόντια Σίφερ έκλεισε τα 47 της χρόνια τον περασμένο Αύγουστο και παραμένει πανέμορφη, όπως ήταν πριν από 30 χρόνια όταν έκανε τα πρώτα βήματά της στον χώρο του μόντελιγνκ.

Πρόσφατα, η Γερμανίδα καλλονή μας εντυπωσίασε με το δυναμικό comeback της στην πασαρέλα του οίκου Versace, στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, όπου έκλεισε το fashion show μαζί με την Ναόμι Κάμπελ, Ελενα Κρίστενσεν, Σίντι Κρόφορντ και Κάρλα Μπρούνι. 

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση που συνέπεσε επίσης με την επέτειο 30 ετών καριέρας στον χώρο του μόντελινγκ.

Μιλώντας στο περιοδικό Vanity Fair η 47χρονη πλέον Σίφερ, αποκάλυψε ότι κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι θα κάνει καριέρα, επειδή ήταν πολύ ντροπαλή.

Μάλιστα το διάσημο μοντέλο σημειώσε χαρακτηριστικά, χαρίζοντάς τους έτσι τον τίτλο της συνέντευξης: «Προσπαθούσα στην επαγγελματική μου ζωή να είμαι o σούπερμαν, ενώ στην πραγματικότητα ήμουν ο Κλαρκ Κεντ».

Apimages
Apimages

Ηταν μια 17χρονη εσωστρεφής κόρη δικηγόρου όταν την ανακάλυψαν σε μια ντισκοτέκ του Ντίσελντορφ. Την πρώτη περίοδο της καριέρας της δεν μιλούσε καν στις φωτογραφήσεις.

«Όταν είπα στους φίλους μου ότι θα μετακόμιζα στο Παρίσι για γίνω μοντέλο γέλασαν και μου είπαν: «Αυτό είναι αστείο, δεν πρόκειται ποτέ να επιβιώσεις» επειδή ήμουν τόσο ντροπαλή. Αλλά συνειδητοποίησα ότι όταν φορούσα το μακιγιάζ μου, μεταμορφωνόμουν και δεν ήμουν πια η ντροπαλή Κλόντια από μια μικρή πόλη. Ξαφνικά πίστευα ότι μπορούσα να κάνω εξωφρενικά πράγματα» τόνισε. 

Τελικά η Κλόντια Σίφερ χάρη στην επιμονή της και τον επαγγελματισμό της κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα του πλανήτη κερδίζοντας πολλά εκατομμύρια.

Δηλώνει στο περιοδικό χαρούμενη που παρακολουθεί τα fashion shows από την πρώτη σειρά. «Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Λατρεύω την Τζίτζι και τη Μπέλα Χαντίντ, είναι απίστευτο και εκπληκτικό τον αριθμό των followers που έχουν. Είναι πολύ δύσκολο να τις συγκρίνουμε με εμάς, επειδή έχουν μια διαφορετική ψηφιακή επιτυχία σήμερα. Και είναι πιο δύσκολο για τα κορίτσια σήμερα, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν τα social media, γιατί με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μια πλατφόρμα όπου μπορούν πραγματικά να μας δείξουν ποιες είναι και να διαφημίσουν έτσι τον εαυτό τους. Αλλά, ναι, είμαι πολύ χαρούμενη που λέω: «Πηγαίνετε, τώρα είναι η δική σας στιγμή».

Χθες, το σούπερ μόντελ βρέθηκε στο Παρίσι για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της που έχει κυκλοφορήσει με αφορμή την επέτειο των 30 ετών καριέρας.

Φορώντας ένα ροζ Balmain μίνι φόρεμα της συλλογής για την Άνοιξη-καλοκαίρι του 2018 (δεν είναι διαθέσιμο ακόμα), το συνδύασε με μαύρο καλσόν και μαύρα μποτάκια. 

Το 47χρονο μοντέλο είναι παντρεμένο από το 2002 με τον σκηνοθέτη Μάθιου Βον και έχουν τρία παιδιά, τον 14χρονο Γκασπάρ, την 12χρονη Κλιμεντίν και την 7χρονη Κοζίμα.