ΑP Images
ΑP Images
06|10|2017 16:18
SHARE
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Οι συνήθειες που απαγορεύεται να έχουν οι πριγκίπισσες


Το να είσαι πριγκίπισσα σημαίνει ότι αντιπροσωπεύεις μια ολόκληρη χώρα και είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης.

Δεν έχει ωράριο 9-5, αλλά είναι μια εργασία που επηρεάζει κάθε μέρος της ζωής τους. Όπως στην περίπτωση της Κέιτ Μίντλετον που η ζωή της άλλαξε άρδην από τότε που γνώρισε τον πρίγκιπα και μπήκε τελικά στη βασιλική οικογένεια. 

Ποιοι είναι όμως οι κανόνες, σε πολλές περιπτώσεις περίεργοι, που πρέπει να ακολουθούν; 

1. Δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου: Τουλάχιστον στην Αγγλία. Αν και δεν υπάρχει κανένας επίσημος νόμος, οι Άγγλοι θεωρούν αντισυνταγματικό να συμμετέχει στις εκλογές η βασιλική οικογένεια, καθώς υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει ολόκληρη τη χώρα. Όταν λοιπόν κάποια γίνει πριγκίπισσα, ξεχνά το εκλογικό της δικαίωμα, αν φυσικά θέλει να παραμείνει αγαπητή από το λαό της. 

2. Ξεχάστε την άγρια πλευρά σας: Μια πριγκίπισσα δεν πρέπει να προκαλεί προβλήματα στη βασιλική οικογένεια, γι’ αυτό αν είσαστε λάτρεις των μηχανών, μεθούσατε μέχρι πρωίας στα μπαρ, καλύτερα να ξεχάσετε αυτό το ρόλο, αν θέλετε να μπείτε στη βασιλική οικογένεια. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να υπάρξουν σκάνδαλα. 


3. Ξεχάστε το χαϊδευτικό σας όνομα: Γι’ αυτό και η Κέιτ Μίντλετον λέγεται πλέον Κάθριν. Τα χαϊδευτικά ονόματα δεν επιτρέπονται στο παλάτι. Και καλύτερα να συνηθίσετε να σας φωνάζουν «Η Αυτής Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα του...». 


4. Πρέπει να είστε πάντα περιποιημένες: Η πριγκίπισσα Κέιτ, ή μάλλον η Κάθριν, πηγαίνει στο κομμωτήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ καμία φωτογραφία της όπου να είναι αμακιγιάριστη ή απεριποίητη και αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα μιας τέλειας πριγκίπισσας. Αν πάλι εσείς τρελαίνεστε για το γυμναστήριο και δεν σας νοιάζει να βγαίνετε αναμαλλιασμένες και με τον ιδρώτα να στάζει μετά από μια έντονη προπόνηση, τότε σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσετε τα όνειρά σας. Επίσης, μια πριγκίπισσα πρέπει να ντύνετε στην τρίχα 24 ώρες το 24ωρο. Βέβαια, αυτό έχει και τα καλά του καθώς θα φοράτε ρούχα γνωστών σχεδιαστών τα οποία, τις περισσότερες φορές, δεν χρειάζεται καν να πληρώνετε. 

5. Δεν πρέπει να παρακάμπετε τους κανόνες της Βασίλισσας: Η βασίλισσα είναι αυτή που υπαγορεύει πολλά από τα μικρά πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή της βασιλικής οικογένειας.

Για παράδειγμα, όλοι πρέπει να σταματήσουν να τρώνε μόλις η βασίλισσα τελειώσει το δείπνο της, ακόμη κι αν μόλις φάγατε μία μπουκιά. Γι’ αυτό καλύτερα να σιγουρευτείτε πως τρώτε γρήγορα το φαγητό σας εάν θέλετε να γίνετε πριγκίπισσα!


6. Πρέπει να έχετε φοιτήσει στα καλύτερα σχολεία και να πηγαίνετε στις σημαντικότερες εκδηλώσεις: Για να γίνετε πριγκίπισσα, πρέπει να συναντήσετε έναν πρίγκιπα. Το πιθανότερο να συμβεί αυτό είναι αν έχετε φοιτήσει σε ένα από τα καλύτερα κολέγια του κόσμου ή αν παραβρίσκεστε σε υψηλού επιπέδου κοινωνικές εκδηλώσεις, γκαλά ή φιλανθρωπικά γεγονότα. Πέρα από αυτό όμως, είναι πολύ καλύτερο αν μια πριγκίπισσα είναι καλά μορφωμένη, δεδομένου ότι κατέχει μια τόσο σημαντική θέση στην κοινωνία. 


7. Να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε άλλη σταδιοδρομία: Το να είσαι πριγκίπισσα είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης και αυτό θα ισχύει για πάντα. Έτσι ακόμη κι αν έχετε φοιτήσει στο καλύτερο σχολείο του κόσμου, προκειμένου να αποκτήσετε το πτυχίο που πάντα ονειρευόσασταν, το όνειρό σας να γίνετε πριγκίπισσα τα ξεπερνά όλα αυτά. Για παράδειγμα, η πριγκίπισσα Κάθριν έχει πτυχίο στην ιστορία της Τέχνης, αλλά τώρα είναι πριγκίπισσα πλήρους απασχόλησης. 


8. Δεν μπορείτε να πολιτευτείτε: Μια πριγκίπισσα δεν μπορεί να διεκδικήσει πολιτικό αξίωμα για παρόμοιους λόγους με την απαγόρευση ψήφου. Θεωρείται εκπρόσωπος ολόκληρης της χώρας και η διεκδίκηση μιας θέσης στην πολιτική σκηνή της χώρας, θα σήμαινε πως υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο κόμμα, κάτι που θα δημιουργούσε ένα χάσμα. 


9. Να ασχοληθείτε με φιλανθρωπικό έργο: Μια πριγκίπισσα πρέπει να κάνει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Οι περισσότερες πριγκίπισσες βρίσκουν ένα ή δύο αντικείμενα για τα οποία ενδιαφέρονται πραγματικά και εργάζονται για την βελτίωση σε αυτούς τους τομείς. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ειδικότερα, ήταν γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Υποστήριζε τα άτομα με HIV και λέπρα. Θεωρούνταν μάλιστα, ένας από τους πρώτους διάσημους που δεν δίστασε να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους που είχαν HIV. Αυτό ήταν πρωτοποριακό, διότι στη δεκαετία του ‘80 και του ‘90, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως ο ιός μεταφέρεται με την επαφή δέρματος με δέρμα.

10. Οι πριγκίπισσες δεν μπορούν να τρώνε οστρακοειδή: Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά αυτό οφείλεται σε έναν κοινό βασιλικό φόβο για την τροφική δηλητηρίαση. Τα προγράμματά τους είναι τόσο γεμάτα, που πολλά κοινωνικά γεγονότα ή συναντήσεις δεν μπορούν να αναβληθούν ή να μεταφερθούν λόγω μιας τροφικής δηλητηρίασης. Αν μετά από όλα αυτά ακόμη επιμένετε να θέλετε να γίνετε πριγκίπισσα, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να ελπίζετε πως μια μέρα το όνειρό σας ίσως και να γίνει πραγματικότητα.

Φωτογραφίες: AP Images