NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ

H Δήμητρα Παπαδοπούλου απίθανη ως «Μαντάμ Σουσού»


Το βράδυ της Τρίτης 10 Οκτωβρίου, το Θέατρο Παλλάς ήταν κατάμεστο.

Εκεί, η «Μαντάμ Σουσού» έκανε τη -επίσημη- γενική πρόβα της πριν την μεγάλη πρεμιέρα της. Κι όλα πήγαν περίφημα. 

Οι διάσημοι καλεσμένοι της επίσημης γενικής πρόβας της παράστασης «Μαντάμ Σουσού» που ανεβαίνει στο Θέατρο Παλλάς σε παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών μεταφέρθηκαν στη λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα και έπειτα στο παράλληλο σύμπαν που έχτισε η βασική ηρωίδα του σπουδαίου έργου του Δημήτρη Ψαθά που υποδύεται η χαρισματική Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Μαζί της επί σκηνής, ο Κώστας Κόκλας στο ρόλο του Παναγιωτάκη και ο Άλκις Κούρκουλος στο ρόλο του Μηνά Κατακουζηνού.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του δαιμόνιου Γιάννη Κακλέα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου (σσ. Η ίδια υπογράφει και την απόδοση του κειμένου) ξεδιπλώνει το υποκριτικό της εκτόπισμα έχοντας στο πλευρό της 25 ακόμα ηθοποιούς και μουσικούς.

Στη συνέντευξη τύπου της παράστασης, η Δήμητρα Παπαδοπούλου είχε δηλώσει για τη σχέση της με τον Δημήτρη Ψαθά και την «συμπαντική τους συνάντηση»:

«Οταν στη δραματική σχολή κάναμε διάφορα έργα -Τένεσι Ουίλιαμς, Μίλερ, Σαίξπηρ- κάποια στιγμή έπεσε στο χέρι μου τελείως τυχαία ένα έργο του Δημήτρη Ψαθά. Όταν άρχισα να το παίζω, ένιωσα ότι έχω λόγο που είμαι στη δραματική σχολή, οι άλλοι μου φαίνονταν πιο ξενέρωτοι τότε- με τον καιρό ανακάλυψα ότι και οι άλλοι έχουν χάρη (γέλια). Μου είχε φανεί ότι ο Ψαθάς μιλούσε απευθείας στην ψυχή μου, μιλούσε γι’αυτό που πραγματικά νιώθαμε σαν Έλληνες, σαν ψυχισμοί. Κάποια στιγμή είπα: «Μισό λεπτό, αφού αυτό με εκφράζει, κι αφού όλα αυτά τα έργα αυτών των σπουδαίων ανθρώπων (σσ. ξένων δημιουργών) δεν με εκφράζουν κι αφού πια Ψαθάς δεν υπάρχει, Τσιφόρος δεν υπάρχει, κάποιος πρέπει να ξαναγράψει γι’αυτό που γίνεται τώρα.

Hταν, λοιπόν, μια αφορμή να ξαναγράψω κι εγώ. (...) Αυτά για το Δημήτρη Ψαθά. Ηταν μια «συμπαντική συνάντηση» μαζί του στη δραματική σχολή. Δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίος ο Ψαθάς στη δική μου ζωή».

Η γενική πρόβα της παράσταση στέφθηκε, εύλογα, από επιτυχία μιας και οι πρόβες ήταν αδιάκοπες και κάθε λεπτομέρεια ήταν μελετημένη. Τα σκηνικά υπογράφει ο Μανόλης Παντελιδάκης, τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ ενώ τα εντυπωσιακά κοστούμια οι Νίκος Χαρλαύτης και Σοφία Νικολαΐδη.

NDP Photo Agency