Apimages
Apimages
ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ

Ο Γουίλ Φέρελ δείχνει πως είναι να είσαι απόλυτα εθισμένος με το κινητό σου


Αναμφισβήτητα ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Ολοι μας έχουμε κινητό, υπολογιστή, ίσως και tablet. Πόσοι όμως από εμάς είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από το κινητό μας τηλέφωνο;

Η ένδειξη ότι τελειώνει η μπαταρία του κινητού σου προκαλεί άγχος; Μία ημέρα που το smartphone έμεινε κατά λάθος στο σπίτι εξελίσσεται σε εφιάλτη;

Ο εθισμός στα έξυπνα τηλέφωνα έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που τσεκάρουν ανά δύο λεπτά να δουν μήπως υπάρχει κάτι νέο. 

Αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα θέλησε να καυτηριάσει η μη κυβερνητική οργάνωση Common Sense Media, που κυκλοφόρησε αρκετά βίντεο στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας της #DeviceFreeDinner (σ.σ. Δείπνο χωρίς συσκευές). 

Ο γνωστός ηθοποιός Γουίλ Φέρελ υποδύεται έναν γονιό, ο οποίος είναι απόλυτα εθισμένος με το κινητό του και δεν απολαμβάνει στιγμές με την οικογένειά του την ώρα του φαγητού. 

Μάλιστα, αγνοεί εντελώς την σύζυγο και τα παιδιά του την στιγμή που του μιλούν. 

Ολα τα βίντεο διαδραματίζονται στη διάρκεια του οικογενειακού δείπνου και σκοπός τους είναι να μας δείξουν πόσο σημαντικό είναι σήμερα να περιοριστεί ο χρόνος που περνούμε με τα κινητά μας τηλέφωνα, γιατί χάνουμε στιγμές.

Η πρωτοβουλία #DeviceFreeDinner ουσιαστικά ενθαρρύνει τους γονείς να θεσπίσουν κανόνα «φαγητό χωρίς συσκευές», ώστε η οικογένεια να περνά περισσότερο χρόνο συζητώντας στο τραπέζι. 

Δείτε τα βίντεο:

 


 

 

 

Διαβάστε επίσης: Γιατί είναι λάθος να φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ;