Ο Κέβιν Σπέισι είναι σήμερα ο πιο μισητός άνθρωπος στην γκέι κοινότητα -Και υπάρχει λόγος | 0 bovary.gr
Ο Κέβιν Σπέισι είναι σήμερα ο πιο μισητός άνθρωπος στην γκέι κοινότητα -Και υπάρχει λόγος | 0 bovary.gr
31|10|2017 15:32
SHARE
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Ο Κέβιν Σπέισι είναι σήμερα ο πιο μισητός άνθρωπος στην γκέι κοινότητα -Και υπάρχει λόγος


Την Κυριακή, λίγο πριν το Χόλιγουντ σβήσει το φως για να πέσει στο κρεβάτι, ένα περίεργο νέο κεφάλαιο άνοιξε στη μετά-Χάρβεϊ εποχή.

Ο ηθοποιός και ανοιχτά γκέι Αντονι Ραπ ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο BuzzFeed ότι ο δύο φορές βραβευμένος με όσκαρ, Κέβιν Σπέισι τον παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών. Μια νύχτα το 1986, ο Σπέισι τον προσκάλεσε σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του. Μετά από κάποια ώρα ο Ραπ βαρέθηκε και πήγε στο υπνοδωμάτιο να δει τηλεόραση. Στο τέλος της νύχτας, ένας μεθυσμένος (όπως τον χαρακτήρισε) Σπέισι εμφανίστηκε στην πόρτα, τον τράβηξε στο κρεβάτι και βρέθηκε από πάνω του. Ο νεαρός ηθοποιός θυμάται ότι κατάφερε να ξεφύγει. Και οι δύο ηθοποιοί έπαιζαν εκείνη την εποχή στο Broadway. Ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26 ετών. Ο Αντονι Ραπ 14.
Πέρασαν πολλά χρόνια θυμού, ταπείνωσης, ντροπής και σύγχυσης για τον Ραπ. Αν και η ιστορία του έχει πολλές ομοιότητες με άλλες σεξουαλικές επιθέσεις που διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά, έχει και μία διαφορά. Ήταν σεξουαλική επίθεση σε άτομο του ίδιου φύλου. Αν και ο δημοσιογράφος στον οποίο ο Αντονι Ραπ εξομολογήθηκε την επίθεση, ζητούσε κάποιο σχόλιο από τον Κέβιν Σπέισι, ο ηθοποιός, έκανε μόνο μία δήλωση την οποία ανέβασε στο Twitter. 

«Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό στον Αντονι Ραπ ως ηθοποιό. Είμαι εντελώς τρομοκρατημένος με αυτή την ιστορία. Ειλικρινά δεν θυμάμαι τη συνάντηση, καθώς πρέπει να έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια. Ωστόσο, αν συμπεριφέρθηκα έτσι όπως περιέγραψε, ζητώ μία ειλικρινή συγνώμη για την απαράδεκτη-ανάρμοστη συμπεριφορά μου, η οποία ήταν αποτέλεσμα μέθης. Επίσης, λυπάμαι για όλα αυτά τα συναισθήματα πως, όπως ανέφερε, κουβαλά όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η ιστορία μού δίνει κουράγιο για να μιλήσω και για άλλα πράγματα σχετικά με τη ζωή μου. Γνωρίζω πως έχουν ειπωθεί πολλές ιστορίες εκεί έξω για μένα, μερικές από τις οποίες έχουν "πυροδοτηθεί" από το γεγονός πως προστατεύω πολύ καλά την ιδιωτική μου ζωή. Όπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου φίλοι, στη ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στη ζωή μου και τώρα επέλεξα να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς», κατέληξε o Κέβιν Σπέισι.

Η προσπάθεια του Κέβιν Σπέισι να παραπλανήσει το κοινό αλά Φρανκ Άντεργουντ, έπιασε τελικά τόπο; Τίτλοι όπως «Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι δηλώνει ότι ζει τη ζωή ως ομοφυλόφιλος» επισκίασαν την σεξουαλική επίθεση στον 14χρονο; Σε πολλές περιπτώσεις ναι.

Aυτό που κατάφερε ο Κέβιν Σπέισι με τη δήλωσή του ήταν να θεωρήσουν κάποιοι πως η έλξη του για τους ανήλικους άνδρες μπορεί να είναι εγγενής στην ομοφυλοφιλία του. Εδωσε ουσιαστικά κίνητρο σε όσους είναι κατά της LGBTQ κοινότητας να επικαλεστούν ότι η παιδοφιλία μπορεί να είναι επακόλουθο της ομοφυλοφιλίας.  

Ακτιβιστές, ομοφυλόφιλοι, στρέιτ, αλλά και χιλιάδες άλλοι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter, λέγοντας ότι το αλκοόλ δεν δικαιολογεί ούτε εξηγεί την σεξουαλική επίθεση σε ένα 14χρονο παιδί.

«Τώρα επέλεξα να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας» λέει ο Σπέισι στη δήλωσή του (δεν επιλέγουμε τις σεξουαλικές μας κατευθύνσεις, μόνο τις λέξεις για να τις περιγράψουμε θα πούμε εμείς). Ωστόσο αυτό που έχει σημασία εδώ δεν είναι πώς επιλέγει να ζήσει ο Σπέισι. Σημασία έχει μόνο πώς ένας ενήλικας αντιμετώπισε ένα παιδί που μόλις έμπαινε στην εφηβεία.