Instagram
Instagram
JOANN VAN DEN HERIK

Η ξαδέλφη των Hadid είναι pluz size μοντέλο και έχει μια υπέροχη σχέση με τον εαυτό της


Να σας συστήσουμε την Joann van den Herik. Είναι μόλις 18 ετών και κάνει τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ ως plus-size μοντέλο.

Είναι η ξαδέλφη της Gigi και της Bella Hadid, αλλά αυτή είναι μόνο μια μικρή λεπτομέρεια της ζωής της. Αξίζει να την γνωρίσεις για πολλούς, άλλους λόγους, σίγουρα πιο σημαντικούς.

Η φιλοσοφία της για την ζωή σε κάνει να χαμογελάς. Η Joann van den Herik έχει δημιουργήσει μια υπέροχη σχέση με τον εαυτό της γιατί τον έχει αποδεχθεί όπως είναι. Κατόρθωμα για την ηλικία της, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποιοι δεν καταφέρνουν να επιτύχουν κάτι τέτοιο μέχρι το τέλος της ζωής τους. Εχει αγκαλιάσει το σώμα της, έχει συνειδητοποιήσει για ποιους λόγους αξίζει να χαμογελά. Και είναι πολλοί αυτοί οι λόγοι. Κανείς δεν γεννιέται με αυτοπεποίθηση. Την αυτοπεποίθηση την χτίζεις μέρα με την μέρα. Μιλάς με τον εαυτό σου, ακούς τις ανάγκες του, συγχωρείς τις ανασφάλειές του. Οι φωτογραφίες αυτής της κοπέλας έχουν κάτι να σου πουν. Οχι τόσο οι πόζες που απεικονίζουν, όσο οι λεζάντες τους.

«Xαμογελάω γιατί είμαι ζωντανή και υγιής. Νιώθω χαρά που μπορώ να σηκώνομαι από το κρεβάτι μου κάθε πρωί και χαίρομαι που μπορώ να κάνω τα πράγματα που αγαπώ. Νιώθω χαρά που μπορώ να επικοινωνώ με τους γύρω μου, που μπορώ να μοιράζομαι «τα πάνω μου και τα κάτω μου», τις ανασφάλειές μου, την ζωή μου. Είμαι ευτυχισμένη που μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεπεράσω τις ανασφάλειες του παρελθόντος και να βελτιώσω τη ζωή μου και την υγεία μου. Δέχτηκα τον εαυτό μου όπως είναι και θέλω να βοηθήσω κι άλλους να τον δεχθούν. Είστε μοναδικοί. Εχετε πολλούς λόγους για να χαμογελάτε. Μην αφήνετε κανέναν να σας πείσει για το αντίθετο».

 

«Φοβόμουν να δημοσιεύσω αυτή τη φωτογραφία. Ομως τελικά τη δημοσίευσα. Θα μπορούσα να την έχω κόψει για να μην δείτε τα ψεγάδια μου. Ηθελα να σας δείξω ότι είμαι κι εγώ ατελής. Δεν θέλω να κρύβω την «άσχημη» πλευρά μου. Θέλω να τη δείχνω πιο συχνά, την έχω αποδεχθεί. Αγαπώ το σώμα μου. Αγόρια και κορίτσια, δεν έχει σημασία αν έχετε γραμμωμένους κοιλιακούς ή φοράτε ρούχα size zero. Είστε όμορφοι όπως κι αν είστε. Μην προσπαθείτε να ανταγωνιστείτε ή να συγκριθείτε με τους άλλους. Το σώμα είναι ένας «ναός». Πρέπει να τον φροντίζετε και να τον σέβεστε. Μην αφήνετε το μυαλό σας να κάνει bullying στο σώμα μας. Στις μέρες μας, έχουν κάνει τους ανθρώπους να ντρέπονται αν έχουν παραπανίσια κιλά. Μην δίνετε δεκάρα για όλους αυτούς που σας κάνουν να νιώθετε έτσι. Αγκαλιάστε το σώμα σας, όπως είναι. Το σώμα σας, σας αγαπάει. Αγαπήστε το κι εσείς».

«Ξέρετε γιατί μερικά κορίτσια είναι αρνητικά απέναντι σε άλλα; Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ανασφαλείς με τον εαυτό τους που θέλουν συνεχώς να τον συγκρίνουν με άλλους. Γιατί αν δεν το κάνουν, δεν νιώθουν όμορφοι από μόνοι τους. Aγόρια και κορίτσια, αν νιώθετε ανασφάλεια με τον εαυτό σας, προσπαθήστε να ανεβάζετε το ηθικό των άλλων, γιατί αυτό θα καταπολεμήσει τη δική σας ανασφάλεια. Ξέρω ότι δεν είμαι αγία, αλλά το να εκπέμπεις κάτι θετικό σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Αν εκπέμπεις θετική ενέργεια, η θετική ενέργεια θα σου επιστραφεί και θα νιώθεις πραγματική χαρά».