Ιnstagram/lupitanyongo
Ιnstagram/lupitanyongo
10|11|2017 17:20
SHARE
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗ

H Lupita Nyong'o δηλώνει απογοητευμένη με το photoshop που της έκαναν στο κεφάλι


Τι κοινό έχουν οι Έμιλι Ρατακόφσκι, Solange Knowles (αδερφή της Μπιγιόνσε) και, πλέον, και η Lupita Nyong'o ; Έπεσαν «θύματα» του photoshop. Μόνο που δεν το άφησαν να περάσει έτσι, αλλά το «κατήγγειλαν» μέσα από τα social media τους. 

Είναι γνωστό ότι όλες ανεξαιρέτως -τόσο διάσημες, όσο και μοντέλα- που πρωταγωνιστούν στα εξώφυλλα των περιοδικών υπόκεινται σε ψηφιακή επεξεργασία. Άλλες φορές η παρέμβαση που γίνεται είναι ήπια και άλλη, λίγο πιο κραυγαλέα. 

Το εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου του βρετανικού Grazia που έχει στο εξώφυλλο την ηθοποιό Lupita Nyong'o ανήκει στη δεύτερη περίπτωση. 

Ενώ η ηθοποιός έχει μαλλιά, εκείνοι επέλεξαν να της τα αφαιρέσουν. Δεν ξέρουμε τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση (πιθανώς αισθητικοί), αλλά η διαφορά είναι τεράστια. 

Έτσι όταν η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είδε το εξώφυλλο της αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να δείξει την αλήθεια.

 

 

«Νιώθω απογοητευμένη που το @GraziaUK με φωτοσόπαρε και άλλαξε τα μαλλιά μου ώστε να ταιριάζουν περισσότερο με την ευρωπαική θεώρηση του πως είναι τα όμορφα μαλλιά», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter κάνοντας mention το περιοδικό. Συμπλήρωσε τη λεζάντα της με το hashtag #dtmh (συντομογραφία της φράσης Don't Touch My Hair, μτφ: Μην αγγίζετε τα μαλλιά μου). 

Η ηθοποιός με καταγωγή από Κένυα και Μεξικό, που είναι πιο γνωστή από τους ρόλους της στις ταινίες 12 χρόνια σκλάβος και Star Wars, φαίνεται με ξυρισμένα μαλλιά ενώ στην πραγματικότητα είχε τα μαλλιά της πιασμένα αλογοουρά κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. 

Στο παρόμοιο, αλλά πιο εκτενές ποστ που έκανε στο Instagram, αναφέρει τα εξής: 

 

 

«Όπως έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές στο παρελθόν με κάθε δυνατό τρόπο, "αγκαλιάζω" και τιμώ τη φυσική μου κληρονομιά και παρά το γεγονός ότι μεγάλωσα νομίζοντας ότι το ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα ίσια, μεταξένια μαλλιά ήταν τα πρότυπα της ομορφιάς, τώρα ξέρω ότι το σκουρόχρωμο δέρμα μου και τα σγουρά και με κόμπους μαλλιά μου είναι επίσης όμορφα», δήλωσε εκφράζοντας το δριμύ της κατηγορώ. 
«Το να είμαι στο εξώφυλλο ενός περιοδικού με "γεμίζει" αφού το βλέπω σαν ευκαιρία να δείξω και σε άλλους ανθρώπους, με σκούρο δέρμα και αυτό τον τύπο μαλλιών, ότι είναι όμορφοι όπως ακριβώς είναι», συμπλήρωσε. 

Mάλιστα δήλωσε ευθαρσώς ότι αν την είχαν ρωτήσει δεν θα είχε επιτρέψει ποτέ τέτοιου είδους επεξεργασία της εικόνας της, αναφέροντας ότι «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την καταπολέμηση των ασυνείδητων προκαταλήψεων που έχουν σχηματιστεί ενάντια στην απόχρωση και την υφή μαλλιών των μαύρων γυναικών». 

Kι εδώ μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο ποστ που είχε κάνει η, εξίσου απογοητευμένη, Σολάνζ Νόουλς με το ίδιο #dtmh hashtag όταν το περιοδικό που τη «φιλοξενούσε» στις σελίδες του είχε «κόψει» το συγκεκριμένο χτένισμα από τα μαλλιά της.

 

 

dtmh @eveningstandardmagazine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Solange (@saintrecords) στις Οκτ 19, 2017, 9:25πμ PDT