Η viral χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που φέρνει το παραμύθι της Σταχτοπούτας στο σήμερα | 0 bovary.gr
Η viral χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που φέρνει το παραμύθι της Σταχτοπούτας στο σήμερα | 0 bovary.gr
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ

Η viral χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που φέρνει το παραμύθι της Σταχτοπούτας στο σήμερα


Τι προκύπτει αν βάλεις στην ίδια εξίσωση τη μαγεία των Χριστουγέννων με αρκετές δόσεις ρομαντισμού; Μια (κυριολεκτικά) απίθανη, αλλά υπέροχη ιστορία. 

Πασπαλισμένες με τη χρυσόσκονη των γιορτών, τον ήχο από τα καμπανάκια, τα «ζεστά» χρώματα από τα φωτάκια -ας το παραδεχτούμε- οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις είναι πάντα λιγό πιο παραμυθένιες, πιο ρομαντικές, πιο μαγικές. 

Φέτος, τα Debenhams (ένα βρετανικό πολυκατάστημα) δεν έφτιαξαν απλώς μια γιορτινή διαφήμιση, αλλά ΤΗ διαφήμιση. Αυτή που μπορείς να βλέπεις ξανά και ξανά, γέρνοντας ελαφρά το κεφάλι, παίρνοντας βλέμμα κουταβιού και αναφωνώντας γλυκουλινίστικα «ωωωω». 

Βασικά πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι που συνδυάζει την παράδοση των παλιών, καλών πριγκιπικών παραμυθιών με την ταχύτητα και τεχνολογία της σημερινής εποχής. Είναι η σύγχρονη απόδοση του παραμυθιού της Σταχτοπούτας.

Και ενώ το ξέρεις πως η ιστορία που βλέπεις δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα (παρόλο που έχει κάνει φιλότιμη προσπάθεια να εντάξει σύγχρονα στοιχεία στο story της), ότι προωθεί μη ρεαλιστικά πρότυπα, ότι δημιουργεί προσδοκίες που μετά (μάλλον) θα ματαιωθούν, η καμπάνια You Shall σου γλυκαίνει την καρδιά. 

Στην αρχή βλέπουμε μια όμορφη πλην αγχωμένη γυναίκα να μπαίνει βιαστικά, κρατώντας σακούλες από χριστουγεννιάτικα ψώνια, μέσα στο τραίνο και να κάθεται απέναντι απο έναν άνδρα. Από έναν ψιλοπανέμορφο άνδρα που διαβάζει εφημερίδα. Όταν τα βλέμματά τους συναντιούνται και κοιτάζονται, καταλαβαίνουν αμφότεροι πως μόλις συνάντησαν τον έρωτα της ζωής τους (όπως άλλωστε συμβαίνει καθημερινά στο μετρό). 

Έλα όμως που λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έρχεται η στάση της να κατέβει και σηκώνεται εξίσου βιαστικά όπως μπήκε στο τραίνο. Πάνω στη βιασύνη της, ένα γοβάκι (ένα παραμυθένια ωραίο γοβάκι) από τις σακούλες πέφτει στο πάτωμα. Και κάπου εκεί ξεκινάει το ρομάντζο.  

Ο άντρας, έχοντας το γοβάκι και αποφασισμένος ότι η γυναίκα που τυχαία κάθισε απέναντί του είναι the love of his life, την ψάχνει στα social media με το hashtag #FindThatGirl το οποίο γίνεται κάτι παραπάνω από viral. H γυναίκα, από την άλλη, ξεκινάει τη δική της εκστρατεία εύρεσης στα social media, αλλά για το γοβάκι της με το hashtag #FindThatShoe. 

H καθημερινότητα (;), το σύμπαν (;), οι δρόμοι τους (;) τα φέρνουν έτσι, που, συμπτωματικά, «πέφτουν» ο ένας πάνω στον άλλον με φόντο ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό σκηνικό. Εκείνος της δίνει το παπούτσι σαν άλλος Πρίγκιπας στη Σταχτοπούτα και εκεί, στεκόμενοι ο ένας μπροστά στον άλλον, ερωτεύονται με την ησυχία τους και φιλιούνται. Εν ολίγοις ολοκληρώνεται ο σκοπός της ύπαρξής τους, εχρμμ, της διαφήμισης ήθελα να πω. 

Το τέλος φυλάει μια πραγματική έκπληξη όμως. Τη guest εμφάνιση του ηθοποιού Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ο οποίος υποδύεται... Μάλλον όχι, δε θα σας πω άλλα. 

Καλύτερα να δείτε όσα διαβάσετε να «ζωντανεύουν» στην οθόνη σας.