H μητέρα που έσερνε το παιδί της με το λουρί απάντησε κι έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα | 0 bovary.gr
H μητέρα που έσερνε το παιδί της με το λουρί απάντησε κι έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα | 0 bovary.gr
16|11|2017 14:18
SHARE
ΔΕ ΤΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΥΓΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

H μητέρα που έσερνε το παιδί της με το λουρί απάντησε κι έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα


H γυναίκα που σόκαρε όλο το ίντερνετ εξηγεί ότι υπάρχει λόγος που έσερνε το παιδί της στο πεζοδρόμιο. Μόνο που, δυστυχώς, δεν έχει καμία λογική.

Πριν από περίπου ένα μήνα, είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο στο Twitter που είχε σοκάρει τόσο αυτούς που το είδαν από την οθόνη του υπολογιστή τους, όσο και αυτούς που το είδαν να συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους. Μια γυναίκα η οποία περπατούσε στους δρόμους του Λίβερπουλ της Βρετανίας, έσερνε από το χέρι της το παιδί της με με ένα λουρί. Πολλοί υπέθεσαν ότι μπορεί να ήταν κούκλα, αλλά επρόκειτο κανονικά για το παιδί της. 

Όταν το βίντεο ανέβηκε στο Τwitter, όπως είναι λογικό, δέχτηκε οργισμένα σχόλια αφού όλοι απορούσαν τόσο με τη μητέρα και την ανάλγητη πράξη της όσο και με τους περαστικούς οι οποίοι δεν αντέδρασαν καν στο θλιβερό θέαμα. 

 

 

 

Ακόμα όμως πιο θλιβερή ήταν η δήλωση της 31χρονης μητέρας η οποία μίλησε στο σαίτ echo.co.uk. Δυστυχώς δεν είπε ούτε μια λέξη που να δικαιολογεί με κάποιο τρόπο την πράξη της. Αντιθέτως, με τη δήλωσή της, επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τη θέση της. Όπως ισχυρίστηκε, επρόκειτο για τον 4χρονο γιο της ο οποίος είναι αυτιστικός  και, όπως ισχυρίζεται, αντιδρά άσχημα όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. 

Σοβαρά τώρα; 

«Παθαίνει συναισθηματικές εκρήξεις και ξαπλώνει στο πάτωμα», είπε. « Πέφτει κάτω πεισματικά, όλη την ώρα, και δεν σηκώνεται, ούτε με αφήνει να τον σηκώσω. Αυτό που με είδατε να κάνω στο βίντεο είναι ο μόνος τρόπος να τον μεταφέρω όταν είμαστε έξω» .

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι κακή μητέρα-Δεν είμαι», συμπλήρωσε. «Δεν πρέπει να κρίνουν αν δεν γνωρίζουν. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να μεγαλώνει ένα αυτιστικό παιδί, ειδικά αν έχει και μεγάλη σωματική δύναμη», πρόσθεσε. «Στο παρελθόν μου έχει επιτεθεί, με έχει χτυπήσει στα πόδια, αλλά δε καταλαβαίνει ότι με πονάει».

Η παιδοψυχολόγος Lauren Elder υποστηρίζει πως σε αυτές τις περιπτώσεις, βοηθάει να μιλήσεις σε άτομα που εμπιστεύεσαι για το παιδί σου ώστε, αν χρειαστεί, να μπορούν να σε βοηθήσουν. 

Η μητέρα του βίντεο δήλωσε ότι δύο γυναίκες της μίλησαν όσο κυκλοφορούσε έτσι και εκείνη τις ενημέρωσε για την κατάσταση του γιου της. Οι υπόλοιποι απλώς την κοιτούσαν περίεργα. «Βάζω τα δυνατά μου για να μεγαλώσω αυτό το παιδί και όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι είμαι καλή μητέρα». 

Ισως να μιλάμε χωρίς να είμαστε μέσα στο χορό, αλλά το εντυπωσιακό σε όλο αυτό είναι ότι υπήρξαν και περιπτώσεις γυναικών στο Facebook που την κατανόησαν. «Οι εκρήξεις του δικού μου γιου μπορεί να κρατήσουν έως και 6 ώρες. Και έρχονται πάντα απρόβλεπτα. Σας παρακαλώ μην κρίνετε αν δε μπορείτε να μπείτε στη θέση της. Αυτή η γυναίκα χρειάζεται κάποιον να τη βοηθήσει, όχι ένα ολόκληρο πλήθος να την κατηγορεί», δήλωσε μια χρήστρια του Facebook που φαίνεται να κατάλαβε την κατάσταση της.