apimages
apimages
23|11|2017 09:33
SHARE
ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το extreme σπορ που απαρνήθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για χάρη της οικογένειας του


 Ολοι κάνουν θυσίες για την οικογένεια τους και ο πρίγκιπας Γούιλιαμ δεν αποτελεί εξαίρεση. Αφησε στην άκρη το αγαπημένο του χόμπι για χάρη της Κέιτ και των παιδιών. 

Μαζί με την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον έχουν αποδειχθεί πιο φιλελεύθεροι σε σχέση με τους κανόνες που επιβάλλει το βασιλικό πρωτόκολλο, αλλά ο Δούκας του Κέιμπριτζ δεν παύει να είναι ένας σύζυγος, πατέρας και οικογενειάρχης που θέλει να είναι προστάτης τόσο για την Κέιτ, όσο και τα δύο τους (και οσονούπω 3) τους παιδιά.   

Κάτι που ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό είναι πως είχε πάθος με ένα extreme sport. Μαζί με τον αδερφό του Χάρι, μάλιστα, πήγαιναν και σε αγώνες. 

Αυτό το «πάθος» παραδέχτηκε ότι έπρεπε να αφήσει στην άκρη για χάρη της οικογένειας του και για την ακρίβεια λίγο αργότερα από τον ερχομό του πρίγκιπα Τζορτζ το 2013, όπου και έγινε πατέρας για πρώτη φορά. Ποιο ήταν αυτό;

APimages
APimages

Οι μηχανές.

Πρόσφατα (και για την ακρίβεια την Τρίτη που μας πέρασε) κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο παλάτι του Μπάκινγχαμ, όπου ήταν παρών και παγκόσμιος πρωταθλητής στο motorcycling, Jonathan Rea, τού δήλωσε πως ότι ήταν λάτρης του σπορ, αλλά ότι εγκατέλειψε για χάρη της οικογένειας του. «Γνωρίζω ότι είναι φαν των μηχανών και ο ίδιος. Μιλήσαμε για τις μηχανές του και το γεγονός τις έχει "παρκάρει" για λίγο για χάρη των παιδιών του», είπε για την ακρίβεια ο Rea. 

Ο Γουίλιαμ ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα όταν ήταν ήταν πιο νέος (τόσο εκείνος, όσο και ο αδερφός του). Αν και δραστηριοποιούνταν και στην ιππασία και στο ποδόσφαιρο, στο motorcycling βρήκε μια αδρεναλίνη που δεν του έδινε οποιοδήποτε άλλο σπορ. Μάλιστα ο Γουίλιαμ διαθέτει μια μηχανή Ducati 1198 S Corse. 

Ως παιδί έκανε go-kart και, έχει πει πως, ίσως η αγάπη του για τα go-kart τον έκανε να παθιαστεί τόσο πολύ και με τις μηχανές. Επιπλέον, όπως έχει δηλώσει, «Φορώντας το κράνος μου γίνομαι ανώνυμος και αυτό με βοηθάει και να χαλαρώσω», έχει πει.

Το 2015, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Σκωτία, η Κέιτ Μίντλετον είχε εκφράσει, τον «τρόμο» που νιώθει όταν ο Γουίλιαμ ανεβαίνει στη μηχανή. «Ακόμα καβαλάει μηχανές, πράγμα που με γεμίζει με φόβο όταν είναι έξω, πάνω σε αυτή! Ελπίζω να καταφέρω να κρατήσω τον Τζορτζ μακριά από αυτό το χόμπι!», είχε πει τότε η Κέιτ. 

Δεν ξέρουμε αν θα το συνεχίσει, όταν τα παιδιά μεγαλώσουν, αλλά προς το παρόν η μηχανή του είναι παρκαρισμένη και μάλλον έτσι θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα.