Instagram/sruhtaylor
Instagram/sruhtaylor
03|12|2017 17:28
SHARE
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

Ο υπέροχος λόγος που αυτή η γυναίκα αρνείται να αφαιρέσει το κόκκινο σημάδι που καλύπτει το πρόσωπό της


Ενα κορίτσι που όχι μόνο υποστηρίζει τη διαφορετικότητα της, αλλά με τη στάση της βοηθά και άλλα άτομα ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Τη λένε Sarah Taylor και ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου της είναι το κόκκινο, μεγάλο σημάδι που εξαπλώνεται στην περιοχή κάτω από το αριστερό της μάτι.

Κι ενώ οι περισσότερες γυναίκες θα έκαναν τα πάντα για να το καλύψουν ή, πιθανώς, να προχωρούσαν και σε επεμβατικά μέσα για να το αφαιρέσουν, εκείνη κάνει το ακριβώς αντίθετο. 

Το δείχνει. Οπως ακριβώς είναι. 

 

 

 

Στο λογαριασμό της στο Instagram, όπου την ακολουθούν σχεδόν 9.000 άτομα, ανεβάζει συχνά φωτογραφίες του εαυτού της, προκειμένου να ενθαρρύνει κι άλλους ανθρώπους που μπορεί να έχουν κάτι που τους καθιστά διαφορετικούς από τους υπόλοιπους να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Μάλιστα, στο bio της στο Instagram γράφει: «issa birthmark». Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, σκοπός της είναι να σβήσει το «στίγμα» που συνοδεύει όσους φέρουν μεγάλα σημάδια γέννησης. 

Όπως δήλωσε στο Allure, δεν είναι λίγες οι φορές που δέχεται αδιάκριτα βλέμματα και άβολες ερωτήσεις για το γεγονός ότι έχει σημάδι σε ένα τόσο εμφανές σημείο στο σώμα της. Εξαιτίας αυτού, υπήρξε μια περίοδος που η αυτοεκτίμηση της δεν ήταν και στα καλύτερα της. 

 

 

«"Τι είναι αυτό στο πρόσωπό σου;" ήταν η τυπική ερώτηση. Και όταν απαντούσα "το σημάδι μου" λάμβανα αντιδράσεις όπως "Αχ, λυπάμαι πραγματικά"», δηλώνει προσθέτοντας οτι η συζήτηση και τα σχόλια γύρω από αυτό την έκαναν να ντρέπεται που το έχει. Το τελευταίο όμως που θέλει η Sarah είναι συναισθήματα λύπησης. Ετσι, όχι απλώς σταμάτησε να το κρύβει, αλλά το έκανε σήμα κατατεθέν της. 

 

 

Σίγουρα, βοήθησε και το γεγονός ότι πηγαίνοντας στο Λύκειο και κάνοντας παρέα με διαφορετικά άτομα, συνειδητοποίησε ότι το σημάδι γέννησής της δεν είχε κανένα λόγο να την κάνει να νιώθει περίεργα.

«Όταν σταμάτησα να εστιάζω τόσο πολύ στο τι σκέφτονταν οι άλλοι για μένα, άρχισα να το αποδέχομαι. Και αυτό έγινε ένας φαύλος κύκλος. Όσο με αποδεχόμουν, τόσο έπαυε να με απασχολεί η γνώμη των άλλων». 

«Νιώθω περήφανη για σένα», της γράφουν στα σχόλια. «Το σημάδι που έχω εκ γενετής είναι το διπλάσιο σε μέγεθος από το δικό σου και έχεις δίκιο. Το να μεγαλώνεις με αυτό δεν είναι πάντα εύκολο». Σχόλια όπως αυτό, για τη Sarah, αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή χαράς και ικανοποίησης.