pexels.com
pexels.com
ΕΣΥ ΘΑ ΣΤΟΛΙΖΕΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝΤΡΟ;

H νέα μόδα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά είναι φοβερά πρακτική


Κι αν κάθε χρόνο στο σπίτι σας, τέτοια εποχή, τίθεται πάντα ένα θέμα χωροταξικό σχετικά με το που θα μπει το δέντρο για να μην πιάνει όλο το σαλόνι, μόλις βρέθηκε η λύση. 

Φέτος, στην Αγγλία, δεκάδες site εποχιακών ειδών λανσάρουν μισά χριστουγεννιάτικα δέντρα (ναι σωστά διαβάσατε. Μισά. Χριστουγεννιάτικα. Δέντρα.)

Σχεδιασμένα για άτομα ή οικογένειες που δεν έχουν πολύ χώρο στο σπίτι. Για άτομα που ζουν μαζί με γάτες (και όλοι ξέρουμε ότι αυτός ο συνδυασμός σπάνια λειτουργεί σωστά) ή απλώς για ανθρώπους που ανήκουν στην κατηγορία «Βαριέμαι τα Χριστούγεννα, αλλά κάτι θα στολίσω, έτσι για το καλό» (who are these people???). 

Φυσικά, μιλάμε πάντα για ψεύτικά δέντρα τα οποία σχεδιάζονται και φτιάχνονται έτσι ώστε να είναι κομμένα στη μέση καθέτως, χωρίς καθόλου κλαδιά από τη μία πλευρά. Ειναι τόσo ημιτελή, τόσο σκέτα, που μοιάζουν θλιβερά. Από την άλλη όμως... 

Η περιγραφή ενός από τα site που τα πουλά αναφέρει: «Αυτό μπορεί να μοιάζει με ένα συνηθισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά έχει σχεδιαστεί έξυπνα έτσι ώστε η μία πλευρά να είναι τελείως επίπεδη. Έτσι όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χώρος σας, εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να απολαύσετε τη μαγεία ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σπίτι σας». 

Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο αρχίζει να αποδεικνύεται (ψιλο)ιδιοφυές. 

Γιατί α. μπορείτε να το κολλήσετε σε ένα τοίχο και να εξοικονομήσετε ένα σωρό χώρο (για περισσότερα δώρα κάτω από το δέντρο -λέω εγώ τώρα) ενώ -να τα λέμε κι αυτά- ένα μισό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε βγάζει από το άβολο συναίσθημα του να στολίσεις και την πίσω πλευρά (ποιος χαίρεται να βάζει στολίδια στο πίσω μέρος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου;). 

Τελικά μήπως το πιο κουφό trend στα χριστουγεννιάτικα δέντρα αποδεικνύεται το πιο πρακτικό και τελικά όμορφο;

Ενα καλό «κομμάτι» μπορεί να ξεκινήσει από 30 λιρές (αλλά με ποιότητα του μηδενός) και να φτάσει μέχρι και τις 209 λίρες (δηλαδή 240 ευρώ). Χμμμ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, λέω να τιμήσω τη γνωστή, αγαπημένη παράδοση με την οποία όλοι μεγαλώσαμε - δηλαδή το κανονικό, υπερμέγεθες για το σαλόνι μας χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κι ας έχει περισσότερο κουβάλημα. 

Διαβάστε επίσης: O Καρλ Λάγκερφελντ σχεδίασε το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Claridge's