YOUTUBE
YOUTUBE
12|12|2017 09:53
SHARE
ΒODY POSITIVE

Γιατί σε αυτό το βίντεο η Gigi Hadid φαίνεται να έχει τις μασχάλες της αξύριστες;


Το 22χρονο μοντέλο (μάλλον) συμμετέχει στο κίνημα που θέλει να αγαπάς και να αφήνεις το σώμα σου στην πιο φυσική του εκδοχή. 

Φέτος, το περιοδικό LOVE ετοίμασε ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο πρότζεκτ. Κάλεσε μερικά από τα πιο πετυχημένα μοντέλα και πρόσωπα του 2017, καθένα από τα οποία έχει το πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο δείχνοντας μια πολύ δυναμική, σχεδόν προκλητική, του πλευρά. 

Κάπως έτσι, μέρα με τη μέρα, μέχρι τα Χριστούγεννα, το advent calendar του περιοδικού LOVE, μάς αποκαλύπτει τα κορίτσια του επιφυλάσσοντας μας και μια καινούρια έκπληξη κάθε φορά. 

Μέχρι στιγμής έχουμε δει την Κένταλ Τζένερ να προπονείται σκληρά πίνοντας ωμά αυγά, την ερωτική Εμιλυ Ραταικόφσκι να καλύπτει το σώμα της με σπαγγέτι (ένα βίντεο που δέχτηκε και πολλά αμφιλεγόμενα σχόλια) και την εκρηκτική Ασλει Γκράχαμ να προετοιμάζεται σαν να πρόκειται να τρέξει σε αγώνα δρόμου και να τελικά να τρέχει σε ένα δρόμο του Μανχάταν. 

Χτες, ήρθε η σειρά του σούπερ επιδραστικού μοντέλου Τζίτζι Χαντίντ. «Είμαι η Gigi Hadid. Σήμερα είναι ελεύθερη μέρα», δηλώνει στο βιντεάκι πριν αρχίσει να προπονείται κάνοντας kick-boxing.

 

 

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση (σε εμάς θετική πάντως) είναι ότι σε πολλά στιγμιότυπα του βίντεο, καθώς δίνει «μπουνιές» προς την κάμερα και φορώντας ένα αμάνικο αθλητικό μπουστάκι, φαίνεται η περιοχή κάτω από τις μασχάλες της. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πολύ παρατηρητικός για να εντοπίσει πως δεν είναι ξυρισμένες. 

Αυτό που, στην αρχή, μας ενθουσίασε ακόμα περισσότερο είναι πως τις δείχνει περήφανα. Ευτυχώς, την ίδια επίδραση είχε και στους περισσότερους (τουλάχιστον εντός των ορίων του σύμπαντος του Instagram). Με αυτό τον τρόπο, το 22χρονο μοντέλο, κάνει το δικό της statement υπέρ του φεμινισμού και κατά των παραδοσιακών κοινωνικών προτύπων που επιβάλλουν σε μια γυναίκα πως πρέπει να είναι για να θεωρείται όμορφη και αποδεκτή.

 

 

Φαίνεται μάλιστα ότι η εν λόγω στάση της, ενθάρρυνε και άλλες αναποφάσιστες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της. «Ειλικρινά, ήμουν στη φάση που έψαχνα μια δικαιολογία για να σταματήσω να ξυρίζω τις μασχάλες μου και νομίζω ότι μόλις τη βρήκα», σχολιάζει μια γυναίκα κάτω από το βίντεο. 

Δυστυχώς, όπως σχολίασε στα comments ο Hung Vanngo, ο make up artist που επιμελήθηκε το μακιγιάζ της, δεν πρόκειται για τρίχες. «Είναι μια στρώση σκόνης που έχει σχηματιστεί από τον ιδρώτα και τη σκόνη που είχε το κτίριο». Σαν να έχει δίκιο τώρα που το κοιτάμε καλύτερα. 

Σε κάθε περίπτωση, μόνο θετική μπορεί να είναι η επίδραση αυτού του πρότζεκτ, το οποίο ανήκει σε μια σειρά από βίντεο που, ούτως ή άλλως, επιδοκιμάζουν τη body positive στάση ζωής