Το Λος Άντζελες γέμισε με αφίσες που κατηγορούν τη Μέριλ Στριπ ότι ήξερε για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν | 0 bovary.gr
Το Λος Άντζελες γέμισε με αφίσες που κατηγορούν τη Μέριλ Στριπ ότι ήξερε για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν | 0 bovary.gr
20|12|2017 10:55
SHARE
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΟΥΑΙΝΣΤΑΙΝ

Το Λος Άντζελες γέμισε με αφίσες που κατηγορούν τη Μέριλ Στριπ ότι ήξερε για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν


«Ήξερε».

Αυτό είναι το μήνυμα που αναγράφεται πάνω στις αφίσες που, από χτες το βράδυ, βρίσκονται παντού τοιχοκολλημένες στους δρόμους του Λος Αντζελες. Σε αυτές φαίνεται μια φωτογραφία της Μέριλ Στριπ δίπλα στον παραγωγό ταινιών του Χόλιγουντ ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι παρενοχλούσε και βίαζε γυναίκες, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Οπως είναι γνωστό οι δυο τους έκαναν κολλητή παρέα. 

Είναι άγνωστο ποιος κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη street art πράξη που έχει τη μορφή guerilla ακτιβισμού, αλλά το μήνυμα είναι αρκετά σαφές: Η 68χρονη ηθοποιός κατηγορείται ότι ήξερε, πράγμα που κατ' επέκταση σημαίνει ότι επέτρεπε να συμβαίνουν όλα αυτά τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης για τα οποία ευθύνεται ο Γουάινσταϊν. 

Η ίδια, απαντώντας στην ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν που ήταν αυτή που πρώτη την κατηγόρησε ανοιχτά ότι γνώριζε και αποσιώπησε την συμπεριφορά του αμερικανού παραγωγού, αρνείται ότι είχε την παραμικρή ίδέα και ανάμειξη σε όλα αυτά. 

«Θα ήθελα να ενημερώσω την Ρόουζ Μακ Γκάουαν ότι δεν γνώριζα τίποτα για τις φρικτές πράξεις του Γουάινσταϊν, ούτε τη δεκαετία του '90 όταν της επιτέθηκε, αλλά ούτε και όταν έκανε το ίδιο σε άλλες γυναίκες. Δεν είχα σκοπό να το αποσιωπήσω. Δεν γνώριζα. Δεν εγκρίνω σιωπηλά τον βιασμό. Δεν γνώριζα. Δεν μου αρέσει να επιτίθενται σε νεαρές γυναίκες. Δεν γνώριζα πως συνέβαινε όλο αυτό», ισχυρίζεται η Μέριλ Στριπ με δηλώσεις που έκανε στην αμερικανική Huffington Post.

Μόνο που οι περισσότεροι δυσκολεύονται να την πιστέψουν. Κατά τη διάρκεια των χρόνων της καριέρας της, η Στριπ έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές στο πλευρό του Γουάινσταϊν, ενώ έχει συνεργαστεί μαζί του σε πολλές ταινίες. Από τον Οκτώβριο που ξέσπασε το σκάνδαλο βέβαια, έχει δηλώσει ανοιχτά την αποστροφή της απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

Αφίσες με το μήνυμα «She knew» («Ήξερε») εντοπίστηκαν και κοντά στο σπίτι της ηθοποιού.