Μαμά από πού βγαίνουν τα παιδιά; -Εσύ βγήκες από την καρδιά μου | 0 bovary.gr
Μαμά από πού βγαίνουν τα παιδιά; -Εσύ βγήκες από την καρδιά μου | 0 bovary.gr
ΜΗΤΕΡΑ

Μαμά από πού βγαίνουν τα παιδιά; -Εσύ βγήκες από την καρδιά μου


Ο Ορέστης και η Ελένη, συμμαθητές και συμφοιτητές παντρεύτηκαν νωρίς. Παιδιά δεν έκαναν. Γύρω στα σαράντα πια, η Ελένη απογοητευμένη και κουρασμένη από τις πολλές εξωσωματικές, ενέδωσε στην ιδέα του Ορέστη, να υιοθετήσουν.  

Ακολούθησαν την νόμιμη οδό. Κατέθεσαν τα χαρτιά τους, πέρασαν από εξωνυχιστικούς ελέγχους, σωστό κόσκινο, τόσο οι ίδιοι όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον, συνάντησαν και ξανασυνάντησαν κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ειδικούς. Τα οικονομικά τους ελέγχθηκαν, η περιουσία τους υπολογίστηκε, η υπομονή και οι αντοχές τους δοκιμάστηκαν επί μακρώ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησαν να τους κάνουν να ξεπεράσουν τα όριά τους, για να τσεκάρουν την πραγματική και βαθιά τους επιθυμία για παιδιά.  

Ο Ορέστης και η Ελένη πέρασαν με επιτυχία όλα τα τεστ, όλες τις εξετάσεις, όλες τα εμπόδια. Και η υιοθεσία φάνηκε να παίρνει τον δρόμο της: Αλλωστε είχαν περάσει πάνω από δεκαπέντε μήνες και το νεογέννητο κόντευε πια γιορτάσει τα δελυτερα γενέθλιά του.

Πολύ πριν η Μαρίνα τελειώσει το σχολείο και φύγει για σπουδές στο εξωτερικό, ήξερε την αλήθεια

Το τελευταίο, πριν την υιοθεσία, εξάμηνο, το ζευγάρι αναγκάστηκε να παρατήσει τις δουλειές του, για να είναι στην απόλυτη διάθεση του Κέντρου που τους καλούσε να συναντήσουν το παιδί ανά πάσα ώρα και στιγμή. 

Οταν πια υποδέχτηκαν τη μικρή Μαρίνα στο σπίτι, ούτε οι ίδιοι δεν το πίστευαν. Με την απάντηση στην κλασική ερώτηση «μαμά από που βγαίνουν τα παιδιά», «εσύ βγήκες από την καρδιά μου», η οικογενειακή ζωή του Ορέστη και της Ελένη έγινε πραγματικότητα. Το βαγόνι μπήκε στη γραμμή του και το ταξίδι ξεκίνησε.

Πολύ πριν η Μαρίνα τελειώσει το σχολείο και φύγει για σπουδές στο εξωτερικό, ήξερε την αλήθεια. Ο μπαμπάς και η μαμά, ακολουθώντας τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, θέλησαν να γεμίσουν τα κενά από την ιστορία της ζωής της, για να μπορέσει να ανοίξει τα φτερά της. Και συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της κόρης τους. Οπως κάνουν όλοι οι γονείς, είτε εξ αίματος είτε της καρδιάς. Τόσο απλά…