Φωτογραφία: Διονύσης Κουτσονικολής
Φωτογραφία: Διονύσης Κουτσονικολής
MOTHERHOOD STORIES

«Γιατί μαμά περνά το καλοκαίρι τόσο γρήγορα;» -Η Κατερίνα Μαντά απαντά


Γιατί μαμά περνά το καλοκαίρι τόσο γρήγορα;

Και δεν είσαι μόνο εσύ, μικρό μου, που αναρωτιέσαι πώς πέρασαν τόσο γρήγορα οι 3 ανέμελοι μήνες διακοπών από το σχολείο... και πως θα μπούμε σε λίγες μέρες στη διαδικασία του πρωινού ξυπνήματος με ... ξυπνητήρι!

Άραγε μόνο το ξυπνητήρι είναι το πιο βάναυσο σε αυτό;

Δε νομίζω...

Όταν ξέρεις ότι θα ξυπνήσεις μία πιο λογική ώρα και είναι (σχεδόν) σίγουρο ότι ο ήλιος θα λάμπει, ότι όλοι λειτουργούμε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, έχουμε καλύτερη διάθεση.

Ακόμα κι αν δουλεύουμε, ξέρουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο ή εκδρομή σε μία κοντινή παραλία ή στις πισίνες των ξενοδοχείων της περιοχής.

Κατερίνα Μαντά
Κατερίνα Μαντά

Ξέρεις ότι το βράδυ όταν θα βγούμε, οι πιο μεγάλοι, για ένα φαγητό, οι άνθρωποι θα είναι μαυρισμένοι, χαμογελαστοί, χαρούμενοι και πιο ξέγνοιαστοι!

Που ξέρεις μπορεί και να είναι σε διάθεση να φλερτάρουν πέρα από το κινητό τους και να ανταλλάξουν ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα... ακόμα και τηλέφωνο και να θέλουν να επικοινωνήσουν!

Κι εσύ με τους φίλους σου έχεις περισσότερο χρόνο για να παίξεις στην παιδική χαρά μέχρι αργά... και θα φας τα παγωτά σου και θα γίνεις (πιθανότατα) χάλια, αλλά κι εγώ είμαι πιο χαλαρή δεν θα "θυμώσω", απλά θα γελάσω χωρίς να μου προκαλέσει έκπληξη.

Και στις διακοπές, η ρουτίνα αλλάζει όμορφα. Ξυπνάμε όποια ώρα θέλουμε και παμε στην παραλία μόνοι μας ή με φίλους και καθόμαστε εκεί μέχρι να δύσει ο ήλιος, τρώμε λιγότερο υγιεινά φαγητά (που είναι η μεγάλη σου χαρά) και παίζεις με τις ώρες στην άμμο και στα κύματα της θάλασσας. 

Το μόνο σου παράπονο είναι «Πάλι θα μου βάλεις αντηλιακό;» κι εγώ προσπαθώ να καλύψω τα κενά του χειμώνα, διαβάζοντας βιβλία (οκ, όσο μας το επιτρέπουν οι ρακέτες και οι φωνές των γύρω μας - βλέπε προηγούμενο άρθρο) .

Κατερίνα Μαντά
Κατερίνα Μαντά

Φυσικά και όταν περνάς όμορφα ο χρόνος δεν σου φτάνει και θέλεις κι άλλο ...κι άλλο.

Φέτος γυρίσαμε περισσότερο από ποτέ σε νησιά... είδες παραλίες που δεν φανταζόσουν ότι μπορεί να έχει τόσες ομορφιές η Ελλάδα, δοκίμασες φαγητά που δεν πίστευες ότι μπορεί να σου αρέσουν, έκανες παρέα με άτομα που δέθηκες.

Κάναμε οι δυο μας με το αυτοκίνητο 1.500 χλμ ακούγοντας μουσική, συζητώντας για τα πιο απίστευτα πράγματα που  περνούν από το μυαλουδάκι μου και μάθαμε και οι δύο λίγο καλύτερα τους εαυτούς μας. Ίσως του χρόνου "ερωτευτούμε" κιόλας.

Ποιός ξέρει τι μας επιφυλάσσει και το φθινόπωρο;

Ξεκινάς την 3η δημοτικού (ξέρω ότι θα είναι δύσκολη χρονιά ). Μην ξεχνάς, έχουμε να περιμένουμε ένα 3ημερο τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη στις Σπέτσες για το Spetses mini Marathon... οπότε δεν έκλεισε η σεζόν μας.

Θα έχουμε στο μυαλό μας πως περάσαμε, με τις όμορφες και «περίεργες» στιγμές μας (γιατί υπήρχαν κι αυτές), στο κινητό θα βλέπουμε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε και τέλος... θα ονειρευόμαστε τις επόμενες για το καλοκαίρι του 2019!

Δεν είναι και τόσο μακριά...

Κατερίνα Μαντά - Αρχισυντάκτρια theK-magazinewww.k-mag.gr