My style rocks: Η ηδονική γλύκα να παρακολουθείς τα αμήχανα και βασανιστικά reality μόδας | 0 bovary.gr
My style rocks: Η ηδονική γλύκα να παρακολουθείς τα αμήχανα και βασανιστικά reality μόδας | 0 bovary.gr
PLASTIC IS FANTASTIC

My style rocks: Η ηδονική γλύκα να παρακολουθείς τα αμήχανα και βασανιστικά reality μόδας


Μesdames et messieurs αυτή δεν είναι χώρα, αυτές δεν είναι εκπομπές, ούτε τηλεόραση -  είναι η Eβδομάδα  Μόδας στο Παρίσι. Στην πασαρέλα, αδελφές μου, στην πασαρέλα…  

Tρεις εκπομπές -reality μόδας, έκαναν πρεμιέρα τη Δευτέρα (σ.σ. η μία στην prime time ζώνη), αποσπώντας, μάλιστα, ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης -ίσως γιατί το να παρακολουθείς (σχεδόν) μοντέλα, πρώην μοντέλα, wannabe μοντέλα, ή απλές γυναίκες (με απωθημένο μοντέλου) στο περίπλοκο project «πώς να σετάρεις ρούχο- τσάντα- φουλάρι- πέδιλο, για να παραστείς σε ντεφιλέ γνωστού σχεδιαστή στο Μιλάνο» έχει μια σουρεαλιστική, μαζοχιστική, ηδονική γλύκα. Ιδίως, όταν χρωστάς κινητό, δόση στην κάρτα, ΔΕΗ και ΕΝΦΙΑ.

Αυτή η χώρα έχει περισσότερες fashion instagrammers από όσες μπορεί να αντέξει

Όπως και να χει, στην πρεμιέρα της, η Βίκυ Καγιά, (σε διπλή εμφάνιση, μεσημέρι- βράδυ) αναδείχτηκε θριαμβεύτρια -της τηλεθέασης, του στιλ και των καλών ελληνικών. Είχε αέρα, άνεση και η -όχι μικρή- τηλεοπτική της εμπειρία, σε διαφορετικά είδη προγραμμάτων, αποδείχτηκε πολύτιμη. Στο «My Style Rocks», η κακοντυμένη - ή έστω, ντυμένη με ένα ρούχο που δεν την κολάκευε ιδιαίτερα -  Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ντεμπουτάρισε με τρακ, που δεν το έσωσαν ούτε τα βαρετά εισαγωγικά κειμενάκια που διάβαζε από το auto-cue. Συνολικά, η φετινή κριτική επιτροπή του reality μόδας  έχει φέτος περισσότερο χιούμορ και είναι πιο «φιλική προς το χρήστη».

Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος είναι στιλάτος και η Μπέτυ Μαγγίρα ουσιαστική και αστεία, αλλά έλειψε το αιχμηρό σχόλιο της fashion expert Αλεξάνδρας Κατσαϊτη. Όσο για τις υποψήφιες  -τις γνωστές απόφοιτες της Φιλοσοφικής, των Οικονομικών, του marketing, που μιλούν 4 γλώσσες (τα ελληνικά μετά βίας) και ασχολούνται «ερασιτεχνικά με το modeling» -φέτος εμφανίστηκαν όλες τους πολύ «διαβασμένες» και έτοιμες για την πρωτιά. Νέα «Ραμόνα» δεν εντοπίστηκε, όμως ο νέος κανόνας, βάσει του οποίου, η μία πλέον θα βαθμολογεί την άλλη, είναι βέβαιο πως σύντομα θα χαρίσει αλησμόνητες κόντρες (δημιουργικές διαφωνίες ; λυσσαλέα ξεμαλλιάσματα ;) στο φιλοθεάμον κοινό. 

Μερικές ακόμα, πρόχειρες διαπιστώσεις που καταγράφηκαν μετά την πρώτη (μακριά και βασανιστική) μέρα προβολής:

α) αυτή η χώρα έχει περισσότερες fashion instagrammers από όσες μπορεί να αντέξει

β) είναι σοκαριστικό να διαπιστώνεις ότι ο μέσος όρος πλαστικής στήθους έχει κατέβει πια  στα 16.  (Στα χείλια δεν ξέρω μήπως κάνουν fillers και από το Δημοτικό… )

γ) σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη, αν μια γυναίκα δήλωνε «είμαι γυναίκα του Ιταλού πρωθυπουργού και έχω ντυθεί για να πάω να επισκεφθώ την Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο» θα της φορούσανε ζουρλομανδύα. Στην ελληνική τηλεόραση, αυτό θεωρείται fashion concept.

 Και κάτι, τελευταίο, ως bonus: είναι φανερό πως στο διαβολικό τρίγωνο Κολωνάκι - Μπουρνάζι - Μεταμόρφωση, η  Donatella Versace λατρεύεται ως υπέρτατο στυλιστικό είδωλο, και, ακολουθεί η Kim Kardashian.

Το τι αποτυχημένη κόπια τους κυκλοφορεί εκεί έξω, δεν λέγεται…