Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ξανά σε τηλεοπτική σειρά -Καμία σχέση με την Κάρι Μπράντσο | 0 bovary.gr
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ξανά σε τηλεοπτική σειρά -Καμία σχέση με την Κάρι Μπράντσο | 0 bovary.gr
09|11|2016 11:47
SHARE
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ SEX AND THE CITY

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ξανά σε τηλεοπτική σειρά -Καμία σχέση με την Κάρι Μπράντσο


Η ΣΑΡΑ ΤΖΕΣΙΚΑ ΠΑΡΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΦΡΑΝΣΙΣ

Μπορεί να πέρασαν δώδεκα χρόνια από τότε που η αγαπημένη σειρά όλων των γυναικών ανά την υφήλιο- αλλά και πολλών ανδρών, κι ας μην το παραδέχονται ανοιχτά- το «Sex and the City», να έριξε τίτλους τέλους, όμως η Κάρι Μπράντσο έχει στοιχειώσει την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Τι κι αν η ίδια είναι μητέρα τριών παιδιών και ζει ευτυχισμένη με τον Μάθιου Μπρόντερικ, τι κι αν είναι μια πετυχημένη επιχειρηματίας, τι κι αν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το «Family Stone»; Πολλοί πάντα θα πιστεύουν ότι δεν είναι ηθοποιός, αλλά μια χαριτωμένη αρθρογράφος, που αναζητάει τον έρωτα στη Νέα Υόρκη.

Να όμως που η δαιμόνια Πάρκερ αποφάσισε να επιστρέψει στην τηλεόραση με μια νέα σειρά, που καμία σχέση δεν έχει με την ανάλαφρη ρομαντική κομεντί, που όλες αγαπήσαμε. Όσοι την ξέρουν καλά είναι σίγουροι πως δεν το κάνει ούτε για τα χρήματα, ούτε για τη δόξα. Τι ανάγκη έχει άλλωστε; Η χαριτωμένη Κάρι την έκανε πασίγνωστη στα πέρατα της οικουμένης και της έχει αποφέρει κέρδη για να ζήσει αυτή, τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Τόσα χρόνια απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, επειδή δεν είχε βρει κάτι που να την ιντριγκάρει. Άλλωστε, η Κάρι τής έδωσε τη μεγάλη ευτυχία να μπορεί να κάνει επιλογές. Οπότε το «Divorce» - αυτός είναι ο τίτλος του νέου της εγχειρήματος- είναι μια σειρά στην οποία πιστεύει βαθιά και επενδύει σε αυτήν με κάθε τρόπο. Και ο λόγος είναι καθαρά προσωπικός: την ενδιαφέρει το θέμα της, που πραγματεύεται τις μακροχρόνιες σχέσεις. Γι’ αυτό άλλωστε κάνει και η ίδια την παραγωγή. Έχει δηλώσει ότι πρόκειται για ένα κομβικό σημείο στη ζωή ενός ανθρώπου, όταν ξυπνάει ένα πρωί κι αναρωτιέται τι κάνει και πού βρίσκεται, τι σημαίνει αυτή η επένδυση  που έκανε όλα αυτά τα χρόνια της ζωή του σε κάποιον άλλον και πώς πορεύεται από εκεί και πέρα. Πιστεύει ακράδαντα ότι δεν είναι η μόνη που έχει τέτοιες αναζητήσεις και σκέψεις και θεωρεί ότι οι τηλεθεατές θα ταυτιστούν με την ιστορία του.

Για εκείνη, είναι σημαντικό το ζήτημα της ωρίμανσης, οι φιλίες και οι σχέσεις που αναπτύσσει κανείς στη μέση ηλικία και το κουράγιο που χρειάζεται για να σταθεί κανείς απέναντι στις επιλογές του, να αναγνωρίσει τα λάθη του και να προχωρήσει. «Ενδοσκόπηση» είναι η λέξη- κλειδί για την κυρία Πάρκερ και εύχεται να επηρεάσει το κοινό της προς αυτή την κατεύθυνση, που η ίδια θεωρεί απαραίτητη στη ζωή από μια ηλικία και μετά.

Στα 51 της χρόνια έχει πια κατασταλάξει, έχει ωριμάσει και θέλει να προσφέρει την εμπειρία στο νέο της ρόλο, την Φράνσις. Αυτή είναι διαφημίστρια, νάρκισσος, άπιστη- ω, ναι!-, χειριστική: δηλαδή όλα όσα δεν άντεχε η Κάρι. Ζει με το σύζυγό της (τον υποδύεται ο Τόμας Χέιντεν Τσερτς), που είναι κτηματομεσίτης, αλλά ο γάμος τους βρίσκεται σε τέλμα, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν και σοβαρή οικονομική κρίση. Καμία σχέση με το «Sex and the City», όπου το μόνο το ερώτημα που βασάνισε τις ηρωίδες είναι πού θα βρουν τα χρήματα να πληρώσουν τις καινούργιες Μanolo Blahnik γόβες, ή πώς θα αποκτήσουν μια πανάκριβη τσάντα. Εδώ τα κεντρικά πρόσωπα μοιάζουν με τους σημερινούς Ευρωπαίους κι έχουν σοβαρά θέματα να επιλύσουν. Εντάξει, μην φανταστείτε ότι πεινάνε κιόλας, αλλά πρέπει να δεχτούν την αλλαγή μιας κατάστασης ευημερίας μέσα στην οποία ζούσαν, και ν προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Οι παραγωγοί ισχυρίζονται ότι οι ήρωες ανήκουν στη μεσαία αστική τάξη. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αλλά σίγουρα βρίσκονται σε μια δύσκολη συγκυρία. Βέβαια, επειδή μιλάμε για την Πάρκερ, που θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες ηθοποιούς και fashion icon, δεν θα τη δείτε να κυκλοφορεί και με τσίτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι υιοθετεί ένα πιο casual ντύσιμο, πιο κοντά στη μέση γυναίκα τελοσπάντων και συμβατό με την ηλικία της. Η γοητεία της Φράνσις είναι πως μέσα από τα πάθη και τις αδυναμίες της έχει ένα ανθρώπινο πρόσωπο και παραμένει γήινη, σε αντίθεση με την πάντα ονειροπόλα Κάρι. 

Η Πάρκερ πάντως δήλωνε αγχωμένη για το πώς θα αντιμετωπίσει το κοινό το νέο της στοίχημα, κι ήλπιζε ο νέος της ρόλος να έχει τόση επιτυχία όση και η Κάρι, έτσι ώστε να αποδείξει πως είναι ηθοποιός που ξέρει να μεταμορφώνεται, κι όχι απλώς μια περσόνα. Και φαίνεται πως τα έχει καταφέρει, γιατί ήδη οι πρώτες κριτικές είναι πολύ καλές, ενώ οι θαυμαστές της επιδοκιμάζουν την προσπάθειά της και την ακολουθούν στο νέο της βήμα.

Στη Ελλάδα η σειρά προβάλλεται από τη Novacinema.

TAGS