Το αξεσουάρ που θα αναβαθμίσει όχι μόνο το στιλ σου, αλλά και τη σχέση σου με το χρόνο | 0 bovary.gr
Το αξεσουάρ που θα αναβαθμίσει όχι μόνο το στιλ σου, αλλά και τη σχέση σου με το χρόνο | 0 bovary.gr
13|12|2017 18:00
SHARE
IWC SCHAFFHAUSEN

Το αξεσουάρ που θα αναβαθμίσει όχι μόνο το στιλ σου, αλλά και τη σχέση σου με το χρόνο


Δε φεύγω ποτέ από το σπίτι χωρίς το ρολόι μου.

Βρίσκεται πάντα στον αριστερό μου καρπό, τοποθετημένο σχεδόν κάτω από το μανίκι μου, συνήθως σε χαλαρό δέσιμο και με κομψό design που μπορεί να υποστηρίξει κάθε μου εμφάνιση και να μου υπενθυμίζει κάθε τι σημαντικό.     
Για άλλους είναι το κινητό, αλλά για τους πιο παραδοσιακούς τύπους όπως εγώ, το ρολόι χειρός παραμένει ο προσωπικός υποβολέας του καθημερινού μας χρόνου. Του χρόνου που μου μένει για να αρχίσω μια δουλειά ή να συντομεύω το τέλος μιας άλλης ώστε να ικανοποιώ την ανάγκη μου να είμαι συνεπής, είτε αυτό είναι για δουλειά, είτε για καθημερινή υποχρέωση, είτε για ένα ραντεβού ή μια βραδινή έξοδο, είτε, τελικά, για την ώρα να χαλαρώσω μετά από μια κουραστική, αλλά γεμάτη ημέρα. 

Έχουν υπάρξει και ημέρες που σπάνια θα το κοιτάξω. Μου αρκεί όμως που βρίσκεται στο χέρι μου. Το ρολόι μου δεν μου υπενθυμίζει απλώς την ώρα, αλλά κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Να κάνω αυτό που κάνει. Δηλαδή να προχωράω και να απολαμβάνω το «τώρα», χωρίς να μετανιώνω για το παρελθόν ή να αγχώνομαι για το μέλλον. Μια φιλοσοφία μονόδρομος, αν θέλω να συνδυάζω δουλειά και υποχρεώσεις με κοινωνική ζωή και διασκέδαση και, φυσικά, να είμαι στην ώρα μου σε αυτές. 

 

 

Όπως καταλάβατε, το αγαπημένο μου αξεσουάρ, δεν είναι ούτε τα περιδέραια, ούτε τα σκουλαρίκια, ούτε τα δαχτυλίδια, αλλά κάτι πολύ πιο διαχρονικό και σταθερό. Το ρολόι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι πολύ επιλεκτική με το σήμα κατατεθέν του στιλ και της ιδιοσυγκρασίας μου. Δεν είναι τυχαίο που πάντα φροντίζω να μην έχει κανένα ψεγάδι. 

Ποτέ δε θα με δεις με κάποιο «πρόχειρο» ρολόι ή με κάποιο με φθαρμένο λουράκι ή γρατζουνισμένο καντράν. Επιπλέον, εκτός από τα αυτονόητα, απαιτώ κομψότητα, design που συνδυάζει το διαχρονικό στιλ με τη σύγχρονη τεχνολογία και ένα σχέδιο που «κουμπώνει» στην αισθητική μου και στηρίζει την πιο μακροχρόνια σχέση μου, αυτή με το χρόνο. Όλα αυτά τα βρήκα σε ένα μοντέλο. 

iwc.com
iwc.com

Το Da Vinci Automatic 36 της IWC είναι το ρολόι που με συνοδεύει όπου κι αν πάω. 

Επάργυρο καντράν και καφέ λουράκι από δέρμα αλιγάτορα του Οίκου Santoni. Να μερικά από τα χαρακτηριστικά που με έκαναν να το ερωτευτώ όταν το πρωτοείδα στη βιτρίνα. Δοκιμάζοντας το, δε, στο χέρι μου και καθώς είδα το μέλλον να περνάει πίσω από τους δείκτες του ένιωσα ότι αυτό πρέπει να είναι το ρολόι μου ή -αν θέλετε- ο άξιος αντικαταστάτης του παλιού μου μοντέλου. Δεν είναι όμως μόνο τα βασικά του χαρακτηριστικά. Είναι και η έμφαση στις λεπτομέρειες.

Μου αρέσει, για παράδειγμα, η αρμονία που υπάρχει στο εσωτερικό του, στο καντράν, όπως και το στρογγυλό παράθυρο της ημερομηνίας στη θέση «6». Επίσης, έχω εκτιμήσει ιδιαίτερα τις κινούμενες προεξοχές που έχει το λουράκι οι οποίες διασφαλίζουν ότι μπορεί να ταιριάξει σωστά ακόμα και σε έναν λεπτό καρπό σαν τον δικό μου.

iwc.com
iwc.com

Η λεπτομέρεια που θα εντυπωσιάσει και τους πιο αυστηρούς κριτές της ωρολογοποιίας είναι το σκάλισμα του «Λουλουδιού της Ζωής» στο πίσω μέρος της κάσας τους. Το γεωμετρικό αυτό σχήμα, που αποτελείται από συμμετρικά επικαλυπτόμενους κύκλους, έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετούς από τους πίνακες του Leonardo da Vinci και αντιπροσωπεύει την ακούραστη αναζήτησή του για τους μαθηματικούς κανόνες της ομορφιάς και της αναλογίας. Γι’ αυτό το λόγο συμβολίζει τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση όλης της συλλογής Da Vinci της IWC στην οποία θα βρείτε και το μοντέλο Automatic Moon Phase 36, ένα γυναικείο ρολόι με την ένδειξη της φάσης της σελήνης.  

 

 

Da Vinci Automatic Moon Phase 36, ο απόλυτος συνδυασμός πολυτέλειας και ρομαντισμού στον καρπό #iwcgreece #iwcdavinci

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IWC Schaffhausen | Greece (@iwcwatches_gr) στις Νοέ 7, 2017, 4:11πμ PST

 

Χρυσές κάσες, στεφάνες διακοσμημένες με διαμάντια και λουράκια από δέρμα αλιγάτορα φτιαγμένα από τον Οίκο Santoni σε χρώματα χάλκινο, σκούρο καφέ, σκούρο μπλε και κόκκινο βατόμουρου τα οποία έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για την IWC, υπογραμμίζουν τον καλαίσθητο χαρακτήρα του ρολογιού.

Όποιο κι αν επιλέξετε, εκτός από την ποιότητα του, για ένα πράγμα αξίζει να είστε σίγουρη: Οτι έχετε βρει το ιδανικό ρολόι για γυναίκες με αυτοπεποίθηση.