One and Only: Οι luxury χειροποίητες τσάντες της Ειρήνης, μόλις απέκτησαν ασορτί slides | 0 bovary.gr
One and Only: Οι luxury χειροποίητες τσάντες της Ειρήνης, μόλις απέκτησαν ασορτί slides | 0 bovary.gr
ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΝΑΚΙ

One and Only: Οι luxury χειροποίητες τσάντες της Ειρήνης, μόλις απέκτησαν ασορτί slides


Κάποιες φορές η ζωή μάς δείχνει τον δρόμο και χρειάζεται μόνο ένα τυχαίο γεγονός για να ανακαλύψουμε ότι οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες από όσο πιστεύαμε. 

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια μικρή εισαγωγή στο βιβλίο της ζωής της Ειρήνης Παπαδοπούλου. Μιας δυναμικής σχεδιάστριας που εδώ και λίγα χρόνια κατάφερε να βάλει τις χειροποίητες τσάντες της στις πιο fashion αθηναϊκές -και όχι μόνο, ντουλάπες.

Όχι, η Ειρήνη δεν δημιουργούσε τσάντες από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Όλα συνέβησαν πολύ ξαφνικά και μάλλον αυτό είναι που κάνει και την πορεία της τόσο αξιοθαύμαστη. Από το εμπόριο ρούχων στο οποίο υπήρχε οικογενειακή παράδοση, μέχρι τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ και το Real Estate, η Ειρήνη δοκίμασε τις δυνάμεις της, γέμισε το οπλοστάσιό της με γνώσεις και εμπειρίες, για να δημιουργήσει εν τέλει ένα από τα πιο επιτυχημένα brand στην Ελλάδα σήμερα. Το «One & Only».

«Γύρω στις αρχές Μαρτίου του 2014 ανταλλάσσοντας μηνύματα στα μέσα μαζικής δικτύωσης με φίλες μου, μπήκα στη διαδικασία ενός «στοιχήματος». Αφορμή μια πλεκτή τσάντα μεγάλου οίκου» μας λέει η Ειρήνη που παράλληλα προετοιμάζει το υπέροχο μπαλκόνι της για τις ανοιξιάτικες μέρες που θα ακολουθήσουν. 

«Το Μικρασιατικό DNA μου και η «οικογενειακή παράδοση να τηρούνται οι υποσχέσεις» με οδήγησαν να ψάξω τρόπο να κάνω το στοίχημα πραγματικότητα. Ύστερα από 10 μέρες φωτογραφίζω την τσάντα που έφτιαξα με βελονάκι και υφασμάτινο ρέλι και την ανεβάζω στη σελίδα μου στο Facebook. Aυτό ήταν! Μέσα σε λίγες ημέρες οι πρώτες ενδείξεις ότι βρίσκομαι στο σωστό δρόμο είχαν έρθει. Φίλες, φίλες φίλων, αλλά και καταστήματα ζητούν να τους φτιάξω κι άλλες τσάντες. Και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι χειροποίητες τσάντες Οne &Only».

Η φιλοσοφία του «Οne &Only» είναι η επιστροφή στην παράδοση του χειροποίητου με μια πολύ φρέσκια και ανανεωμένη ματιά. Οne of a Kind χειροποίητες δημιουργίες με την πιο παραδοσιακή αλλά και συνάμα με την πιο cult τεχνική, το βελονάκι. Δημιουργίες με minimal και ταυτόχρονα luxury αποτέλεσμα.

Οι τσάντες της Ειρήνης είναι κομμάτια διαχρονικά που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε γυναίκας σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής της. 

Cotton πολυεστέρ χρυσοκλωστές... Αλυσίδες, Swarovski. Οι πρώτες ύλες είναι σημαντικές για την δημιουργό, η οποία βλέπει τις τσάντες της να κοπιάρονται εμμονικά. Από τότε που ξεκίνησε το brand, μετρά εκατοντάδες απομιμήσεις. Ωστόσο όπως μας λέει η Ειρήνη «Η γυναίκα που επιλέγει να κρατήσει μια τσάντα One&Only είναι η γυναίκα εκείνη που γνωρίζει την αξία της και έχει ταυτότητα. Η fashionable εκείνη γυναίκα που αγαπά τα πρωτότυπα και ταυτόχρονα υψηλής αισθητικής αξεσουάρ». 

Το τελευταίο δημιούργημα της Ειρήνης είναι τα slides. Luxury, εντυπωσιακά, τόσο για βόλτες στο κέντρο της πόλης, όσο και στα καλντερίμια των Κυκλάδων.  
«Τα slides ήταν μια σκέψη που υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και δυο χρόνια αλλά ο φόρτος εργασίας  ήταν μεγάλος και δεν υπήρχε χρόνος για την παραγωγή τους. Η επιμονή μου στην τελειότητα και τη λεπτομέρεια με έκαναν να αναβάλλω συνεχώς αυτό το project. Ήθελα το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργίας να είναι όχι μόνο αισθητικά άψογο αλλά να συνεχίζει δικαίως την ιστορία και την παγκόσμια επιτυχία του brand. H αναμονή νομίζω τελικά με δικαίωσε».

Στην Ελλάδα διατίθενται αποκλειστικά στα παρακάτω καταστήματα:
    
KΟΛΩΝΑΚΙ: Salacha gifts&more
 Πατριαρχου Ιωακειμ 30-32 

ΜΥΚΟΝΟΣ: AESTET  
Nammos Village -Psarou Beach

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: CABANA NERA 
Oia

ΣΠΕΤΣΕΣ: SPETZA SHOP 
Νtapia-Spetses

Online shop: AESTHET