Η Ρένα Μόρφη.
Η Ρένα Μόρφη.
ΣΟΥΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Είμαι η Ρένα Μόρφη και το όνομά μου είναι Σούλη Ανατολή!


Μια φωνή ουράνια, γλυκιά, μια εικόνα πανεποχική. Η Ρένα Μόρφη δεν είναι ένα κορίτσι σαν όλα τ' άλλα. 

Μεταμορφώνεται από Millenial σε λαϊκιά ντίβα εποχής και ονομάζεται Σούλη Ανατολή. Στροβιλίζεται υπό τους ήχους των Ιμάμ Μπαϊλντί και μελώνει τις ψυχές με τα σόλο κομμάτια της. Της ζητήσαμε να μας πει μερικά πράγματα για την ίδια και δεν το αρνήθηκε.

Σε γνωρίσαμε ως Ρένα Μόρφη -το πραγματικό σου όνομα- να ερμηνεύεις τα υπέροχα παλιά τραγούδια (με ένα φρέσκο τουίστ) των Ιμάμ Μπαιλντί. Μας επανασυστήνεσαι ως Σούλη Ανατολή. Μια πανεποχιακή λαϊκή ντίβα που μας γυρίζει μελωδικά σε άλλα χρόνια. Ποιες είναι οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες των δύο γυναικών;

Δεν υπάρχει διαφορά. Σούλη Ανατολή είναι απλώς ο τίτλος του πρώτου μου προσωπικού δίσκου. Επέλεξα ένα όνομα ως τίτλο γιατί ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της γιαγιάς μου ως τραγουδίστρια. Ο δεύτερος δίσκος θα έχει άλλο όνομα αλλά πάντα θα γυρνάω σε όποιον με φωνάζει Σούλη! 

Τόσο η φωνή σου όσο και τα κομμάτια, μας δημιουργούν μια γλυκιά νοσταλγία. Σαν να είχαμε ζήσει στα 50s και γυρνάμε για λίγο νοερά πίσω. Εσύ τι νιώθεις τραγουδώντας και ακούγοντας στη συνέχεια τα κομμάτια σου; 

Καταλαβαίνω αυτό που περιγράφεις ως συναίσθημα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν μπορώ να πω ότι κάνω κάτι ρετρό γιατί είμαι παιδί της εποχής μου, ζω και δρω σήμερα οπότε είμαι κομμάτι του παρόντος. Θεωρώ πως απλά είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που έχουμε πολύ εύκολη πρόσβαση σε ταινίες σε μουσικές και σε ο,τι άλλο άφησαν οι προηγούμενες δεκαετίες και μπορούμε να επιλέξουμε στοιχεία απ όλες και να δημιουργήσουμε την πολύ προσωπική μας ταυτότητα ανεξάρτητα από επιβεβλημένες μόδες.

0
0

Το Όταν σου χορεύω γιατί πιστεύεις ότι γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία; Ποιο ήταν τελικά το μυστικό των σχεδόν 15 εκ. προβολών στο YouTube;

Κι εγώ νόμιζα πως υπάρχει κάποιο μυστικό για 15 εκ. μέχρι που με αυτό το τραγούδι κατάλαβα ότι δεν μπορείς να προβλέψεις ούτε χρειάζεται να καθοδηγήσεις κάτι. Τα πράγματα παίρνουν από μόνα τους το δρόμο τους και αυτό μου το έχει μάθει όλη μου η μέχρι τώρα πορεία. Χρειάστηκε να δουλέψω πολύ άλλα να μην "κυνηγήσω" τίποτα. 

 


Πώς πέρασες στα γυρίσματα του βιντεοκλίπ που παρεμπιπτόντως ήταν απολαυστικό;

Ήταν ένα γύρισμα που κράτησε 14 ώρες αλλά είναι ακόμη από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες μου. Μόνο και μόνο που είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Αντώνη Αγγελόπουλο, για μένα ήταν κάτι μοναδικό! Περάσαμε φανταστικά και τότε κατάλαβα γιατί όλες του οι δουλειές στην τηλεόραση είναι πάντα τεράστιες επιτυχίες. 

0
0

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σου; Σκέφτεσαι ποτέ να κάνεις κάτι εντελώς κόντρα σε αυτά που σε έχουμε συνηθίσει; 

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο στούντιο για τον δεύτερο δίσκο. Δεν μπορώ να ορίσω σε τι με έχετε συνηθίσει ακριβώς αλλά σίγουρα αυτός ο δίσκος κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις. Νιώθω ότι ακόμη είμαι στο σημείο που έχω την ανάγκη να συστηθώ και έχω πολλά να σας πω. 

 

Μπαίνεις στον πειρασμό κάποιες φορές να συστηθείς ως Σούλη Ανατολή; 

Πολύ συχνά! Στην αρχή από κάθε λάιβ μάλιστα συνηθίζω να λέω πως είμαι η Ρένα Μόρφη και το όνομά μου είναι Σούλη Ανατολή!


Πώς είναι η ατμόσφαιρα στον Σταυρό του Νότου; Μέχρι πότε θα σε βλέπουμε;

Μείναν άλλες δυο Παρασκευές 11 και 18 Ιανουαρίου μετά από παράταση που πήραμε. Ζήσαμε πολύ μαγικές στιγμές φέτος και είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου να μεγαλώνει βραδιά με τη βραδιά. Είναι μια παράσταση που περιλαμβάνει τα τραγούδια του πρώτου δίσκου μαζί με ορισμένα ακυκλοφόρητα από τον δεύτερο και διασκευές από τραγούδια που αποτέλεσαν αναφορά για μας. Προσπαθώ πάνω στην σκηνή να δημιουργώ μια ειλικρινή σχέση με το κοινό που έχω απέναντι μου κάθε φορά και αυτό που ζούμε μαζί είναι κάτι αναντικατάστατο ειλικρινά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έρθεις θα τραγουδήσεις και θα χορέψεις πολύ πάντως. Τα Χριστούγεννα μπορεί να πέρασαν αλλά εμείς το γιορτάζουμε ακόμη! 

 

Τη Ρένα Μόρφη a.k.a. Σούλη Ανατολή μπορείτε να δείτε για δύο ακόμη Παρασκευές, 11 & 18 Ιανουαρίου 2019, στον Σταυρό του Νότου.