Μάριος Θεολόγης/ Math Studio
Μάριος Θεολόγης/ Math Studio
ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ

Η απόλυτα ρεαλιστική φωτογραφία του Σάκη Ρουβά από τον φακό του Μάριου Θεολόγη


Ο Μάριος Θεολόγης είναι ένας χαρισματικός φωτογράφος.

Η φωτογραφική μηχανή στα χέρια του δίνει άλλη διάσταση στο χωροχρόνο και τα πρόσωπά του. Αυτό που μπορεί να δει μέσα από το φακό του, ίσως να μην μπορούμε να το δούμε εύκολα εμείς. Γι’αυτό και τα πορτραίτα προσώπων της δημόσιας ζωής και του καλλιτεχνικού χώρου που έχουν την υπογραφή του μένουμε να τα παρατηρούμε για ώρα. 

Ρεαλιστική απεικόνιση των πραγμάτων ή απογείωση της φωτογραφικής τέχνης; Η δουλειά του Μάριου Θεολόγη παντρεύει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον θεατή να γοητεύεται και μην προσπερνά τόσο εύκολα τις φωτογραφίες του που ακόρεστα θέλει το μάτι του να εξερευνήσει για τις λεπτομέρειες τους.

Οι φωτογραφίες του έχουν ταυτότητα, τις ξεχωρίζεις. Και αυτό είναι μια κατάκτηση.

Πορτραίτα στα οποία κυριαρχεί η ωμή αλήθεια των ματιών και η αφοπλιστική έκφραση του προσώπου που αφήνεται αμαχητί στο φακό. Διάσημες προσωπικότητες αφέθηκαν στη ματιά του Μάριου Θεολόγη. Πόζαραν και μας συστήθηκαν ξανά.

Ο Μάριος Θεολόγης είναι ιδρυτής του Math Studio. Ξεκίνησε την καριέρα του στη διαφήμιση το 1988, αρχικά σαν εικονογράφος και art director. Σύντομα, μυήθηκε στον θαυμαστό κόσμο της φωτογραφίας και πλέον μοιάζει να κατοικεί εκεί. Ολα μοιάζουν να φιλτράρονται από τη φωτογραφική του ματιά.

Εχει φωτογραφίσει θέματα βραβευμένων διαφημίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε παγκόσμιου επιπέδου συλλογές.

Μάριος Θεολόγης/ Μath Studio
Μάριος Θεολόγης/ Μath Studio

Στον φακό του Μάριου Θεολόγη πόζαρε μεταξύ άλλων και ο Σάκης Ρουβάς. Ενα πορτραίτο που γλαφυρά περιγράφει πώς ο χρόνος φέρθηκε στο πρόσωπο του τραγουδιστή: του έχει φερθεί πολύ καλά. Ο Σάκης, εδώ, δεν γελά ούτε καν χαμογελά. Γιατί στην πραγματική ζωή, δεν γελάς, ούτε καν χαμογελάς πάντα. 

Ο Μάριος Θεολόγης θέλει να αποτυπώνει πρόσωπα και αντικείμενα στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Ρεαλιστικά. Ανατρεπτικά. Μυστηριακά. Γοητευτικά. Ο κόσμος που βλέπουμε είναι αυτός ακριβώς που βλέπουμε. Ομως κάποιοι έχουν το χάρισμα να μας δείχνουν τον κόσμο όπως δεν μπορούμε εύκολα να δούμε από μόνοι μας. 

Μερικά από τα πορτραίτα του Μάριου Θεολόγη. Πηγή: Math Studio 

Πηγή: Math Studio 

Facebook: https://www.facebook.com/mathstudio/?fref=ts