Ξεκίνησε να συνδυάζει ακατέργαστα προϊόντα το 2006 και έκτοτε η μαγειρική έγινε το πάθος του. Ενα πάθος στο οποίο αφοσιώθηκε και καλλιέργησε για να το απογειώσει το 2017.
Αυτό που τον έκανε σεφ, μου λέει, ήταν η ανάγκη του αρχικά για δημιουργία και μετέπειτα για εξέλιξη. «Μαθαίνω συνέχεια καινούργια πράγματα πάνω σ’ αυτό που αγαπάω».
Παιδί της Αθήνας, ο Αλσι μεγάλωσε στο Νέο Κόσμο. Μόλις ανακάλυψε το ταλέντο του στη μαγειρική, πήγε στη σχολή CHEF D’ OEUVRE, μια εξειδικευμένη σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα. Και όπως θα το περίμενε κάποιος για έναν σεφ της νέας γενιάς, η πρώτη του δουλειά ήταν σε εστιατόριο με Burger.
Στα πρώτα του βήματα γνώρισε την Μεσογειακή και Ιταλική κουζίνα αλλά καθώς είναι ανήσυχο πνεύμα, δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Το 2010 στη ζωή του μπήκε η Πολυνησιακή κουζίνα και ακολούθησαν η Ιαπωνική, η Περουβιανή, η κουζίνα του Σιαμ και Καντονέζικη κουζίνα. «Η εμπειρία είναι αυτή που σε κάνει καλύτερο» μου εξηγεί. «Πρέπει να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις. Η πίεση είναι μεγάλη όταν ξέρεις ότι κάθε μέρα έχεις να μαγειρέψεις για 150 άτομα, που πρέπει να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις».