Facebook
Facebook
KATE GRANT

19χρονη με σύνδρομο Down έγινε viral και ετοιμάζεται να ξεκινήσει καριέρα στο μόντελινγκ


Πριν από δύο περίπου χρόνια η, 18χρονη τότε, Μάντλιν Στιούαρτ είχε γίνει η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που είχε περπατήσει στην πασαρέλα. Τώρα, ένα κορίτσι σαν την Μάντλιν είναι έτοιμο να κατακτήσει τη βιομηχανία της μόδας. 

Τη λένε Kate Grant, ζει στο Cookstown της Βόρειας Ιρλανδίας και ο λόγος που αυτή τη στιγμή το όνομά της έχει περισσότερα από 7 εκ. αποτελέσματα στο Google είναι επειδή η μητέρα της Deirdre ανέβασε μια φωτογραφία της στο Facebook. 

Σε αυτή εξηγούσε την επιθυμία της κόρης της να εργαστεί στη βιομηχανία της μόδας ώστε να επαναπροσδιορίσει τα μαζικά πρότυπα ομορφιάς και να «σβήσει» τις διακρίσεις που δέχονται όσοι πάσχουν από κάποια μορφή πνευματικής αναπηρίας.  

«Έχει τις ίδιες φιλοδοξίες που θα είχε ένα κορίτσι που θα ήθελε να εργαστεί ως μοντέλο», έγραφε ζητώντας από τον κόσμο να την στηρίξει και να βοηθήσει τα όνειρά της να γίνουν πραγματικότητα. 

 


«Όλοι της έχουν κλείσει την πόρτα επειδή πάσχει από σύνδρομο Down», λέει η μητέρα της τονίζοντας ότι  από τη βιομηχανία της μόδας απουσιάζουν οι άνθρωποι με κάθε είδους αναπηρία. 

Πηγή έμπνευσης για την 19χρονη Kate δεν είναι άλλη από την Αυστραλή Μάντλιν Στιούαρτ η οποία έχει περπατήσει και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και, πλέον, έχει το δικό της brand ρούχων. Η Kate δεν έχει λιγότερες φιλοδοξίες. 

«Θέλω να είμαι παντού, να γίνω γνωστή σε όλο τον κόσμο γιατί είμαι υπέροχη. Ξεχωριστή. Θέλω ο κόσμος να με δει και να εγώ να έχω το κεφάλι μου ψηλά», δήλωσε σε εκπομπή του BBC. 

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η πρωτοβουλία της μητέρας της να δείξει την Kate στον κόσμο βρήκε την ανταπόκριση που ήθελε αφού μέσα σε λίγες ημέρες, το ποστ έγινε viral με περισσότερα από 18.000 likes και 21.000 shares. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έφτασε στα σωστά μάτια. Και συγκεκριμένα αυτά μιας ιδιοκτήτριας πρακτορείου μοντέλων η οποία της πρότεινε να περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας του Belfast. 

«Είναι φοβερό πόσο πάθος έχει για τη μόδα αυτό το κορίτσι», δηλωσε η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου Cathy Martin. 

Η Εβδομαδα Μόδας του Belfast ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου και η Kate πρόκειται να περπατήσει μια μέρα αργότερα.