Instagram/SarahShakeel
Instagram/SarahShakeel
BODY POSITIVE

Γιατί το Instagram λάτρεψε την καλλιτέχνη που έβαλε γκλίτερ στις ραγάδες της


Πόσες γυναίκες έχουν ραγάδες; Όλες (σχεδόν). Πόσες από αυτές νιώθουν περήφανες γι' αυτές; Καμία. Τελεία.

Οι περισσότερες γυναίκες ντρεπονται για ένα σημάδι που, στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο από την απόρροια της φυσικής λειτουργίας του σώματος μας να συστέλλεται και να διαστέλλεται. Μια καλλιτέχνης (και πρώην οδοντίατρος), η Sara Shakeel σκέφτηκε τον τέλειο τρόπο να αναδείξει και να απενεχοποιήσει αυτά τα σημάδια. Kαι αποθεώθηκε. 

Η δημιουργός είναι γνωστή για τα κολάζ της τα οποία δημιουργεί «αλλοιώνοντας» πολύ διαδεδομένες εικόνες του σήμερα με έναν πολύ ενδιαφέρων τρόπο. Τα έργα της, τα οποία ανεβάζει στο λογαριασμό της στο Instagram, δείχνουν μια άλλη όψη της πραγματικότητας σχολιάζοντας το σήμερα με ένα υπερεαλιστικό και, συχνά, καυστικό, τρόπο.

 

 

 

 

Σε μία από τις πιο πρόσφατες δουλειές της ασχολήθηκε με το γυναικείο σώμα και, συγκεκριμένα, τα σημάδια που η κοινωνία και τα πρότυπα ομορφιάς μάς έχουν πείσει να θεωρούμε ως ελάττωμα. Πώς; Βάζοντας τους γκλίτερ. 

 

 

 

«Ποτέ δεν έχω νιώσει πιο περήφανη για τις ραγάδες μου στη ζωή μου!», γράφει στη λεζάντα αυτής της φωτογραφίας.

 

 

«Θυμάμαι πως όταν έφτιαχνα αυτά τα έργα, είχα δεύτερες σκέψεις για το αν έπρεπε να τα "ανεβάσω" ή όχι στο Ιnstagram», δήλωσε στο περιοδικό Cosmopolitan. «Ζω και εργάζομαι στο Πακιστάν οπότε το να μιλάω για ραγάδες ή να κάνω τέχνη μέσω αυτών δεν θεωρείται απαραίτητα θεμιτό», συμπλήρωσε. 

 

 

Έχοντας και η ίδια ραγάδες, στόχος αυτών των έργων είναι να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των γυναικών και να τους δείξει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπονται γι' αυτές. Γιατί όμως καταπιάστηκε με αυτό το σημάδι-ταμπού του γυναικείου σώματος; 

Η έμπνευση για τη δημιουργία τους γεννήθηκε όταν μια φίλη της τής ζήτησε ως χάρη να «σβήσει» με το photoshop τις ραγάδες από τους μηρούς της πάνω σε μια φωτογραφία. «Αυτό με στεναχώρησε γιατί κι εγώ έχω τόσο ραγάδες, όσο και κυτταρίτιδα. Έτσι, έχοντας αυτό στο μυαλό μου έφτιαξα τις δικές μου ραγάδες στο photoshop απο γκλίτερ και διαμάντια. Αν και αναρωτιόμουν ποιον τελικά θα ενδιαφέρει αυτή η φωτογραφία, έλαβα απίστευτα θετική ανταπόκριση!», γράφει σε ένα από τα ποστ της στο Instagram των οποίων ο αριθμός από share και like, όντως, να αυξάνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο.