Φωτογραφία: George Vitsaras
Φωτογραφία: George Vitsaras
ΚΙΜΩΝ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ρωτήσαμε τον Κίμωνα Φραγκάκη τι του αρέσει σε μια γυναίκα


«H μόδα ξεθωριάζει, το στιλ είναι αιώνιο» είχε πει κάποτε ο Yves Saint Laurent.

Tι είναι όμως στιλ και γιατί οι γυναίκες έχουν βγει σε ένα κυνήγι αέναης αναζήτησής του; Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να δημιουργήσει το δικό της στιλ αν αυτό δεν της έχει χαριστεί; Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε το «Γιατί όταν το φοράει αυτή, δείχνει πιο ωραίο», ζητήσαμε την άποψη των ειδικών. Ανδρες που αγαπάμε για το δικό τους στιλ, για την αισθητική και τις επιλογές τους, απαντούν στην ερώτηση «Τι είναι αυτό που σας ελκύει σε μια γυναίκα;»

Την νέα στήλη εγκαινιάζει ο εκδότης Κίμων Φραγκάκης. 


«Προφανώς ο κάθε άνθρωπος ντύνεται όπως του καπνίσει και δεν σκοπεύω να υποδείξω σε καμια κυρία τι πρέπει να φορέσει. Εφόσον όμως μου κάνετε την τιμή να με ρωτήσετε θα σας πω τι με ελκύει, σε γενικές γραμμές, στην εμφάνιση του αντιθέτου φύλου.
Είμαι θαυμαστής και υπηρέτης της φυσικής ομορφιάς. Δεν μου αρέσουν τα πολλά φτιασίδια ούτε στο φαγητό, ούτε στον λόγο, ούτε στην εμφάνιση των γυναικών. 

Οι γυναίκες οι οποίες διαθέτουν ανώτερη κομψότητα (το λεγόμενο class) και ταυτοχρόνως είναι ποθητές στα μάτια μου, είναι εκείνες που δεν αλλοιώνουν το παρουσιαστικό τους: Δεν βάφονται, με εξαίρεση ένα καλό κόκκινο κραγιόν. Δεν αλλάζουν το φυσικό χρώμα στα μαλλιά τους. Και δεν αρωματίζονται. Φοράνε ρούχα θηλυκά μεν αλλά όχι παρδαλά. Χωρίς φούξια φόρμες, γούνινα μποτάκια, εμφανή λογότυπα, ρολόγια με στρας και τα λοιπά. 

 

 

Μια φυσική καστανομάλλα με εξαιρετικά τακούνια, κόκκινα χείλη, ένα απλό ρούχο που την κολακεύει και μπορεί να είναι ένα μαύρο ζιβαγκο η ένα τζιν πουκάμισο περιγράφει περίπου αυτό που έχω στο μυαλό μου. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο και κατα προτίμηση ούτε σουτιέν.

Οι περισσότερες γυναίκες με αυτό το προφίλ βρίσκονται στο Παρίσι όχι για λόγους μόδας αλλά λόγω της μοναδικής κουλτούρας της αυστηρής αυτής πόλης και της όλης κοσμοθεωρίας του Γαλλικού λαού. Ασφαλώς οι υπερήφανες Ελληνίδες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, ωστόσο δίνω ένα μικρό στίγμα του προσωπικού μου γούστου.

 

 

Τα παραπάνω δεν περιορίζονται στα νεαρά κορίτσια. Αφορούν κυρίες κάθε ηλικίας ακόμα και αν έχουν γκρίζα ή ολόλευκα μαλλιά. Οι γυναίκες όπως κάθε άντρας, δέντρο, κόσμημα, έπιπλο, σπίτι, βιβλίο, μεγαλώνοντας θα απωλέσουν το σφρίγος και τη φρεσκάδα τους. Ομως δεν θα χάσουν το class τους που αντίθετα θα μεγεθύνεται. Άλλωστε η άρνηση της φυσικής φθοράς είναι μάταιη και ενέχει τον κίνδυνο της αυτογελοιοποίησης».

Ο Κίμων Φραγκάκης facebook.com/kimon.frangakis είναι εκδότης του Andro andro.gr και διοργανωτής του Ladies Run ladiesrun.gr