ΣΑΛΒΑΝΤΟΡ ΝΤΑΛΙ

Υψηλή γαστρονομία, σεξ και σουρεαλισμός αλά Νταλί


Ίσως κάποιο από τα έργα τέχνης του Σαλβαντόρ Νταλί κοσμεί ένα σημείο του σπιτιού σου, αλλά ο υπερρεαλιστής ζωγράφος έκρυβε μέσα του ένα μεγάλο μυστικό: την επιθυμία του να ασχοληθεί με τη μαγειρική.

Ένας πόθος που αποτυπώθηκε για πρώτη φορά το 1973 στο θρυλικό βιβλίο “Les Diners de Gala”, ένα συλλεκτικό βιβλίο μαγειρικής με γαστρονομικές προτάσεις από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, που άφησε εποχή χάρη στα δείπνα που διοργάνωσε με τη σύζυγο και μούσα του Γκαλά για τους φίλους του από την υψηλή κοινωνία.

Το εκκεντρικό cookbook του Νταλί επανεκδίδεται έπειτα από σαράντα σχεδόν χρόνια, με 136 συνταγές που έχουν ως χαρακτηριστικό το αφροδισιακό και εξωτικό στοιχείο. Μια έκδοση – θησαυρός για πραγματικούς συλλέκτες. Ένα βιβλίο μαγειρικής με δείπνα και συνταγές που μοιάζουν περισσότερο με θεατρικές παραστάσεις εξαιτίας της σουρεαλιστικής εικαστικής του προσέγγισης.

Το μοναδικό λεύκωμα είναι φόρος τιμής στο χαμένο όνειρο του σπουδαίου ζωγράφου και επανακυκλοφορεί στις 20 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Taschen.