ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Το βιβλίο των 35 κιλών με τα έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ


Ο δημοφιλής Βρετανός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ ήταν προσκεκλημένος στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης και κεντρικό έκθεμα αποτέλεσε ο τόμος «A Bigger Book», μια γιγαντιαία αναδρομή στο έργο του καλλιτέχνη, από τον εκδοτικό οίκο Taschen.

Ο τόμος μαμούθ παρουσιάζει τη διορατικότητα του εικαστικού μέσα από έργα με έντονα χρώματα. Μια αναδρομή σε όλη τη σταδιοδρομία του από τις ημέρες που φοιτούσε στο Bradford School of Art μέχρι και τα τελευταία του πορτρέτα, τα τοπία, ακόμα και τα σχέδια που δημιούργησε με ένα iPad, εκμεταλλευόμενος όπως είπε τις άπειρες δυνατότητες του ως προς τα χρώματα και το σχεδιασμό.

Ο ίδιος αν και 79 ετών, συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία αυτού του σούμο βιβλίου και την επιλογή έργων- πάνω από 450 στον αριθμό.

Το βιβλίο στηρίχθηκε επάνω σε ένα αναλόγιο με κόκκινο, μπλε και κίτρινο τρίποδο, που έφερε την υπογραφή του Marc Newson.

Το βιβλίο αριθμεί πεντακόσιες σελίδες, ζυγίζει 35 κιλά, ενώ αναμένεται να υπάρξουν δέκα χιλιάδες υπογεγραμμένα αντίτυπα και η τιμή πώλησης ξεκινά από τα δύο χιλιάδες δολάρια.