KENZO FASHION SHOW

Το θεαματικό show του KENΖΟ στην αντρική εβδομάδα μόδας του Παρισιού


Ο οίκος Κenzo παρουσίασε τη συλλογή για την άνοιξη του 2018 σε ένα εντυπωσιακό show που συνδύαζε τη γιαπωνέζικη με τη γαλλική κουλτούρα. 

Το προαύλιο του Lycée Camille Sée, ενός ιστορικού και επιβλητικού λυκείου του Παρισιού, έγινε το σκηνικό όπου ο οίκος Kenzo έδειξε τις δημιουργίες του για την αντρική και γυναικεία συλλογή. Οι σχεδιαστές του οίκου, Carol Lim και Humberto Leon, έφτιαξαν ένα σόου μέσα από το οποίο απότισαν φόρο τιμής σε δύο ανθρώπους-κλειδιά όσον αφορά στη δημιουργικότητα του οίκου Kenzo: Τον συνθέτη, ακτιβιστή και χορευτή Ryuichi Sakamoto, τον οποίο οι σχεδιαστές θεωρούν ως «ένα από τους ανθρώπους που μάς εμπνέει με χιλιάδες ιδέες, σε ό,τι κι αν κάνουμε» και στο super model Sayoko Yamaguchi η οποία υπήρξε μούσα του Kenzo Takada. 

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό της συλλογής ήταν η πολυχρωμία και η πολυμορφία των ρούχων. Βασικός πρωταγωνιστής της αντρικής σειράς ήταν τα μονόχρωμα σακάκια τα οποία ήταν σχεδιασμένα με πολλές τσέπες, τρία κουμπιά στο μπροστινό μέρος και ενσωματωμένη μια αλυσίδα. Απο την άλλη, η σειρά γυναικείων ρούχων ήταν μια ωδή στα prints και τα περίτεχνα μοτίβα και μπέρδευε το punk pop στοιχείο με τη vintage αισθητική.

Εκτός από τα εκκεντρικά ρούχα, αυτό που έδωσε μια καλλιτεχνική διάσταση στο show ήταν η performance της Αιγυπτο-ιρανής τραγουδίστριας Lafawndah η οποία τραγούδησε μέσα από ένα από τα παράθυρα του σχολείου. Την ίδια στιγμή ακροβάτες οι οποίοι κρεμόντουσαν από ελαστικά σκοινιά μπροστά από την πρόσοχη του σχολείου συμπλήρωναν το εντυπωσιακό θέαμα.