CHANEL SS 2018

Τα αξεσουάρ του οίκου Chanel


Η ανάγκη για αισιοδοξία και η λυτρωτική απελευθέρωση της πιο φυσικής πλευράς του εαυτού μας αποτυπώθηκαν στο σόου του οίκου Chanel για την παρουσίαση της συλλογής του Spring-Summer 2018 Ready-to-Wear στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Επιβλητικοί βράχοι, τρεχούμενα νερά σαν καταρράκτες, αναρριχώμενα φυτά έγιναν μέρος ενός μαγικού τοπίου: οι θεατές έκαναν ένα υπεργαλαξιακό ταξίδι στο σύμπαν της Chanel με οδηγό τον Karl Lagerfeld. Κάθε δημιουργία του οίκου και κάθε λεπτομέρειά της εξέφραζε τη φιλοσοφία του: η κομψότητα ήταν παρούσα με ιριδίζουσα λάμψη.

Η φύση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον σχεδιαστή. Οι δημιουργίες έμοιαζαν να περιμένουν την βροχή.

Το στοιχείο του νερού έδεσε αρμονικά όχι μόνο με το ύφος των φορεμάτων που είχαν μια πολύ «κυματιστή» κίνηση, αλλά και με το βασικό υλικό της συλλογής που δεν ήταν άλλο από το αδιάβροχο PVC.

Τα σκουλαρίκια έμοιαζαν με σταγόνες νερού που επέτρεπαν στο φως να τις διαπεράσει.

Περιδέραια με υπερμεργέθεις κρυστάλλινες χάντρες ακολουθούσαν τη φυσική κίνηση του σώματος. Γάντια άφηναν τα δάχτυλα ακάλυπτα στη δροσιά του ανοιξιάτικου τοπίου και οι ψηλές μπότες από διάφανο, αδιάβροχο πλαστικό ύφασμα έφταναν μέχρι τους μηρούς και έμοιαζαν διαθέσιμες να αφεθούν στην ανοιξιάτικη βροχή, παίζοντας με τους ιριδισμούς του ουράνιου τόξου. Οι τσάντες ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο: για πρώτη φορά είδαμε τα σχέδια Chanel's Gabrielle και Boy στην διάφανη εκδοχή τους από ιριδίζον λούρεξ ύφασμα. Oversized χιαστί τσάντες, διαφανείς τσάντες tote, clutches με παγιέτες, ultra chic minaudiere τσάντες με κρυστάλλους. Tσάντες που συνδυάζονται υπέροχα με ντελικάτα tweed σύνολα και απογευματινά φορέματα.

Ανοιξιάτικες αποχρώσεις: μπλε, πράσινο, κίτρινο και απαλές, ρομαντικές παστέλ «έντυσαν» τις δημιουργίες της συλλογής. Με ένα άγγιγμα από τη δεκαετία του 20’, τη δεκαετία που χαρακτηρίστηκε από το στιλ της αξεπέραστης Coco Chanel, η ready to wear συλλογή του οίκου ήταν ένας ύμνος στην υψηλή αισθητική -για ακόμα μια φορά.

23 Oct 2017