KARL LAGERFELD

Η πρώτη συλλογή κοσμημάτων του Κarl Lagerfeld


Ο,τι αγγίζει το χέρι του Κarl Lagerfeld, γίνεται επιτυχία.

Γιατί μόνο ως μια μεγάλη επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η τεράστια απήχηση της πρώτης του προσωπικής συλλογής κοσμημάτων.

Δημιουργίες του έγιναν αμέσως sold out και αυτό δεν οφείλεται μόνο στον εκλεκτικής αισθητικής σχεδιασμό τους αλλά και στην προσιτή τιμή τους (οι τιμές ξεκινούν από 29 λίρες, δηλαδή περίπου 33 ευρώ). Elegant και διακριτικά, μινιμαλιστικά αλλά και girly (σε κάποια συγκεκριμένα σχέδια) δείχνουν ότι έχουν κερδίσει τις fashionistas αμά τη εμφανίσει τους.

Σε αυτή τη συλλογή ο Karl Lagerfeld επιστρατεύει τα σύμβολα του αυτόνομου fashion σύμπαντός του: η γάτα του Choupette είναι και πάλι πρωταγωνίστρια -σοφιστικέ και απαιτητική, με εκλεπτυσμένη συμπεριφορά και εκτόπισμα-.

Βλέπουμε τη μορφή της να δίνει μορφή σε αρκετά κομμάτια της συλλογής.

Η χαρακτηριστική φυσιογνωμία του σχεδιαστή αποτυπώνεται σε δημιουργίες του. Ο Κarl Lagerfeld δείχνει να είναι «παρών» σε κάθε κομμάτι της συλλογής του από δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια.

Η rock-chic αισθητική των κοσμημάτων, τα iconic μοτίβα που χαρακτηρίζουν τη συλλογή και η ισορροπία μεταξύ της τόλμης και θηλυκότητας καθιστούν το εγχείρημα του σχεδιαστη, πρόταση με ξεχωριστή υπόσταση στην βιομηχανία της μόδας αυτή τη στιγμή.

H συλλογή του Karl Lagerfeld απευθύνεται στη γυναίκα που πάντα τον ενέπνεε: τη δυναμική γυναίκα του σήμερα, που θέλει να τολμά, θέλει να γοητεύει, θέλει να είναι ο εαυτός της και να τον προβάλλει επιβλητικά χωρίς να χάνει τη θηλυκότητά της.