Gucci Osteria: Ο οίκος Gucci άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο και είναι όσο chic φαντάζεσαι | 0 bovary.gr
Gucci Osteria: Ο οίκος Gucci άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο και είναι όσο chic φαντάζεσαι | 0 bovary.gr
10|01|2018 14:32
SHARE
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Gucci Osteria: Ο οίκος Gucci άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο και είναι όσο chic φαντάζεσαι


Πώς θα σας φαινόταν αν, εκτός από τα υψηλής ραπτικής ρούχα και αξεσουάρ του αγαπημένου σας οίκου, μπορούσατε να απολαύσετε και «υψηλή» κουζίνα με την υπογραφή του.

Gucci Osteria ονομάζεται το εστιατόριο των μόλις 50 θέσεων που άνοιξε οίκος Gucci στη Φλωρεντία την Τρίτη. Εκεί ο κάτοχος τριών Michelin αστεριών chef Massimo Bottura βάζει όλο του το ταλέντο ετοιμάζοντας πιάτα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του οίκου.
Ο ιταλικό οίκος, που ανήκει στον όμιλο της Kering, δεν είναι ο μόνος που μπήκε δυναμικά στο χώρο της εστίασης. Η LVMH ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει και δεύτερο κατάστημα του γκουρμέ La Grande Epicerie στο Παρίσι, ενώ η Tiffany's & Co άνοιξε το New York Blue Box Cafe.

«Τα μεγάλα εμπορικά σήματα ακολουθούν κατά πόδας τις «ανάγκες» πελατών τους», δήλωσε ο Fabrizio Pini, καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του MIP Politecnico Business School του Μιλάνου.

Το εστιατόριο Gucci βρίσκεται πίσω από το Palazzo della Mercanzia του 14ου αιώνα, με θέα στην πιο διάσημη πλατεία της πόλης, την Piazza della Signoria. 
Τι θα φάτε; Τορτελίνια με Parmigiano Reggiano, τοστάδα με συνταγή από το Περού, χοιρινό και ριζότο μανιταριών, με κόστος περίπου 20-30 ευρώ ανά πιάτο.

«Το φαγητό είναι πολυτέλεια, αλλά και μόδα», δήλωσε ο Stefano Cantino, διευθυντής μάρκετινγκ στηνPrada και ιδιοκτήτης της πατισερί Milan Marchesi.

Το εστιατόριο Gucci Osteria αποτελεί μέρος του «Gucci Garden», το οποίο περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο, μπουτίκ και αίθουσα κινηματογράφου. «Η υψηλή ραπτική και η υψηλή κουζίνα είναι μια συνταγή που έρχεται από τον ουρανό», δήλωσε ο Bottura στους δημοσιογράφους.