Ambiente: Η κορυφαία έκθεση υπαγόρευσε τις τάσεις στο Design για το 2018 | 0 bovary.gr
Ambiente: Η κορυφαία έκθεση υπαγόρευσε τις τάσεις στο Design για το 2018 | 0 bovary.gr
28|02|2018 16:32
SHARE
AMBIENTE

Ambiente: Η κορυφαία έκθεση υπαγόρευσε τις τάσεις στο Design για το 2018


Αν η εβδομάδα μόδας του Μιλάνου είναι η κορυφαία στιγμή της ευρωπαϊκής μόδας, η Ambiente, είναι το μεγάλο γεγονός του design στη γηραιά ήπειρο. 

Το ταξίδι στην Φρανκφούρτη, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης, περιελάμβανε ξεναγήσεις στην έκθεση και συναντήσεις με σχεδιαστές. Με το γεμάτο πρόγραμμα ανά χείρας, φτάσαμε στο Messe την πρώτη ημέρα. Εκεί όπου λάμβανε χώρα η μεγαλύτερη διεθνής εμπορική έκθεση design και διακόσμησης. Δηλαδή η χαρά κάθε deco editor.

Με το δημοσιογραφικό πάσο, αθλητικά και πολλή ενέργεια ξεκινήσαμε την περιήγηση σε έναν εκθεσιακό χώρο 308.000 τετραγωνικών μέτρων. Ακούγονται (και είναι) πάρα πολλά. Δικαίως όμως καθώς μόνο φέτος έλαβαν μέρος 4.441 εκθέτες από 89 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Συνολικά, 134.600 αγοραστές από 168 χώρες επισκέφθηκαν τη Φρανκφούρτη για να συμμετέχουν στην Ambiente. 

Οι πρώτες συστάσεις με την έκθεση έγιναν στο section του Dining. Άρτια περίπτερα, εκπληκτική οργάνωση, καινοτόμα προϊόντα. Νέα πιο ανθεκτικά υλικά. Κορυφαία σχεδίαση σε luxury προϊόντα. 

Το section κάλυπτε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη σε προϊόντα και υπηρεσίες Dining δίνοντας βάση στην ποιότητα και το design.

Μοντέρνα αξεσουάρ κουζίνας, εξοπλισμός κουζίνας, μαχαιροπήρουνα, μαγειρικά σκεύη, οικιακές συσκευές & εξοπλισμός, δοχεία, πλαστικά, συσκευές καθαρισμού και άλλα. 

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το speed dating, όπου σχεδιαστές είχαν στη διάθεσή τους λίγα λεπτά για να παρουσιάσουν όσο καλύτερα μπορούν το καινοτόμο προϊόν τους και αμέσως μετά να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μega hit και το πάρτι των εκθετών, με δείπνο και Live συγκρότημα επί σκηνής. Η Γκάμπι, η Έλενα και η Εβίνα -κάτι παραπάνω από εκπληκτικές οικοδέσποινες- έκαναν τη δημοσιογραφική ομάδα αλλά και τους Έλληνες σχεδιαστές να νιώσουν κυριολεκτικά σαν το σπίτι τους!

Τη δεύτερη μέρα το Dining έδωσε σκυτάλη στο Living. Η διάταξη των halls και η αντίστοιχη κατανομή των ομάδων προϊόντων μάς έδωσε τη δυνατότητα στοχευμένης περιήγησης.

Εντυπωσιακά Βrand από όλο τον κόσμο, νέοι σχεδιαστές και ιδέες (πάρα πολλές νέες ιδέες) που βρήκαν εφαρμογή από δαιμόνιους κατασκευαστές. Ολοκληρωμένες προτάσεις διακόσμησης κι επίπλωσης κατοικίας, υφάσματα, εντυπωσιακά φωτιστικά, αλλά και όλες οι τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων. 

Ο τομέας του Giving ήταν για όλους μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Εντυπωσιακά Fashion Items, δώρα, αξεσουάρ, τσάντες, κοσμήματα, επαφές και γνωριμίες με ξένους αλλά και Έλληνες σχεδιαστές, εντυπωσιακές ξεναγήσεις. 

Οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν από τη Γερμανία την Ιταλία, την Κίνα, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, την Τουρκία, την Κορέα και την Ελβετία. Αύξηση του αριθμού των επισκεπτών καταγράφηκε από την Κίνα, την Κορέα, τη Ρωσία, τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, τη Νότια Αφρική, όλη τη Νότια Αμερική, την Τουρκία, τον Λίβανο και την Κύπρο.

Η δεύτερη βραδιά έκλεισε με τον πιο απίθανο τρόπο. Δείπνο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φρανκφούρτης και μια συγκινητική ομιλία του Δ/ντη, Dr Andreas Mulch, για την κλιματική αλλαγή και την άμεση ανάγκη για στροφή της ανθρωπότητας σε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Στο δείπνο το παρών έδωσε ο Τυρρανόσαυρος Ρεξ και οι πτερόσαυροι του ύστερου Τριασσικού. 

Η τρίτη και τελευταία ημέρα (όχι της έκθεσης) της δικής μας επίσκεψης περιελάμβανε, σύντομη ξενάγηση στην υπόλοιπη έκθεση και βόλτα στην πόλη!

Αν και το κρύο ήταν ιδιαίτερα τσουχτερό, η πόλη ήταν αριστούργημα.

Στα σούπερ hit η άψογη φιλοξενία της Messe Frankfurt.

Προσμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη Ambiente!

Auf Wiedersehen!