Σε κάθε μπαλκόνι στην Ισπανία κρέμεται σήμερα μια γυναικεία ποδιά | 0 bovary.gr
Σε κάθε μπαλκόνι στην Ισπανία κρέμεται σήμερα μια γυναικεία ποδιά | 0 bovary.gr
WOMAN’S DAY

Σε κάθε μπαλκόνι στην Ισπανία κρέμεται σήμερα μια γυναικεία ποδιά


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και σε όλον τον κόσμο υπάρχουν κινητοποιήσεις.

Σύλλογοι, οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φεμινιστικές ομάδες διαμαρτύρονται και οι γυναίκες πιο ενωμένες από ποτέ, με μια φωνή υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Ζητούν ισότητα και δίκαιη μεταχείριση σε κάθε επίπεδο και τέλος στην σεξουαλική παρενόχληση, πράγματα τα οποία το 2018 θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και αποδεκτά από όλους.

Από τις διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, 8 Μαρτίου 2018, κάποιες έχουν ξεκινήσει και κάποιες άλλες έχουν ολοκληρωθεί.

Εμείς ξεχωρίζουμε έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας.

Στην Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας αυτή την ώρα από τα περισσότερα μπαλκόνια και ταράτσες κρέμονται γυναικείες ποδιές.

Καθώς δεν μπορούσαν όλες οι γυναίκες να συμμετέχουν στην σημερινή απεργία που κηρύχτηκε, αυτός ο εναλλακτικός τρόπος να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους έχει ήδη ξετρελάνει το ίντερνετ.

 

 

 

 

Τα social media ήδη άρχισαν να πλημμυρίζουν με εικόνες στις οποίες τα μπαλκόνια και οι βεράντες σε όλη την χώρα γέμισαν με ποδιές όλων εκείνων των γυναικών που εργάζονται στο σπίτι.

 

Οι ποδιές έδωσαν λίγο από το χρώμα τους στην σημερινή ημέρα και έγινε το χρώμα της διαμαρτυρίας, της έντασης, της αλληλεγγύης και φυσικά της woman’s power.

Η πρωτοβουλία προήλθε από την επιτροπή La Pastoral Obrera, η οποία ενθάρρυνε τις γυναίκες κατοίκους της Ισπανικής πρωτεύουσας και όχι μόνο να κρεμάσουν τις ποδιές που χρησιμοποιούν για τις δουλείες του σπιτιού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις ανισότητες όσον αφορά τους μισθούς και όλες τις αδικίες που υφίστανται καθημερινά.

 

 

Το twitter έχει πάρει φωτιά με τους χρήστες να εκφράζουν θερμά την υποστήριξη τους και όλους να αγκαλιάζουν την ιδέα με τις ποδιές και την διαμαρτυρία των φεμινιστριών χωρίς προηγούμενο. Η απεργία επιχειρεί να μιμηθεί την διακοπή εργασίας της Ισλανδίας το 1975.

Oι ποδιές θα μπορούσαν να παρομοιάστούν με ένα γαϊτανάκι δύναμης και ελπίδας, ένα γαϊτανάκι για τα δικαιώματα.

Με τα hashtags #NosotrasParamos #HuelgaFeminista8M #HuelgaFeminista24Horas #DiaDeLaMujer να εκφράζουν απόλυτα το κλίμα της ημέρας και την δυναμική παρουσία των γυναικών να είναι παραπάνω από αισθητή σε όλο τον κόσμο μπορούμε να πούμε πως η Ισπανία γράφει την δική της ιστορία στον φεμινισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.