Μάρμαρο VS πλακάκι τύπου μάρμαρο | 0 bovary.gr
Μάρμαρο VS πλακάκι τύπου μάρμαρο | 0 bovary.gr
11|04|2018 17:01
SHARE
PORCELANA

Μάρμαρο VS πλακάκι τύπου μάρμαρο


Μια μικρή μόνο αλλαγή, μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού. 

Το 2018 είναι γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις (και) στο interior design. Θέλουμε να ανανεώσουμε το χώρο μας με ευελιξία και όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος.

Αν σκέφτεστε να εντάξετε το μάρμαρο στη διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτό το άρθρο θα σας δώσει πολύτιμες ιδέες, με επιχειρήματα.

Αρχικά, το μάρμαρο σαν υλικό δεν ενδείκνυται για ανακαινίσεις, ειδικά σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, αφού το βάρος του είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το πλακάκι.

Πλακάκι τύπου Persia

Το κόστος αγοράς του μαρμάρου είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο του πλακιδίου, εξίσου και το κόστος τοποθέτησής του.

Η φροντίδα του μαρμάρου είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Πρόκειται για ένα υλικό πορώδες και απαιτεί τακτικές εφαρμογές στεγανωτικών έτσι ώστε να παραμένει ανθεκτικό σε λεκέδες.

Από την άλλη το πλακάκι είναι αρκετά ελαφρύ υλικό· για αυτό συνιστάται σε ανακαινίσεις διαμερισμάτων και δουλεύεται πολύ γιατί μπορείς να το αλλάξεις πολύ εύκολα.

Πλακάκι δαπέδου Timeless Marble 
 

Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης των πλακιδίων είναι πολύ μικρότερο και σε λογικά πλαίσια.

Τα πλακάκια δαπέδου είναι λιγότερο απορροφητικά (ειδικά αν είναι γυαλισμένα), κι έτσι δεν χρειάζονται ειδική μεταχείριση στην καθαριότητα αφού είναι πολύ λιγότερο πιθανό να λεκιάσουν.

Πλακάκι τοίχου & δαπέδου Bernini 

Τα πλακάκια είναι πιο ανθεκτικά από το μάρμαρο και μπορούν να αντέξουν την υγρασία και τις σκληρότερες καιρικές συνθήκες. Ορισμένα από τα συστατικά του μαρμάρου συντελούν στη διάβρωση του με τον καιρό ή με τη χρήση κι έτσι το πλακάκι έρχεται να εξαλείψει αυτές τις ανεπιθύμητες ιδιότητες του μαρμάρου γι’ αυτό και είναι ανθεκτικό στο χρόνο.

Τέλος, υπάρχει τεράστια γκάμα πλακιδίων σε υλικά και σχέδια, γεγονός που βοηθά τον αγοραστή να δημιουργήσει το χώρο που έχει εκείνος ονειρευτεί με λιγότερο κόστος και περισσότερη φαντασία.

Για περισσότερες ιδέες μεταμόρφωσης του χώρου σας επισκεφθείτε το blog της Porcelana 

 

TAGS