Unsplash
Unsplash
15|04|2018 16:00
SHARE
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ

Tα πράγματα που πρέπει να απομακρύνεις από την κρεβατοκάμαρά σου για καλύτερο ύπνο


Λίγο πριν αρχή μιας απαιτητικής εβδομάδας, ας κάνουμε ένα detox στην κρεβατοκάμαρά μας.

Ξεκούραστος ύπνος θα πει καλή υγεία, ηρεμία, ενέργεια. Οταν, όμως αυτός δεν έρχεται εύκολα, ή είναι διακοπτόμενος, τότε ο εκνευρισμός, η πεσμένη διάθεση και εν γένει η κακή υγεία, δεν είναι μακριά μας.

Πολλές φορές, το υπνοδωμάτιο γεμίζει από αντικείμενα που δεν έχουν κανένα ρόλο και χρησιμότητα σε αυτό.

Το μόνο που κάνουν είναι το επιβαρύνουν και να αλλοιώνουν την ήρεμη ατμόσφαιρά του. Απαλλαγείτε απ’ό,τι δεν χρειάζεστε. Πριν από αυτό, όμως, διαβάστε τι σας συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Απομακρύνετε τα παρακάτω αντικείμενα από την κρεβατοκάμαρα και δείτε διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σας.

1) Λογαριασμοί, αποδείξεις, περιττά χαρτιά που δημιουργούν ακαταστασία:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε τα παραπάνω στο υπνοδωμάτιο. Το υπνοδωμάτιο δεν είναι το γραφείο σας. Το μόνο που κάνουν είναι να σας αγχώνουν.

2) Τεχνολογία: Το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να είναι ένα ήρεμο καταφύγιο. Κινητά τηλέφωνα, υπολογιστής και άλλα gadgets διασπούν την προσοχή σας και, βέβαια, το φως τους διαταράσσει την συγκέντρωσή σας.

3) Απομακρύνετε ο,τιδήποτε περιττό έχει το κομοδίνο σας: Κρατήστε μόνο το πορτατίφ, ένα ποτήρι νερό και τίποτε άλλο.

4) Όχι στην ακαταστασία και στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι: Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι δεν είναι αποθήκη. Υπάρχουν τόσα άλλα μέρη μέσα στο σπίτι που μπορούν να λειτουργήσουν ως αποθηκευτικοί χώροι!

5) Μην αφήνετε ρούχα πάνω στο κρεβάτι ή πάνω στην καρέκλα: Τα πεταμένα ρούχα δημιουργούν ακαταστασία σε μεγάλο βαθμό μέσα στο δωμάτιο. Διπλώστε τα ή κρεμάστε τα. Τα άπλυτα να πάνε κατευθείαν σε καλάθι στο μπάνιο. Η τάξη χαλαρώνει την ατμόσφαιρα.

 

6) Βιβλία: Κρατήστε μόνο το βιβλίο που διαβάζετε την τρέχουσα περίοδο. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε το δωμάτιό σας βιβλιοθήκη. Τα πολλά βιβλία και περιοδικά σε μια κρεβατοκάμαρα πιάνουν χώρο και δεν σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε.