Μίνιμαλ σπίτι -8 συμβουλές για να το πετύχεις χωρίς να ξοδευτείς  | 0 bovary.gr
Μίνιμαλ σπίτι -8 συμβουλές για να το πετύχεις χωρίς να ξοδευτείς | 0 bovary.gr
MINIMAΛ ΣΠΙΤΙ

Μίνιμαλ σπίτι -8 συμβουλές για να το πετύχεις χωρίς να ξοδευτείς


Με τους Άγγλους να έχουν το ρητό «Less is more», μερικές φορές το να έχεις μόνο τα απαραίτητα στο σπίτι σου σε βοηθά να το βάζεις ευκολότερα σε τάξη (και να ξέρεις που είναι το καθένα). Άλλωστε ένα μίνιμαλ ύφος στο σπίτι σου, πλέον θεωρείται και ο πιο σικ τρόπος διακόσμησης.

Πως να το καταφέρεις:

  • Κάνε μία λίστα με όσα ΔΕΝ χρειάζεσαι

Εάν δεν χρησιμοποιείς κάποια αντικείμενα εδώ και χρόνια, τότε συγκέντρωσέ τα και πέταξέ τα αν είναι εντελώς άχρηστα ή χάρισέ τα σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη. Αν πάλι υπάρχουν κουζινικά που σου είναι χρήσιμα μόνο το Πάσχα κα τα Χριστούγεννα, μην διστάσεις να τα μεταφέρεις στην αποθήκη.

  • Ξεφορτώσου ότι έχεις διπλό

Αν σε είχε πιάσει η καταναλωτική σου μανία και είχε πάρει πολλά πράγματα επί 2, αλλά τελικά δεν τα χρειάζεσαι, μην τα κρατάς. Κράτα το ένα κια δώσε το άλλο.

  • Μην χρησιμοποιείς χαρτί, ενώ μπορείς να το σημειώσεις στο κινητό σου

Το να γράφεις ό,τι θέλεις να θυμηθείς σε ένα χαρτί γενικά βοηθάει. Το να ξεχνάς να τα πετάξεις, όμως, είναι λίγο μπελάς. Αν, επομένως, έχει γεμίσει με στίβες χαρτιά από το πουθενά, πέταξέ τα και αποθήκευσε στο κινητό σου όλους τους λογαριασμούς, τις λίστες του σούπερμαρκετ κλπ.

  • Βάλε πρόγραμμα στο καθάρισμα

Βρες την μέρα που θα διαθέτεις λίγη ώρα στο καθάρισμα του σπιτιού σου και μην το κάνεις όταν και αν βρεις χρόνο. Έτσι θα ξέρεις τι πρέπει να πετάξεις και τι να κρατήσεις και δεν θα έχεις άχρηστα πράγματα σε διάφορους χώρους του σπιτιού.

  • Μην το παρακάνεις με τα κουζινικά

 

 

Αν σ' αρέσουν να τα βλέπεις και να διακοσμείς με διάφορα μικροπράγματα την κουζίνα σου, τότε λογικό είναι σε λίγο καιρό να αναρωτιέσαι «Που μαζεύτηκαν όλα αυτά».Παν μέτρον άριστον και στην κουζίνα λοιπόν.

  • Ο κανόνας του «ένα μέσα» -«ένα έξω»

 

 

Για να κρατήσεις ένα πιο μίνιμαλ ύφος στο σπίτι σου, τότε κάθε φορά που θα αγοράζεις κάτι θα πρέπει να σκέφτεσαι να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο. Έτσι και θα το ανανεώσεις και δεν θα «μπουκώσει» ο χώρος.