6 απλά στοιχεία στο σπίτι που μας φτιάχνουν τη διάθεση  | 0 bovary.gr
6 απλά στοιχεία στο σπίτι που μας φτιάχνουν τη διάθεση | 0 bovary.gr
29|09|2016 16:01
SHARE
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

6 απλά στοιχεία στο σπίτι που μας φτιάχνουν τη διάθεση


Το φθινόπωρο βρίσκεται στην πόρτα μας. Πολλοί χάνουν την καλή διάθεση του καλοκαιριού γιατί οι ημέρες μικραίνουν και οι ζεστές ακτίνες του ήλιου γίνονται σπάνιες.

Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να κρατήσουμε την καλή διάθεση. Μια σοφή κίνηση είναι να ξεκινήσουμε από μερικές απλές κινήσεις μέσα στο σπίτι. Υιοθετήστε τις και θα δείτε ότι οι γκρίζες ημέρες δεν θα είναι ποτέ πιά όπως παλιά.

Δείτε 6 κινήσεις, μέσα στο σπίτι, που ανεβάζουν τη διάθεση.

1. Το φως

Για να είστε σίγουροι ότι θα ξεκινάτε την ημέρα σας με ενέργεια και χαμόγελο, αφήστε το φως να μπεί στο σπίτι σας. Ανοίξτε τα παράθυρα κάθε πρωί, μόλις ξυπνάτε, οι συνέπειες θα είναι πολύ θετικές.

2. Τα φυτά

Βάλτε φυτά σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Τα λουλούδια και οι πρασινάδες δίνουν χρώμα στην κατοικία σας, καθαρίζουν τον αέρα του χώρου και χαρίζουν ένα αίσθημα ανάπαυλας.

3. Πάρτε ένα ζώο

Kάποια συντροφιά στο σπίτι, ενός αγαπημένου ζώου, δίνει άλλη «ψυχή» στον χώρο. Ενα σκύλο, μια γάτα, ένα πουλί, ένα ψάρι...φέρνουν πολλή αγάπη και ευχάριστα αισθήματα.

4. Ενα καλό αρωματικό

Aγοράστε κάποια αρωματικά κεριά, με τα αρώματα που σας αρέσουν. Βανίλια, λεβάντα, τριαντάφυλλο, πορτοκάλι... Οι ευχάριστες μυρωδιές είναι πολύ σημαντικές σε ένα σπίτι, δίνουν ένα αίσθημα ευτυχίας και άνεσης. Αν δεν αγαπάτε τα τεχνητά αρώματα, χρησιμοποιήστε φύλλα ευκάλυπτου και βράστε τα απαλά, ο ατμός τους θα σας χαρίσει ένα καταπραϋντικό και ευχάριστο άρωμα, σε όλο το σπίτι.

5. Μια γωνία για διάβασμα και ξεκούραση

Διαμορφώστε έναν χώρο στο σπίτι σας που θα χρησιμεύει μόνο για εσάς, για την ανάπαυσή σας. Εκεί να μπορείτε να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο, να ξεκουραστείτε κάποιες στιγμές. Ο καναπές του σαλονιού δεν ενδείκνυται πάντα, τον μοιράζονται κι άλλοι... Είναι τόσο σημαντικό να έχουμε έναν χώρο στο σπίτι μας, μετά από μια κουραστική μέρα.

6. Χρώμα σε κάθε δωμάτιο

H διακόσμηση σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας επηρεάζει αφάνταστα το ηθικό και την διάθεσή σας. Δώστε χρόνο για να προσθέσετε χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας, στο σαλόνι σας, στην κουζίνα σας, ακόμη και στο μπάνιο.

Τοποθετήστε έναν πίνακα, ένα χρωματιστό αντικείμενο που αγαπάτε... Οσο περισσότερο χρώμα, τόσο καλύτερα.