Shutterstock
Shutterstock
PAINT IT

Αυτά είναι τα ιδανικά χρώματα για να βάψετε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας


Το καλοκαίρι μπαίνει στη ζωή μας σιγά-σιγά και αρχίζουμε τις αλλαγές παντού.

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για αλλαγές, κυρίως, στο σπίτι.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του σπιτιού, που μπορεί να το κάνει πιο όμορφο και ευχάριστο είναι το χρώμα του.

Ίσως σας είναι δύσκολο να διαλέξετε χρώμα για το κάθε δωμάτιο ή ακόμη να μην είστε σίγουροι τι ακριβώς του ταιριάζει. 

Μην ανησυχείτε, όμως, βρήκαμε τη λύση! Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα και πιο όμορφα χρώματα, που είναι στη μόδα φέτος.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Σούλης μας προτείνει μερικά υπέροχα χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού.

ΣΑΛΟΝΙ

Shutterstock
Shutterstock

Μπεζ: Αποτελεί το πιο ουδέτερο χρώμα. Δίνει ισορροπία ανάμεσα στην ψυχρότητα και τη ζεστασιά, με αποτέλεσμα να δίνει κύρος και σικ αέρα σε κάθε χώρο.

Λευκό: Οι λευκοί τοίχοι δίνουν την ελευθερία να διαλέξετε διαφορετικά χρώματα στα έπιπλα, τα καλύμματα και τα αξεσουάρ του σαλονιού. Ακόμη, κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο αρχοντικός και πολυτελής. Διαλέξτε το λευκό αν είστε φαν της κλασικής και μίνιμαλ διακόσμησης.

Σοκολατί: Το χρώμα της σοκολάτας χαρίζει στο χώρο μια πινελιά ζεστασιάς και γλυκύτητας ενώ χαρίζει στιλ και κομψότητα. Μεγάλο συν, ότι ταιριάζει με σχεδόν όλα τα χρώματα.

ΚΟΥΖΙΝΑ

shutterstock
shutterstock

Ανοιχτό γκρι: Προσφέρει την ευκολία και την κομψότητα του λευκού χωρίς να λερώνει τόσο εύκολα. Προτιμήστε το χρώμα αυτό αν οι πάγκοι και τα ντουλάπια της κουζίνας έχουν πέτρινες ή χρωματιστές λεπτομέρειες καθώς θα κάνει αντίθεση.

Βεραμάν: Εκτός από μοντέρνο χρώμα, οι ανοιχτές του αποχρώσεις χαρίζουν στην κουζίνα ρετρό διάθεση. Παράλληλα, είναι διακριτικό. Αν, λοιπόν, θέλετε το χρώμα της κουζίνας σας να είναι μοντέρνο και ξεχωριστό, δεν έχετε παρά να το διαλέξετε.

Εκρού: Λειτουργεί όπως το ανοιχτό γκρι και δίνει βάθος στην κουζίνα σε σχέση με το λευκό. Επιπλέον, χαρίζει στο χώρο αέρα φρεσκάδας και χαλαρότητας.

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

shutterstock
shutterstock

Καφέ-Μινκ: Αυτή η απόχρωση του καφέ είναι ζεστή, γλυκιά και φιλόξενη και θα κάνει τους άλλους να νιώθουν σαν το σπίτι τους.

Μπλε ραφ: Ισορροπεί ανάμεσα στη χαλαρότητα και την πολυτέλεια. Μπορεί το μπλε να θεωρείται ψυχρό χρώμα, αλλά αυτή η πιο ζεστή απόχρωση θα δώσει δραματικό χαρακτήρα στο χώρο σας.

Μπορντό: Μπορεί να φαίνεται βαρύ, ωστόσο το εντυπωσιακό αυτό χρώμα θα χαρίσει στον χώρο μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας.

ΜΠΑΝΙΟ

Shutterstock
Shutterstock

Μπεζ-γκρι: Αποτελεί τον ιδανικό καμβά για κάθε μπάνιο καθώς είναι πολύ διακριτικό. Ο συνδυασμός του με μωβ και λευκά αξεσουάρ και πετσέτες, κερδίζει τις εντυπώσεις.

Μπλε του μεσονυχτίου: Αυτό το ξεχωριστό, ιδιαίτερο και στιλάτο σκούρο χρώμα θα δώσει αίσθηση πολυτέλειας στο μπάνιο σας. Παράλληλα, θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο καθώς ενισχύει την αίσθηση του βάθους.

Μέντα: Φρέσκια και παιχνιδιάρικη, η μέντα αποτελεί ένα από το πιο hot trend χρώματα στη διακόσμηση. Προτιμήστε την αν είστε λάτρεις του vintage.

ΔΩΜΑΤΙΟ

shutterstock
shutterstock

Μπεζ-Χακί: Είναι ζεστό, άνετο και όμορφο. Αν είστε λάτρεις του κλασικού, αυτό το χρώμα είναι ότι πιο κατάλληλο για το δωμάτιο.

Λευκό του πάγου: Αποτελεί την επιτομή της κομψότητας ενώ έχει χαλαρωτική και ανακουφιστική δράση. Ακόμη, συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα.

Μπλε ανθρακί: Το ανθρακί είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα. Οι πιο μπλε τόνοι δείχνουν πιο κομψοί και ζεστοί. Αυτό το χρώμα θα μετατρέψει το υπνοδωμάτιο σας σε σημείο ξεκούρασης και άνεσης αλλά και στιλ.

Το διαβάσαμε στο spirossoulis.com