Pexels
Pexels
18|06|2018 16:12
SHARE
DECO ΙDEAS

Κάνε το σπίτι σου ένα resort στη Μεσόγειο με απλούς τρόπους


Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του έφερε σχέδια για αποδράσεις.

Έκανε την ανάγκη μας για ξεκούραση πιο έντονη. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας το βάρος του χειμώνα και να αφεθούμε στην χαλάρωση της φύσης που μας καλεί σε ξέγνοιαστες διαδρομές.

Οταν χτίζεις μια καθημερινότητα από την οποία δεν θες να ξεφύγεις, οι διακοπές δεν έχουν τόση σημασία. Το σπίτι μας μπορεί να γίνει ένα ησυχαστήριο: ένα resort σαν αυτό που μας περιμένει για φιλοξενία στις διακοπές μας. 

Ισως να νιώθετε ότι δεν έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε τον χώρο σας: λόγω οικονομικής δυνατότητας, φαντασίας και διάθεσης.

Με τις ιδέες που ακολουθούν θα αλλάξετε γνώμη. Η γοητεία της Μεσογείου μπορεί να καθρεπτιστεί σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας και να κάνει το χώρο σας ένα δροσερό καταφύγιο. Πείτε ναι στο λευκό, στις γήινες αποχρώσεις, στην ομορφιά των φυσικών υλικών και της ελιάς και μεταμορφώστε τον χώρο σας!

H δροσιά των λινών υφασμάτων: Η ασύγκριτη γοητεία του λινού. Λινά υφάσματα σε γήινες και παστέλ αποχρώσεις δίνουν μια elegant διάσταση στο καθιστικό, στην κρεβατοκάμαρα, στη βεράντα, στο μπάνιο σας.

Τα λινά υφάσματα είναι κομμάτι μιας ολόκληρης αισθητικής φιλοσοφίας στη διακόσμηση του σπιτιού. Κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, τραπεζομάντιλα, ριχτάρια, πετσέτες (μπάνιου, κουζίνας), πετσέτες φαγητού, κουρτίνες μπάνιου: το λινό ύφασμα ντύνει κάθε γωνιά του σπιτιού μας με τον πιο δροσερό τρόπο.

 nunihome_com/ Instagram
nunihome_com/ Instagram
maegabriel/ Instagram
maegabriel/ Instagram
xoamysnordic/ Instagram
xoamysnordic/ Instagram

Κρεμαστή καρέκλα/πολυθρόνα: Δεν υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από το να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο, να ακούς μουσική πάνω σε ένα τέτοιο έπιπλο. Με δύο λέξεις: απόλυτη ηρεμία.

 

 joyce_wiggers/Instagram
joyce_wiggers/Instagram
dobsonsestateagents/Instagram
dobsonsestateagents/Instagram
camilles_niche/ Instagram
camilles_niche/ Instagram

Έπιπλα μπαμπού:  Σαν να βρισκόμαστε στην εξοχή, σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν θα μπορεί να διαταράξει κανείς την ησυχία του. Τα έπιπλα από ψάθα και μπαμπού έρχονται για να απαλλάξουν το σπίτι από το βάρος του χειμώνα. Αυτά τα έπιπλα δεν είναι μόνο για τον κήπο και το μπαλκόνι. Μπορούν να αλλάξουν το καθιστικό ή την τραπεζαρία του σπιτιού. Ενα διακοσμητικό αξεσουάρ από ψάθα μπορεί να δώσει την απαραίτητη «country» πινελιά στο χώρο.

 livetteswallpaper/ Ιnstagram
livetteswallpaper/ Ιnstagram
 magnolia_lane_/ Ιnstagram
magnolia_lane_/ Ιnstagram

Jute rugs:

Ενα χαλί που μας γυρνά πίσω στα 60s. Mπορεί να δώσει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο καθιστικό, στο χολ, στο μπάνιο και στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Το μικρό στρογγυλό χαλί από (τη φυτική ίνα) γιούτα (αγγλιστί round jute rug) ντύνει το πάτωμα του σπιτιού. Με έναν πολύ απλό τρόπο έχετε δώσει στο σπίτι σας μια ξεχωριστή αίσθηση. 

fabhabitatoutlet/ Instagram
fabhabitatoutlet/ Instagram

 

 

aveoshop/Instagram
aveoshop/Instagram

Κλαδιά ελιάς: Mediterranean vibes. Με τον πιο απλό τρόπο κάνετε τη διαφορά. Eνα λευκό βάζο με λίγα κλαδιά ελιάς μπορεί να γίνει η πινελιά που δεν θα περάσει απαρατήρητη από το «ησυχαστήριό» σας. 

 shelly_never_dunn/Ιnstagram
shelly_never_dunn/Ιnstagram
thefrenchmarketplace/ Instagram
thefrenchmarketplace/ Instagram