Unsplash
Unsplash
20|06|2018 14:27
SHARE
DECO IDEAS

Τα 6 έπιπλα που βλέπεις σε κάθε design διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη


Κάθε πόλη του κόσμου έχει τη δική της φιλοσοφία στη διακόσμηση.

Ας κάνουμε ένα ταξίδι μέχρι τη Νέα Υόρκη: εκεί που οι ταχύτητες της καθημερινότητας είναι τρελές και το στιλ είναι τρόπος ζωής.

Οι Νεοϋρκέζοι αγαπούν την καινοτομία και ό,τι αξιοποιεί πιο εποικοδομητικά τον χρόνο και τον χώρο τους.

Μπορεί τα τετραγωνικά πολλών διαμερισμάτων στη Νέα Υόρκη να είναι λίγα, ωστόσο, αυτό παροτρύνει τους Νεοϋορκέζους να είναι ακόμα πιο ευρηματικοί στον τρόπο που διακοσμούν και αξιοποιούν τον χώρο τους.

Η Νέα Υόρκη δεν κοιμάται ποτέ- το ίδιο και η φαντασία των ανθρώπων της που διαρκώς εκπλήσσει και μας ωθεί σε πειραματισμούς.

Η διακόσμηση των διαμερισμάτων της Νέας Υόρκης έχει ενδιαφέρον και κλείνει μέσα της τάσεις που σε λίγο θα τις βλέπουμε παντού.

Το μοντέρνο δεν είναι απαραίτητα άβολο και το άνετο δεν είναι απαραίτητα παρωχημένο. Ποια είναι τα έπιπλα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών των Νεοϋορκέζων; Πώς διακοσμούν τον χώρο τους εξοικονομώντας χρόνο και χώρο;

1) Δώστε έμφαση στο φωτιστικό: Το βλέμμα ψηλά! Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό είναι πάντα η λεπτομέρεια που προσθέτει στιλ χωρίς προσπάθεια. Στη Νέα Υόρκη, βλέπουμε oversized χάρτινα φωτιστικά οροφής να μεταμορφώνουν τον χώρο. Τhe bigger, the better.

designwithinreach/ Instagram
designwithinreach/ Instagram

2) Μαύρο μαρμάρινο coffee table: To coffee table είναι το έπιπλο που μπορεί να γίνει ένα μικρό «έργο τέχνης» με την κατάλληλη διακόσμηση. Μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτό αρωματικά κεριά, μικρά βάζα, δίσκους, αγαπημένα σας βιβλία και περιοδικά μόδας, άλμπουμ με αγαπημένες σας φωτογραφίες, πρωτότυπα σουβέρ. Το μαύρο μαρμάρινο coffee table είναι αγαπημένη διακοσμητική επιλογή στα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης.

 

homepagedesignstore/ Instagram
homepagedesignstore/ Instagram

3) Νeon lights: Οι φωτεινές επιγραφές είναι hot τάση στη διακόσμηση του σπιτιού και αποπνέουν μοντέρνο και νεανικό στιλ ενώ ταιριάζουν στα περισσότερα σύγχρονα διαμερίσματα. Λέξεις, φράσεις, έξυπνα μηνύματα και σύμβολα χαρίζουν παιχνιδιάρικο φως το βράδυ, σας δίνουν κίνητρο και σας φτιάχνουν την διάθεση όλη την μέρα. Οι φωτεινές επιγραφές είναι μια τάση που βλέπουμε αρκετά στα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. 

 

 

Unsplash
Unsplash

4) Έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους -Ράφια στους τοίχους: Mικρό διαμέρισμα, μεγάλη ευρυματικότητα. Τα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη μπορεί να είναι λίγων τετραγωνικών, ωστόσο έχουν πανέξυπνη διαρρύθμιση και έπιπλα που εξοικονομούν απίστευτο χώρο.

 

 supermak_store/ Instagram
supermak_store/ Instagram

5) Τραπεζάκι με γεωμετρικά σχήματα: 

Ενα τραπεζάκι με γεωμετρικά σχήματα γίνεται η λεπτομέρεια που αναβαθμίζει τον χώρο. Τραπεζάκι που μπαίνει στο σαλόνι ως coffee table, στο υπνοδωμάτιο ως κομοδίνο ή σε όποιον χώρο του σπιτιού επιθυμείτε. Είναι ευέλικτο, λειτουργικό, ξεχωρίζει για το περίτεχνο στιλ του. Δεν θα περάσει απαρατήρητο. Θα δώσει χαρακτήρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Τα geometric accent tables είναι μια τάση που αυτή η σεζόν αγαπά και δεν έχει εποχή και τα βλέπουμε στα αρκετά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη.

 multistory_studio/ Instagram
multistory_studio/ Instagram

6) Daybeds: Τα μοντέρνα ανάκλιντρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. Μπορούν να αντικαταστήσουν τον καναπέ και παράλληλα να έχουν την θέση ενός επιπλέον κρεβατιού στο σπίτι.

 

talkingspaces.co/ Instagram
talkingspaces.co/ Instagram