Unsplash
Unsplash
FRENCH DECORATION

Να με τι διακοσμούν τα δωμάτια του σπιτιού τους οι Γαλλίδες και είναι πάντα très chic


Με την διακόσμηση κάνουμε νοητά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της διακόσμησης διαφορετικών πόλεων, γινόμαστε κοινωνοί του τρόπου ζωής, των συνηθειών και τις αισθητικής των ανθρώπων της.

Οι αποστάσεις μεταξύ των διαφορετικών σημείων του κόσμου μηδενίζονται. Η φαντασία μας διευρύνεται. Η καθημερινότητά μας αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ολα αυτά μπορούν να συμβούν, όταν υιοθετούμε τα μικρά μυστικά της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν όμορφα.

Ας κάνουμε ένα μικρό ταξίδι μέχρι τη Γαλλία κι ας αφεθούμε στη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα των ανθρώπων της.

Οι Γάλλοι δεν διακοσμούν το σπίτι τους με τρόπο δυσπρόσιτο για εμάς. Αντιθέτως.

Είναι πολύ εύκολο να υιοθετήσουμε τον τρόπο που διακοσμούν το προσωπικό τους «καταφύγιο». Με λεπτότητα, χωρίς χρωματικές «εκρήξεις», με προσοχή στη λεπτομέρεια, οι Γαλλίδες «ντύνουν» κάθε εσωτερικό χώρο του σπιτιού τους με στιλ.

Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του σκοπό και η κάθε ώρα της ημέρας, το δικό της τελετουργικό. Το τελευταίο που θέλει μια Γαλλίδα στο χώρο της, είναι η υπερβολή.

Φτάνει μόνο ένας εντυπωσιακός καθρέπτης στο σαλόνι μας και ένα μικρό έργο τέχνης στο μπάνιο μας για να κάνουν την διαφορά.

Απομακρύνετε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας και αφήστε τα χρώματα να δημιουργήσουν μια αρμονία που θα σας ηρεμήσει και θα σας ξεκουράσει.

Τα παρακάτω διακοσμητικά τρικ είναι τα αγαπημένα πολλών Γαλλίδων:

1) Ένας εντυπωσιακός καθρέπτης: Ενα αγαπημένο διακοσμητικό αξεσουάρ στα σπίτια των Γάλλων. Η αισθητική του χώρου αναβαθμίζεται. Επενδύστε σε αυτόν. 

 bidsquare/ Instagram
bidsquare/ Instagram
 littleblackdoor/ Instagram
littleblackdoor/ Instagram

2) Oυδέτερες αποχρώσεις: Τα χρώματα είναι για να μας ξεκουράζουν. Η αρμονική τους συνύπαρξη μπορεί να το καταφέρει. Αφεθείτε στην μαγεία των απαλών αποχρώσεων. Το ίδιο κάνουν και οι Γαλλίδες. 

 the_lofs/ Instagram
the_lofs/ Instagram

3) Μια μεγάλη τραπεζαρία: Η ώρα του φαγητού έχει το δικό της τελετουργικό. Είναι πολύ σημαντική για την καθημερινότητα των Γάλλων. Μια μεγάλη τραπεζαρία εξασφαλίζει ευχάριστες συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα.

design_olgaberkhman/ Instagram
design_olgaberkhman/ Instagram

4) Η κουζίνα είναι το «εργαστήρι» σου : Όλα πρέπει να είναι στη θέση τους. Απομάκρυνε ό,τι δεν χρειάζεσαι. Έχε πάντα τα απαραίτητα για ένα γρήγορο γεύμα. 

Unsplash
Unsplash
jeannedamas/ Instagram
jeannedamas/ Instagram

5) Η κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να είναι το ησυχαστήριό σου: Απομάκρυνε ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα που πιάνουν επιπλέον χώρο. Τα χρώματα θα πρέπει να είναι απαλά. Ηρεμούν. 

 i_paz/ Instagram
i_paz/ Instagram

6) To άρωμα αλλάζει την αίσθηση που αποπνέει ο χώρος: Είναι το πρώτο που παρατηρεί κάθε επισκέπτης όταν εισέρχεται στον χώρο σου. Ενα διακριτικό και δροσερό άρωμα εξασφαλίζει μια χαλαρωτική αίσθηση.

 

7) Η διακόσμηση του μπάνιου δεν θα πρέπει να είναι αδιάφορη. Προσθέστε ένα μικρό έργο τέχνης, ένα ιδιαίτερο σκαμπό, έναν stylish καθρέπτη. Δώστε χαρακτήρα στο χώρο με μικρές λεπτομέρειες. 

 

Unsplash
Unsplash
Unsplash
Unsplash