IKEA
IKEA
DECO TIP

To σημείο που παραλείπεις όταν βάφεις το σπίτι θα μπορούσε να αλλάξει όλη την εικόνα του


Η δύναμη του χρώματος μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητά μας σε πολλαπλά επίπεδα.

Δημιουργεί εικόνες και ατμόσφαιρα. Δίνει χαρακτήρα στα πράγματα. Μπορεί να σβήσει το παρελθόν ή να το προστατέψει. Να μας γεμίσει ενέργεια, να μας μεταφέρει σε διαφορετικούς κόσμους, να κάνει ανεξίτηλες στη μνήμη τις στιγμές. Το σπίτι διψά γι’αυτό. Αποτελεί έναν σίγουρο –και όχι δαπανηρό- τρόπο ανανέωσής του.

Βάφοντας διαφορετικά σημεία του σπιτιού, δίνουμε ζωντάνια σε αυτά. Μια δεύτερη ευκαιρία. Την δυνατότητα να αναζωογονηθούν και να «αναπνεύσουν».

Υπάρχει ένα σημείο που αν βαφτεί, μπορεί να μεταμορφώσει συνολικά τον χώρο σας.

Αν συνηθίζετε να βάφετε μόνο τους τοίχους, ήρθε η στιγμή να δώσετε μια ευκαιρία ανανέωσης στις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σας. Δίνοντας ένα νέο χρώμα σε αυτές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Σίγουρα, η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από παραμέτρους όπως το μέγεθος του χώρου, το χρώμα των τοίχων και των επίπλων. Η ποικιλία των χρωμάτων είναι τεράστια.

Μια πόρτα σε ένα bold χρώμα μπορεί να γίνει εύκολα η «πρωταγωνίστρια» του δωματίου σε επίπεδο διακόσμησης, το κέντρο της προσοχής, η τονωτική ένεση ενέργειας στο χώρο.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μια πόρτα που έχει βαφτεί σε μια μίνιμαλ (πχ off white) απόχρωση δημιουργώντας αρμονία στο χώρο.  Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με το χρώμα. Μόνο μια δοκιμή, σε μια από τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού, θα σας πείσει.

Αυτή τη σεζόν, κάντε την διαφορά και βάλτε χρώμα στο σπίτι σας, με έναν αλλιώτικο τρόπο.

Δείτε φωτογραφίες!