Η υπερπολυτελής έπαυλη του Αλεξάντερ Μακ Κουίν που βγαίνει στο σφυρί | 0 bovary.gr
Η υπερπολυτελής έπαυλη του Αλεξάντερ Μακ Κουίν που βγαίνει στο σφυρί | 0 bovary.gr
15|11|2016 18:08
SHARE
ΕΠΑΥΛΗ ΜΑΚ ΚΟΥΙΝ

Η υπερπολυτελής έπαυλη του Αλεξάντερ Μακ Κουίν που βγαίνει στο σφυρί


Μετά από 16 μήνες ανακαίνισης η υπερπολυτελής κατοικία του αδικοχαμένου σχεδιαστή Alexander McQueen πωλείται έναντι 8.500.000 λιρών.

Το «Mayfair», όπως ονομάζεται, είναι ένα υπέροχο ρετιρέ στην καρδιά του Λονδίνου, στην Dunraven Street, με θέα που κόβει την ανάσα και χρονολογείται από το 1897. Το 2009 ο Βρετανός δημιουργός το είχε αγοράσει για 2.500.000 λίρες.

Το εσωτερικό του σπιτιού ανακαινίσθηκε πρόσφατα από τον διάσημο Άγγλο σχεδιαστή Paul Davies. Ο Davies, παρά τις αλλαγές που έκανε, προσπάθησε να διατηρήσει την ασιθητική του εκκεντρικού προκατόχου του. Ο ίδιος ο McQueen είχε αρχίσει εργασίες ανακαίνισης τη χρόνια του τραγικού του θανάτου, οι οποίες όμως δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα κουβαλάει μεγάλη ιστορία. Καταρχάς, εκεί διέμεναν ο ευγενής Alexander Mountbatten, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά και ο διάσημος συγγραφέας P.G.Wodehouse. Όμως έχει και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς εκεί ο McQueen πέρασε τον τελευταίο χρόνο της ζωής του, προτού αποφασίσει να αυτοκτονήσει σε ηλικία μόλις 40 ετών.

Το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου του 2010, η οικονόμος του βρήκε απαγχονισμένο το τρομερό παιδί της βρετανικής μόδας μέσα στο σπίτι . Είχαν περάσει μόλις εννιά μέρες από τον θάνατο της μητέρας του, της Joyce, η οποία «έφυγε» από καρκίνο. Ο κόσμος της μόδας συγκλονίστηκε από την είδηση, αν και πολλοί είχαν καταλάβει πώς ο σχεδιαστής έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη και είχε κλειστεί στον εαυτό του. Ο David LaChapelle, ένας καλός φίλος του McQueen, είχε δηλώσει ότι «ο Lee ( έτσι τον αποκαλούσαν όσοι τον γνώριζαν καλά) έπαιρνε πολλά αντικαταθλιπτικά και ήταν πολύ δυστυχισμένος».

Οι αρχές βρήκαν ένα σημείωμά του που έλεγε: «Να προσέχετε τα σκυλιά, συγγνώμη, σας αγαπώ. Lee». Διεξήχθησαν πολλές κι ενδελεχείς έρευνες. Τελικά στις 17 Φεβρουαρίου το δικαστήριο Westminster Coroner's Court δήλωσε ότι τόσο από τη νεκροψία του όσο και από την ανάκριση των συγγενών του, προέκυψε το συμπέρασμα πως ο θάνατός του οφειλόταν αποκλειστικά σε αυτοκτονία. Πριν εκτελέσει τη μοιραία του απόφαση, ο σχεδιαστής φαίνεται πως είχε καταναλώσει ισχυρά φάρμακα και παυσίπονα.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι μοναδικές και επιβεβαιώνουν το απαράμιλλο στυλ του McQueen, που συνδυάζει την πολυτέλεια με τη φινέτσα. Μια μεγάλη σπειροειδής σκάλα οδηγεί στα VIP διαμερίσματα των πάνω ορόφων, όπου βρίσκονται οι κρεβατοκάμαρες. Τα μπάνια είναι επενδυμένα με πανάκριβα μάρμαρα, ενώ όλα τα πατώματα είναι κατασκευασμένα από αυθεντική καρυδιά. Στους τοίχους του σπιτιού φιγουράρουν εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις επιδείξεις του. Ξεχωρίζουν αυτές που απεικονίζουν τις μούσες του, την Isabella Blow και την Annabelle Neilson. Το διαμέρισμα επίσης διαθέτει roof garden αλλά κι ένα αίθριο, που χρησιμοποιείται ως τραπεζαρία.

Για να δούμε τελικά αν η τραγική του ιστορία θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ενδιαφερόμενους. Οι υπεύθυνοι πάντως θεωρούν πως μάλλον το αντίθετο θα συμβεί και η Mayfair σύντομα θα αποκτήσει καινούργιο ιδιοκτήτη.