BEDROOM DECORATION

Κάνε αυτές τις 5 αλλαγές στην κρεβατοκάμαρά σου και κοιμήσου καλύτερα


To υπνοδωμάτιό μας είναι και το ησυχαστήριό μας. Eίναι ο χώρος στον οποίο περνάμε τις τελευταίες ώρες της ημέρας μας, το μέρος όπου εναποθέτουμε το κομμάτι ενέργειάς μας πριν κοιμηθούμε.

Το δωμάτιο αυτό θα πρέπει να μας εμπνέει θετικά συναισθήματα, να μας ξεκουράζει, να εκτονώνει την ένταση της ημέρας. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι οργανωμένη κατάλληλα για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε την διαρρύθμισή της, να ανανεώσουμε τον χώρο και ο ύπνος να γίνει απόλαυση. Χωρίς κόστος.

1) Ακαταστασία τέλος – Η ώρα της τακτοποίησης: Ρούχα στοιβαγμένα σε καρέκλα, σκονισμένα τζάμια, ακατάστατη ντουλάπα, ασιδέρωτα σεντόνια, διακοσμητικά που δεν χρειάζονται και απλά πιάνουν χώρο. Προσπάθησε σε πρώτη φάση να καθαρίσεις το δωμάτιο από την σκόνη και την βρωμιά. Επιπρόσθετα, φρόντισε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου να μην είναι διάσπαρτα στο χώρο αλλά σωστά αποθηκευμένα.

2) Κομοδίνο: Το κομοδίνο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι. Θα πρέπει απλά να έχει ένα φωτιστικό και το αγαπημένο σου βιβλίο ή περιοδικό.

 

 

A photo posted by Ki Ri (@kiri.deari) on Nov 21, 2016 at 5:46am PST

 

 

 

A photo posted by Rain Ye Zi 叶子 (@rainnieye) on Sep 25, 2016 at 2:48am PDT

 

3) Κρεβάτι στρωμένο – καθαρά σεντόνια: Κι όμως! Όταν πηγαίνεις να ξαπλώσεις και βρίσκεις ανακατωμένα σκεπάσματα (από το προηγούμενο βράδυ) θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν συγκεντρώνεσαι τόσο εύκολα για να κοιμηθείς. Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι στρωμένο καλά, τα σεντόνια θα πρέπει να είναι καθαρά και καλής ποιότητας (σατέν ή βαμβακερά).

 

4) Όχι πολλά χρώματα – Δυνατό φως: Απόφυγε τους έντονους πίνακες, τις πολύχρωμες κουρτίνες, τα φωτιστικά με δυνατό φως. Προτίμησε πιο απλά μοτίβα.

 

 

A photo posted by Studio GCA (@studiogca) on Nov 21, 2016 at 5:30am PST

 

5) Τηλεόραση – Χαλί: Είναι δύο αντικείμενα που εσύ θα αποφασίσεις αν χρειάζεσαι πραγματικά. Το χαλί, από τη μία προσφέρει ζεστασιά αλλά από την άλλη, αν δεν το καθαρίζεις με επιμέλεια, μπορεί να είναι εστία μικροβίων. Η τηλεόραση, από τη μία μπορεί να είναι συντροφιά, από την άλλη μπορεί με το φως της να σου διασπάσει την συγκέντρωση πριν τον ύπνο.

 

 

A photo posted by Micro Touches Decor (@mtdecoruae) on Nov 21, 2016 at 5:15am PST